У новом погону "Књаз Милош" још 100 радних места

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Аранђеловцу, на отварању новог производног погона компаније "Књаз Милош" да је држава помогла ту инвестицију са 4,67 милиона евра и да је отворено око 100 нових радних места, а најавио и да ће бити покренут дијалог о томе како да образовање одговори потребама привреде.

Извор: Танјуг

"Ово је велика инвестиција вредна готово 30 милиона евра, ако се не варам 28 милиона евра. И ми смо мало помогли, али значајно и запослили нових стотину људи", рекао је председник Вучић током обиласка новог погона са руководством фабрике.

Председник Вучић је рекао да се из те фабрике извозе наши познати брендови "Књаза Милоша" који иду на тржишта Бугарске, БиХ, Црне Горе, Мађарске и других земаља.

"Aqua Sport" вода нам је девета најпродаванија вода у Европи, што је скоро невероватно за тако малу земљу и за тако мало место као што је Аранђеловац у поређењу са европским фабрикама и европским местима, истакао је председник Вучић.

Нагласио је да се поноси тиме што наша држава може да помогне такве инвестиције, јер тако добијамо све више производних погона.

Председник Вучић је рекао да ће у Србији морати много више да се ради на образовању и неупоредиво више уложи у образовање.

"Тако да ћемо морати озбиљан дијалог по том питању да поведемо", рекао је председник Вучић и додао да не мисли само на дуално образовање већ шире.

Председник Вучић је рекао да наше школовање мора да спреми људе за модерно време јер су се ствари доста промениле у односу на пре 30 година.

Премијер Фијала ускоро у Србији, очекујемо још веће учешће Чешке у пројектима

Председник Вучић је рекао да ће премијер Чешке Петр Фијала ускоро доћи у Србију, као и да очекује да ће привредна сарадња између две земље јачати и да ће се повећати учешће Чешке у нашим инфраструктурним пројектима.

Током обиласка новог производног погона за производе у ПЕТ амбалажи и лименкама компаније "Књаз Милош" у Аранђеловцу која је у власништву чешке компаније Маттони, председник Вучић је, на питање чешког новинара да ли је задовољан том инвестицијом, истакао да је у питању велика инвестиција од скоро 30 милиона евра која није за потцењивање.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

"То је за нас велика и важна инвестиција. Посебно је важно имајући у виду бренд компаније 'Књаз Милош', који је један од најважнијих брендова у нашој земљи. Такође, наша сарадња са Чешком расте, ускоро ћемо да имамо и Мешовити комитет, а ускоро долази премијер Петр Фијала", најавио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао и да очекује значајно учешће Чешке у нашим инфраструктурним пројектима и да та сарадња може да расте.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

"Ја сам веома поносан на овај пројекат и сви из Чешке могу да буду задовољни. Срећан сам што је ово могуће данас у Србији", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио и да је недавно био са бившим председником Чешке Милошем Земаном, и са бишим премијером Андрејом Бабишем, а да ускоро очекује и људе из још неких чешких компанија.

Домаћини су председник Вучићу показали цео производни процес који је у потпуности аутоматизован, где на крају роботи распоређују пакете и стављају их на палете.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

Упознали су га и да се амбалажа извози у Мађарску, Аустрију и Хрватску.

На питање новинара о зеленој енергији и почетку градње соларне електране, председник Вучић је рекао да је пут пред нама и да морамо још много тога да урадимо по питању зелене енергије.

Надам се да током следећег лета крећемо у изградњу ауто-пута Вожд Карађорђе

Председник Вучић је изјавио да очекује да ће се идућег лета кренути у изградњу ауто-пута "Вожд Карађорђе".

"Сада завршавамо локацијске услове, ускоро ћемо грађевинске дозволе. Надам се да током лета следеће година, ако све завршимо, можемо да кренемо у изградњу ауто-пута", рекао је председник Вучић на свечаности поводом отварања новог производног погона компаније "Књаз Милош" у Аранђеловцу.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

Председник Вучић је додао да ће се кренути са изградњом деонице од Чибутковице до Милоша Великог, што је 46 километара до Аранђеловца, као и 36,5 километара од Малог Пожаревца.

"То је укупно око 82,5 километра", рекао је председник Вучић.

Оценио је да ће тиме бити решени готово сви проблеми Аранђеловца.

Према његовим речима, изградњом тог ауто-пута број ноћења у Аранђеловцу повећаће са са тренутних 150.000 на милион.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

Велика инвестиција за Србију, "Књаз" први пут модернизован од 1997. године

Извор: Танјуг

Председник Вучић је изјавио да је отварање новог производног погона компаније "Књаз Милош" у Аранђеловцу велика инвестиција за Србију и да се та компанија први пут модернизује од 1997. године.

"Имамо потпуно нови погон, потпуно нова техничко-технолошка достигнућа. Срећан сам што смо као држава могли да помогнемо и ову инвестицију. А биће више запослених него што им је потребно, јер смо ми на томе инсистирали. Они су направили процес тако аутоматизован да су могли и са три пута мање радника, а на нашу иницијативу су прихватили сто радника'', рекао је председник Вучић у Аранђеловцу.

Председник Вучић је захвалио породици Пасквале која је, како је рекао, много труда уложила у ту компанију и рекао да је срећан што је видео запослене у "Књазу" који, како каже, раде са много страсти и љубави према компанији.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

"Такву страст и љубав према компанији сам мало где видео и зато је 'Књаз Милош' толико успешан. Могли сте да видите дивне људе који су са носталгијом и љубављу причали о компанији у којој су некад радили и то јесте резултат", рекао је председник Вучић.

Додао је да више није важан само број запослених већ и колики ће извоз и профит да буде и колико ће пореза Србији да плате.

"Важно је колико ћемо и пореза да наплатимо у трговинама и у свему другом. Потпуно друга димензија, потпуно се све променило у претходних 10, 20 и 30 година", рекао је председник Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic U novom pogonu "Knjaz Miloš" još 100 radnih mesta
Извор: Танјуг

Остале вести