НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Питање Kосова и Метохије је најважније питање за Србију

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је питање Kосова и Метохије најважније питање за Србију које, уколико не буде на адекватан начин решено, представља препреку на европском путу земље, али и поручио да је важно да се дође до компромиса.

Вучић: Протести имају политичку позадину

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су протести, најављени у Нишу, али и уопште, легитимни у свакој демократској земљи, те и Србији, али да је јасно да иза нишког, поводом аеродрома, стоје политички, а не економски мотиви.

Вучић: Свака фабрика је срећа за Ниш, Србију, регион

Свака фабрика је срећа за Ниш, Србију, регион. Свака фабрика коју смо отворили и коју ћемо тек отворити значи да ћемо више да радимо, као и да знамо да све захтева труд и напор, јер се без рада не може ништа. Зато морамо да будемо спремни и орни за још рада, рекао је председник Србије Александар Вучић на отварању фабрике Леони

Вучић: Ниш постаје апсолутни центар Балкана

Данас видите како се оно што смо обећали остварује, рекао је председник Александар Вучић обраћајући се Нишлијама, који су дошли да му искажу подршку уочи свечаности поводом завршетка радова новог погона фабрике Леони, у којој ће посао добити 2.200 људи.

Вучић: Јасна подршка Србији за улазак у ЕУ, важан је сваки глас

Председник Србије Александар Вучић каже да су и Румунија, Бугарска и Грчка потпуно јасно говориле о подршци Србији за улазак у Европску унију, те да их је он замолио да о томе отворено и нескривено говоре и на седници Европског савета и на сваком другом месту у Европи.

Вучић: Да памтимо ко нас подржава

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Букурешту да је изузетно важно што нас Румунија, Грчка и Бугарска отворено подржавају, што показују поштовање за Србију и траже подршку за улазак Србије у ЕУ.

Вучић: Желимо да будемо прва следећа земља чланица ЕУ

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас Румунији, Бугарској и Грчкој на снажној подршци нашој земљи на њеном европском путу, и поручио да Србија жели да буде прва следећа земља чланица ЕУ.

Вучић: Војска Србије мора бити спремна да одговори на сваки изазов

Председник Србије Алексанадар Вучић изјавио је данас да Војска Србије мора да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао да изврши агресију на нашу земљу.

Вучић: Косово и Метохија је најважније питање

Спремни смо да проведемо бројне препоруке Европске комисије, изјавио је вечерас председник Александар Вучић на прес конференцији с Федериком Могерини, али је истакао да је питање Косова најважније питање због којег је веома забринут.

Вучић: Србија води самосталну спољну политику

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Србија води самосталну спољну политику, седи "на својој столици", али и да се варају они који мисле да је могуће развијати било шта на евроспком континенту без подршке Немачке, са којом имамо добре односе.

Вучић: Немачка за нас кључна земља, хвала на подршци

Немачка је кључна земља за Србију, истакао је данас председник Александар Вучић, наводећи да је само трговинска размена с покрајином Баден Виртенберг, чији је премијер Винфрид Kречман данас његов гост, достигла прошле године 602,4 милиона евра.

Вучић: Меркел инсистира на очувању мира и стабилности

Kанцеларка Ангела Меркел инсистира, да се мир и стабилност морају очувати по сваку цену, рекао је председник Александар Вучић после разговора са канцеларком у Берлину и истакао да му је рекла да може да је позове ако је потребно.

Постигли смо