НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Ујединиће се сви, ако буду имали само један глас више

Лидер СНС и председник Србије поручио је данас да ће грађани на београдским изборима моћи да бирају између 24 листе, од којих 23 само чекају да се уједине против једне листе, "Александар Вучић - Зато што волимо Београд".

Вучић: За КиМ могуће само компромисно решење

Тешко да би Срби признали независно Kосово у замену за чланство у Европској унији, оценио је председник Србије Александар Вучић за Ројтерс и истакао да само компромис може извести српску покрајину из стања "замрзнутог конфликта".

Вучић: Још мало времена за декларацију, потребна широка подршка

Председник Србије Александaр Вучић данас је рекао да је он "кривац" зато што Декларација о опстанку српског народа није данас објављена те поручио да она мора мора да одрази опште национално јединство, али и да за њу треба обезбедити широку међународну подршку.

Вучић: Стипендије дуплиране, и даље учите и волите Србију

Председник Србије Александар Вучић данас је на свечаности поводом уручења уговора о стипендијама надареним ученицима позвао младе да наставе да уче и образују се и да остану у Србији.

Вучић: Славећи данашњи дан славимо две свете вредности, слободу и српску државу

На централној свечаности обележавња Дана државности председник Србије Александар Вучић поручио да ћемо Србију одбранити од утицаја и интереса великих сила, али да је још важније да сачувамо и обновимо наш народ, јер "све нам је џабе ако немамо људи".

Вучић: Чуваћемо мир и унапређивати односе са Хрватском

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је између Србије и Хрватске потребан дијалог и поручио да Србија неће бити слабија у будућности и да је њена снага у томе што држи до својих речи и уверења.

Вучић: Рат је велико бреме

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, на крају посете Вргинмосту, селу у којем углавном живе српски повратници, да се "нека врста хистерије" због његовог доласка у Хрватску не смирује.

Вучић: Хвала што чувате своје српско име и презиме

Председник Србије Александар Вучић поручио је у обраћању на скупштини Српског народног вијећа у Загребу да Хрватска и Србија треба да чувају идентитет Срба у Хрватској, као што ми у Србији имамо обавезу и одговорност да чувамо идентитет Хрвата у Србији.

Вучић: Посета Хрватској од изузетног значаја, биће резултата

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, сумирајући посету Хрватској, да је та посета била од изузетног значаја и да постоје области у којима ће се у кратком временском периоду постићи значајни резултати.

Вучић: Желим да с поносом носите своје српско име

Желим да с поносом носите своје српско име, да се никог не стидите, никог не бојите и да имате право да кажете шта очекујете и од Србије и од Хрватске, рекао је данас председник Србије Александар Вучић Србима из Хрватске са којима се састао у Вргинмосту.

Вучић: Питање границе важно за нас, не због било којег поглавља

За обе је земље много важније да се питање границе реши једном заувек, и много је важније од било ког поглавља у преговорима са ЕУ, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Постигли смо