Косово и Метохија су највећа светиња

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се вечерас јавности након одлуке Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице, као и срамне реакције Европске уније на тај потез.

Република Српска у Србији увек има ослонац и помоћ

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће народ и руководство у Републици Српској у Србији увек имати некога на кога могу да се ослоне, у кога могу имати поверење, и ко ће увек помоћи колико може на сваки могући начин.

Сарадњу са Азербејџаном подижемо на виши ниво

Србија и Азербејџан, данас потписаним споразумима, подижу сарадњу и односе на нови ниво, истакао је председник Републике Србије Александар Вучић и додао да су разговарали о свим важним питањима, међу којима је била енергетика, јер је Азербејџан велесила у производњи и извозу гаса.

"Zf Friedrichshafen" пуно ће донети Панчеву и Банату, као и Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је, након обиласка радова на изградњи друге фабрике немачке компаније "ZF Fridrihshafen" у панчевачкој Северној индустријској зони, да је "ZF" прави гигант најмодерније немачке индустрије и да такве фабрике мењају Србију брже него било шта друго.

Чувамо мир, животе људи и стабилност целог региона

Председник Александар Вучић рекао је, по повратку из Брисела, са разговора који су имали за циљ покушај проналажења решења за ситуацију на северу КиМ, да је поносан на делегацију Србије која је допутовала са јасном намером да разговара и договара се, да пристане на компромисе и по сваку цену покуша да сачува мир.

Нисмо успели да постигнемо никакав договор

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је, после састанка са представницима ЕУ и Приштине у Бриселу, који су трајали дуже од седам сати, да није постигнут апсолутно никакав договор.

Борим се за нормалну и безбедну Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће отпутовати у Брисел, на сутрашњи састанак, истакавши да путује не зато што мисли да може да се направи неки договор, већ зато што не жели да им пружи разлог да кажу да Србија не жели да учествује.

У области енергетике потребне су бројне реформе

У области енергетике потребне су бројне реформе, промена наших навика, али и огромна улагања, чак између 16 и 30 милијарди евра, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић, наводећи да нема лаких ни једноставних решења, али да се све то мора предузети, јер ћемо се у супротном суочити са катастрофом.

Потписали смо важан Меморандум о разумевању

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је да је са Аустријом и Мађарском договорена сарадња у померању одбрамбене границе од илегалне миграције на југ, како би заједно штитили и чували Европу и своју земљу.

Чека нас веома компликована ситуација на КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас, у Паризу, након разговора са високим представником за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозепом Борељом и изаслаником Уније за дијалог Мирославом Лајчаком, да следи веома компликована ситуација на Косову и Метохији.

Хвала за наду и љубав коју сте показали према српском народу

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је одликовања капетану Ненаду Ђурићу, суспендованом директору Регионалног директората полиције Митровица Север на Косову и Метохији и капетану Александру Филиповићу, који је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Север.