Београд на води највеће градилиште, са чак 2.850 радника

Београд на води је највеће градилиште Југоисточне Европе, на којем данас ради чак 2.850 радника, од којих је 2.650 домаћих и радника из региона, уз око 200 странаца, изјавио је данас председник Александар Вучић.

Шумадија осветлала образ, градити пријатељство са савезницимa

Председник Александар Вучић поручио је данас у Прањанима, на обележавању 76. годишњице спасавања савезничких пилота у Шумадији, да су грађани тог дела земље 1944. године осветлали образ Србији, а да је наша будућност да и сада са западним савезницима градимо односе пријатељства.

Са Ердоганом о бројним пројектима важним за српску економију

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом разговарао о неколико конкретних пројеката од значаја за српску економију.

За Србију важно да има одличне односе са Турском

За Србију је важно да има одличне односе и комуникацију са Турском, јер је реч о једној од све важнијих сила у свету, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић уочи састанка са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Истанбулу.

Изабрали сте часно занимање, стали уз своју државу

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на свечаној промоцији две нове класе полазника Центра за основну полицијску обуку, да ће држава наставити да побољшава животни стандард припадника МУП, а младим полицајцима да су они будућност, у уверењу да могу много да ураде за своју земљу.

Пут до политичке нормализације је дугачак

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је споразум о економској нормализацији односа Београда и Приштине, потписан недавно у Вашингтону, велики корак у правом смеру, али истиче да је пут до политичке нормализације дугачак.

Од 1881. године нисмо имали овако значајан споразум са САД

Србија од 1881. године није имала овако важан споразум са САД, попут оног потписаног у Вашингтону, којим је постигнуто много, поручио је данас председник Александар Вучић након разговора са високом делегацијом америчке владе и отварања канцеларије ДФЦ у Београду.

Одбраном територијалног интегритета Србија брани темеље УН

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, поводом 75. годишњице Уједињених нација, да Србија одбраном свог суверенитета и територијалног интегритета брани и међународно право и темељне принципе на којима почивају Уједињене нације.

Водио сам рачуна и о интересу свих у региону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за сарајевски "Дневни Аваз" да је у Вашингтону имао одличан разговор са америчким председником Доналдом Трампом и истакао да се трудио да све што је делегација Србије предлагала буде у интересу не само наше земље, већ свих у региону.

Две нове теме - Заједница српских општина, као и имовина и финансијски захтеви

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да су, током нове рунде дијалога Београда и Приштине, отворене две нове теме - Заједница српских општина, као и имовина и финансијски захтеви.