Са Макроном о три кључне теме, добро се разумемо

Председник Србије Александар Вучић пренео је да је са француским председником Емануелом Макроном разговарао о три кључне теме - сутрашњем самиту о КиМ, билатералним односима Србије и Француске и будућности Европске уније и Србије у Унији.

Важан разговор с Макроном, једним од водећих европских лидера

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас после подне у Паризу, уочи састанка са председником Франуцске Емануелом Макроном, да је реч о важном разговору, о више најактуелнијих тема, од билатералних односа, ЕУ пута Србије, до погледа на свеукупно уређење Европе и света.

Били смо сведоци најбруталнијег политичког насиља

Синоћ смо у Београду били сведоци најбруталнијег политичког насиља у последњих неколико година, изјавио је председник Александар Вучић, поводом синоћњих демонстрација у Београду, и истакао да је, иако су неки покушали да протест правдају причом о вирусу корона, очигледно да је то био агресиван политички протест.

Кроз изазове само заједно

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је Европи више него икада потребна сарадња како би се суочила са свим изазовима, јер ЕУ мора да врати своју значајну политичку улогу, а не да се фокусира на технократска питања.

У Београду од петка до понедељка полицијски час, без окупљања

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је ситуација алармантна у Београду због вируса корона, те да од сутра почиње да важи забрана сваког окупљања више од пет људи у затвореном и отвореном простору, а од петка до понедељка полицијски час.

Војска Србије многоструко снажнија него раније

Војска Србије данас је многоструко снажнија него раније, поручио је председник Александар Вучић и истакао да сада почињемо да се меримо са снажнијим земљама, чему говоре у прилог и нове беспилотне летелице.

Затварају се клубови, студентски домови, казне за неношење маске

На две недеље биће затворени ноћни клубови, сплавови од 23 сата до шест ујутру, као и кафићи, осим оних који имају башту, као мера у сузбијању ширења корона вируса, најавио је вечерас председник Александар Вучић, као и казне за неношење маски у тржним центрима и јавном градском и међуградском превозу, од 5.000 до 6.000 динара.

Нећу дозволити рушење односа са Бошњацима, нити стабилности

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом јучерашњих догађаја у Новом Пазару, да неће дозволити да било ко руши добре односе Срба и Бошњака, нити националним екстремистима да урушавају мир и стабилност.

У Бриселу са председником Европског савета

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Бриселу са председником Европског савета Шарлом Мишелом, с којим је разговарао о европској перспективи Србије, реформама на путу ка чланству у ЕУ и наставку дијалога Београда и Приштине.

Kрај преговора очекујем 2024. године, чланство до 2026. године

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење, на основу разговора у Бриселу, да ће се на крају мандата нове Владе, 2024. године, завршити приступни преговори Србије и ЕУ, те да је реално да Србија постане чланица Уније до 2026. године.

Невероватан осећај, српска застава и војници на Црвеном тргу

Председник Србије Александар Вучић пренео је новинарима на крају посете Москви да је и данас током пре поднева поразговарао у више наврата са руским председником Владимиром Путином, те да је посета Москви била важна, а емоције су га савладале пред сценом српске заставе и војника на Црвеном тргу.