Потребан нам је напоран рад и посвећеност да бисмо постигли компромис

Ако је Тачи, како каже, председник суверене земље, што онда преговара са нама, запитао је данас председник Србије Александар Вучић на панелу у Минхену, посвећеном косовском питању.

Вучић о томе шта Албанци не разумеју или неће да разумеју

Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас као бесмислену тезу Хашима Тачија да Приштина из бриселског споразума није могла да испуни само оно што је против устава Косова.

Вучић Тачију пружио текст Бриселског споразума

Председник Србије Александар Вучић прибегао је данас једноставном "аргументу" у дуелу са Хашимом Тачијем, у Минхену, који је рекао да Србија крши споразуме блокирањем чланства Kосова у међународним организацијама.

Kратко са Пленковићем, односи ће морати да буду бољи

Председник Србије Александар Вучић видео се, у Минхену, током безбедносне конференције, на кратко, "у пролазу", са хрватским премијером Андрејом Пленковићем, са којим је, како је прецизирао Вучић, разменио неколико куротазних речи и порука.

Београд није направио ниједан корак назад

Председник Александар Вучић данас ће у оквиру Минхенске безбедносне конференције на панел дискусији "Безбедност у Југоисточној Европи: два корака напред, један корак назад", на којој ће, истиче, као и увек до сада, "без длаке на језику", говорити о односима Београда и Приштине, и да Београд није направио ниједан корак назад.

Јасна подршка Меркел Северном току, важна и за Турски

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је немачка канцеларка Ангела Меркел у говору на Минхенској безбедносној конференцији истакла да ће гасовод Северни ток опстати, а такав њен став је, каже, важан и за Србију и градњу Турског тока, јер он лично не верује да могу да постоје двоструки стандарди.

Ђилас, Јеремић... не смеју ни пред своје присталице да изађу

Председник Александар Вучић на мирне протесте гледа као на меру демократичности у Србији, у оцене да Американци желе да изазову хаос не жели да улази, те истиче да и он и Србија имају много важнија посла него да се баве представницима бившег режима, који су опљачкали земљу, а данас не смеју да изађу ни пред своје присталице.

Стотинак хиљада миља смо далеко од било каквог споразума

Београд и Приштина су стотинама хиљада миља далеко од споразума, а косовски Албанци симулирају некакву реалност која не постоји, а добар део међународне заједнице се прави да то не види, утисак је који је председник Србије Александар Вучић стекао из низа разговора и контаката са званичницима у Минхену.

Вучић са Лавровом у Минхену

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Минхену, на маргинама 55. Минхенске безбедносне конференције, с министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровом о Kосову и билатералној сарадњи.

Фашистима који су правили спискове непожељних данас тапшу

Фашисти у Србији никада неће победити, ма колико се трудили и наметали на разне начине, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић коментаришући инцидент у Орашцу на прослави Дана државности где је група присталица Двери и СНП Наши звиждуцима пропратила обраћање премијерке Ане Брнабић.

Програмска платформа