Од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутро забрана кретања

Председник Србије Александар Вучић пренео је вечерас, након заједничке седнице два кризна штаба, да су донете нове мере, пре свега забрана кретања од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутро, те забрана окупљања више од две особе.

У наредна два-три дана креће обимније тестирање

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је данас најтежи дан за Европу после Другог светског рата, да ни Србија неће бити у завидној ситуацији наредних недеља када је реч о ситуацији са вирусом корона, те да ће у наредних два или три дана кренути обимније тестирање.

Више милијарди евра уложићемо у приватни сектор

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће држава обезбедити значајну помоћ привредницима и да се припрема озбиљан пакет мера, као и да ће бити уложено више милијарди евра у приватни сектор.

Масовно тестирање, време да кренемо у офанзиву

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, након разговора са кинеским стручњацима, промену приступа у борби против корона вируса, која подразумева већи број тестирања, изолацију и лакше оболелих људи, али неће бити проширен полицијски час.

Предложићу Влади полицијски час од 17 до 5 часова ујутру

Председник Александар Вучић изјавио је да ће Влади вечерас предложити нове, тешке, драстичне мере за сузбијање епидемије корона вируса, међу којима је и увођење полицијског часа од 17 сати поподне до 5 ујутру.