У УН сам говорио из главе и срца

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да ће имати изузетно важан састанак са потпредседником Европске комисије Марошом Шефчовичом о учешћу Србије у заједничком приступу ЕУ у политици према сировинама и заштити животне средине.

Фокус Србије на грађењу мостова са целим светом

Председник Републике Србије Александар Вучић гостовао је у јутарњем програму "Wake Up America" на америчкој телевизији "NEWSMAX", где је, како је навео, још једном истакао да је фокус Србије на грађењу мостова, не само са земљама региона већ и са целим светом.

Сачуваћемо нашу земљу и наш народ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Њујорку да се плаши да ситуација на КиМ полако измиче контроли, али да ћемо се борити да заштитимо своју земљу и народ.

Наш посао је заштита интереса нашег народа

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да се воде интензивни разговори са међународним представницима о КиМ због последњих догађаја у јужној српској покрајини, због новог хапшења тројице Срба.

Поносни смо на своју слободу и празник који светкујемо

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је на централној манифестацији "Дан српског јединства, слободе и националне заставе" која је одржана у Нишу, да је Србија поносна на своју слободу и да неће туђин никада одлучивати у Србији.

Морамо да славимо нашу заставу и наше претке

Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је да су преговори у Бриселу са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом били тешки и да су одржани "у готово немогућим условима".

Јасно је да Курти избегава да формира ЗСО

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Бриселу, после састанка на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, да су разговори завршени неуспешно, у смислу проналажења јасног пута ка нормализацији односа.

Србија је поносна на баскеташе

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио је мушку репрезентацију Србије у баскету 3x3, која је прошле недеље на Европском првенству у Јерусалиму освојила златну медаљу и том приликом поручио да ће сваки од њих добити по 200.000 евра уколико освоје злато на Олимпијским играма у Паризу следећег лета.