Да смо извукли поуке из 1908, другачије би било 1914.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас имао мало времена да разговара са аустријским колегом Александером ван дер Беленом и о историји и ономе кроз шта су Срби и Аустријанци заједно прошли и приметио да је избегнут рат Србије и Аустрије 1908. године и то захваљујући мудром писму Стојана Новановића.

Србија конкурентнија,то носи инвестиције и раст

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да напредак Србије на ранг листи Индекса глобалне конкурентности Светског економског форума (WЕФ) за 2018. годину за пет места значи и долазак нових инвестиција, што означава и нове фабрике, нова радна места, раст животног стандарда, БДП, градњу нових болница, путева...

Одлазак УНМИK-а довео би Србију у тешку позицију

Одлазак УНМИK-а са Kосова, као и формирање војске Kосова, довео би Србију у ужасно тешку позицију, поручио је председник Србије Александар Вучић и оценио, поводом писма Ники Хејли, да је очигледно да САД хоће да склоне све што УН представљају на Kосову, јер је за њих Kосово независна и суверена држава.

Аустрија пријатељ, о Kосову и Метохији различито

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас захвалност свом госту, аустријском председнику Ван дер Белену што су могли да разговарају о свим питањима, и економији, и мигрантима и о кључним политичким питањима, укључујући Kосово и Метохији, о којем, иначе, имају различите ставове.

Вучић дочекао Ван дер Белена

Председник Србије Александар Вучић дочекао је уз највише државне почасти председника Аустрије Александера ван дер Белена који је допутовао данас у дводневну, званичну посету Србији.

Веће плате лекарима и медицинским сестрама

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да ће сви пензионери, са повећањима која следе, значајно веће пензије него икада, и поручио да ће се он посебно борити и за веће плате лекара и медицинских сестара.

Николић одлично ради, проблем је нешто друго

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Kанцеларија за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Kином коју води Томислав Николић обавила важне послове у вези са сарадњом са најмногољуднијом земљом света и да су њени представници и данас присутни на самиту Kина плус 16 и раде свој посао.

Откуд Тачи на прослави победе сила савезница?

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да идеја разграничења значи да се залагао за то да се знају границе између Срба и Албанаца, али да грађани Србије мисле другачије, што ће он, каже, поштовати.

Морам да трпим лажи јер је то цена демократије

Председник Србије Александар Вучић тврди да медији у Србији имају двоструке аршине, те да њему може свашта да се постави као питање, док се, на пример, ни медији који се сматрају провладиним, нити они који су самопрокламовано независни не усуђују да питају Вука Јеремића за шта је добио пет милиона евра.

Сачувајте те новине, па ћемо видети ко је лагао

Сачувајте те новине, сачуваћемо и ми шта су писали, па ћемо да видимо ко је лагао, рекао је данас председник Александар Вучић на питање новинара о натписима да је прича о субвенционисаним становима обична пропаганда.

Шта год да је за Скота и САД, за нас је такозвана држава Косово

Шта год да је Kосово и његова влада за САД и амбасадора Скота, за нас је то такозвана влада и држава, рекао је данас председник Александар Вучић поводом изјаве амбасадора САД да је Kосово суверена држава и запитао зашто уопште онда преговарају са Србијом и од Србије траже да подржи уточиште тобож сувереним државама у УН.

Неопходно да се боље повежемо

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, отварајући Самит министара транспорта Kине и 16 земаља централне и источне Европе и Трећи форум градоначелника главних градова земаља учесница у том механизму, да земље југоисточне и централне Европе треба међусобно боље да се повежу.

Програмска платформа