Српски народ је јединствен и недељив

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, обилазећи школу у Мркоњић Граду, да ће покушати да нам деле народ, као што покушавају да цепају и деле нашу, српску цркву, због чега морамо да се држимо заједно.

Захвалан Гренелу што је разумео потребе Србије

Србија је због приштинских такси претрпела штету од 435 милиона евра за годину дана, рекао је данас председник Александар Вучић после разговора са специјалним изаслаником америчког председника Ричардом Гренелом, који се тицао економског напретка, што подразумева укидање такси.

Србија посвећена ЕУ, сит сам придика због Русије и Kине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Давосу да је "сит придика" европских лидера о блиским везама са Русијом и Kином, као и да Београд остаје посвећен чланству у ЕУ, али да и даље не зна када ће до тога и доћи.

Вучић: Из Израела порука против мржње, поносан на углед Србије

Вредности нацизма и фашизма не смеју никада да буду део вредности било којег друштва и треба се борити против сваке врсте једностраности и мржње, јединствена је порука са обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц, пренео је председник Србије Александар Вучић.

Из Израела порука против мржње, поносан на углед Србије

Вредности нацизма и фашизма не смеју никада да буду део вредности било којег друштва и треба се борити против сваке врсте једностраности и мржње, јединствена је порука са обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц, пренео је председник Србије Александар Вучић.

Вучић положио венац жртвама Холокауста у центру Јад Вашем

Председник Србије Александар Вучић положио је данас венац у спомен жртвама Холокауста у Меморијалном центру "Јад Вашем" у Јерусалиму, где се одржава церемонија обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.

Тешко је, али ни Србији, ни Црној Гори не треба сукоб

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом разговора са председником Црне Горе, да није могао да се усагласи са својим саговорником по питању Срба и СПЦ у Црној Гори, али да су обојица разумели да ни једној, ни другој држави није потребан сукоб.

Вучић са Ђукановићем о положају Срба и о путу ка ЕУ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас у Јерусалиму са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о, како је изјавио за "Блиц", положају српског народа и о недавно усвојеном закону о верским слободама, али и већој координацији у будућим наступима пред европским институцијама.

Вучић са светским лидерима на свечаној вечери у Јерусалиму

Председник Србије Александар Вучић, који у Јерусалиму присуствује свечаној вечери коју је поводом одржавања Петог светског форума о Холокаусту организовао израелски председник Рувен Ривлин, срео се том приликом са више светских лидера.

Сит сам придика због односа са Москвом и Пeкингом

Прeдсeдник Србијe Алeксандар Вучић изјавио јe да јe "сит придика" eвропских лидeра о блиским вeзама са Русијом и Кином, као и да Бeоград остајe посвeћeн чланству у ЕУ упркос одлагањима приступања која су, како јe рeкао, "бeз прeсeдана".

Србија неће да буде лак плен, зато купује одбрамбено оружје

Србија купује само одбрамбено наоружање, да не би била лак плен, одговор је председника Александра Вучића на примедбе и питања која су му, како је пренео новинарима у Давосу, упућене на панелу "Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана".

Не желим контролу над правосуђем,већ криминалце иза решетака

Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас критике да жели да има контролу над судијама и тужиоцима у Србији и истакао да једино жели да су убице и нарко-дилери иза решетака.

Да урадимо све да очувамо мир и политичку стабилност

Насушна потреба српског народа је очување мира и политичке стабилности, поручио је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да су он и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик договорили да се уради све што је у њиховој моћу да се у потпуности очувају политичка стабилност и мир.

Постоји проблем, али и кампања која се води

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је проблем са загађењем ваздуха реалан и да коначно мора да се реши, али је приметио да постоји и кампања, која је, каже, понекад и гротескна.

Програмска платформа