Вучић данас са младима СНС

Председник Србије Александар Вучић изненадио је данас посетом младе чланове Српске напредне странке (СНС) у Суботици који су учествовали на едукативном предавању, организованом у оквиру програма "Млади лидери СНС".

Не секирајте се због блокаде РТС

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом блокаде РТС-а од стране Савеза за Србију, да не верује да једна мала група људи може да помисли да насиљем може да изазове нешто озбиљније.

Имамо поверења у Макрона

Председник Александар Вучић поручио је данас да Србија има поверења у председника Француске Емануела Макрона и изразио захвалност Француској због подршке нашој земљи на европском путу.

Састанком са Ципрасом Вучић завршио посету Грчкој

Председник Србије Александар Вучић састао се данас после подне у Атини са председником Kоалиције радикалне левице (СИРИЗА) и бившим грчким премијером Алексисом Ципрасом, чиме је завршио дводневну званичну посету Грчкој.

Вучић са поглаваром грчке цркве Јеронимом II

Председник Србије Александар Вучић разговарао је током званичне посете Атини, са архиепископом атинским и све Грчке, поглаваром Грчке православне цркве Јеронимом II, после које се, како је рекао, враћа кући са више оптимизма о јединству у православном свету, уверен да све разлике могу да се превазиђу дијалогом и разговорима.

Мало где у свету имамо тако оданог пријатеља као Грчка

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Атини да Србија мало где у свету може да пронађе искреног и оданог пријатеља попут Грчке и истакао велики значај Декларације о стратешком партнерству за односе две државе.

Важна Декларација о стратешком партнерству Србије и Грчке

Декларација о успостављању стратешког партнерства Србије и Грчке, која ће данас бити потписана у Атини, веома је важна, а Грчка је тек трећа земља у Европи са којом Србија потписује такав документ, истакао је данас председник Србије Александар Вучић на седници Високог Савета за сарадњу две земље.

Спремни смо да разговарамо о компромисном решењу

Србија је спремна да преговара о компромисном решењу косовског проблема, а ако неко мисли да дође у Београд и каже нам да признамо Kосово и Метохију као независну земљу - то се неће догодити, рекао је председник Србије Александар Вучић у интевјуу за грчки дневни лист Kатимерини.

Грчка можe да рачуна на Србију

Грчка увeк можe да рачуна на Србију и српски народ, поручио јe вeчeрас прeдсeдник Србијe Алeксандар Вучић на свeчаној вeчeри у Атини, коју јe у њeгову част припрeдио прeдсeдник Грчкe Прокопис Павлопулос.

Србија и Грчка прави пријатeљи

Прeдсeдник Србијe Алeксандар Вучић рeкао јe вeчeрас да су Срби Грцима али и Грци Србима пријатeљи, који јeднe другe нe доводe у питањe, тe изразио увeрeњe да ћe то пријатeљство и сарадња сутра током разговора с прeмијeром Грчкe и након потписивања Споразума о стратeшком партнeрству бити још снажнијe учвршћeно.

Златна медаља част и подстрек за даљи развој односа

Златна медаља за заслуге Града Атине велика је част за Србију, и мене лично, али и обавеза и подстрек да радимо на унапређењу не само добрих, већ и братских односа, поручио је данас у Атини председник Србије Александар Вучић.

Одлични односи Србије и Грчке, међусобна подршка

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Атини, после састанка са председником Грчке Прокописом Павлопулосом, да ће Србија имати значајну подршку те земље на европском путу, као што Грчка, пријатељска земља, може увек да рачуна на подршку Србије, те поручио да су односи две земље одлични.

Једни уз друге када је најтеже

Председник Александар Вучић захвалио је данас председнику Грчке Прокопису Павлопулосу на подршци те земље територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и европском путу наше земље, те поручио да ће Србија подржавати територијални интегритет Грчке и неће мењати своју позицију по питању Kипра.

Вучић започео посету Грчкој, састао се са Павлопулосом

Председник Грчке Прокопис Павлопулос приредио је данас, испред председничке палате у Атини, свечани дочек за председника Србије Александра Вучића, који борави у званичној дводневној посети тој земљи.

Програмска платформа