Србија се понаша одговорно и озбиљно

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да је билатерална сарадња Србије и Сједињених Америчких Држава, и политичка и економска, све боља, али да су по питањима Косова и Метохије, као и по питању Сребренице ставови две земље различити.

Живим за успех и напредак наше земље

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је веома задовољан данашњом Здруженом тактичком вежбом "Вихор 2024" на Пештеру и истакао да је већина војне опреме која је приказана нова.

Поносим се нашом Војском Србије

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић стигао је на привремени полигон "Пештер", где ће присуствовати Дану високих званица на Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем "Вихор 2024".

"HBIS" је стуб вишеструке сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је делегацију кинеске провинције Хебеи на челу са секретаром провинцијског Комитета Комунистичке партије НР Кине Нијем Јуефенгом, са којим је разговарао о јачању стратешког партнерства.

Да имамо више искрености у будућности у односима у региону

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је данас на отварању Сајма привреде у Мостару да се нада да ћемо имати више искрености у будућности, сви једни према другима - у српско-хрватским и у српско-бошњачким односима.

Нова авио линија до Мостара додатно ће повезати два народа

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је на аеродрому у Мостару, где је започео дводневну радну посету Босни и Херцеговини, да ће нова директна линија од Београда до тог града, пуно значити за повезивање два народа, као и пословних заједница.

Борићемо се за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да нам нису велики изгледи по питању резолуције о Сребреници у УН јер против себе имамо најдоминантније светске силе са Запада и поручио да ћемо се борити.

Србија није на продају

Председник Републике Србије Александар Вучић предао је војну заставу специјалне намене команданту одреда Војне полиције за специјалне намене Кобре Дарку Ђошићу поводом Дана Одреда Кобри.

Никада српски народ неће пристати на уцене и бесмислене оптужбе

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је разговарао са председавајућим Генералне скупштине Уједињених нација и да ће у понедељак послати свог специјалног изасланика код њега са писмом у коме ће тражити да добро размисле о кршењу свих процедура, а везано за резолуцију о Сребреници.

Поносан сам на резултате Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је, пред састанак са председавајућим Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Јаном Борџом, да је поносан на резултате Србије, али је поручио да ће морати да се ради више.

Нико се никада није извинио за лажи изнете у медијима

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да је против Србије у последњих 25 месеци написано више од 10.000 текстова са лажним информацијама и да се нико није никада извинио за изнете лажи.

Председник Вучић честитао Рамазански бајрам

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Рамазански бајрам Ријасету Исламске заједнице Србије, главном муфтији и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

Србија је земља која се убрзано развија

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас у Паризу да је синоћ имао веома добар разговор са француским председником Емануелом Макроном који је трајао више од три сата и да су постигли конкретне договоре по питању куповине борбених авиона "Рафал" за које ће уговори бити потписани у наредна два месеца.

Србија има добре јавне финансије

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас у Паризу, на пословном Савету Француска - Србија, да Србија има добре јавне финансије, да је наша земља додатно унапредила рејтинг, као и да смо сада на корак од добијања инвестиционог рејтинга.