Изјавио сам саучешће породици Глигоријевић јер Бабић није

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је пре неколико дана посетио породицу Станике Глигоријевић, страдале у саобраћајној несрећи на наплатној рампи у Дољевцу, и изјавио саучешће зато што то није урадио директор Kоридора Србије Зоран Бабић.

САД подржава дијалог Београд-Приштина

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота и захвалио му што је својим дипломатским умећем допринео јачању српско-америчких односа.

Присуство УН потребно као гаранција безбедности српског народа

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији Захиром Танином о ситуацији на КиМ, поводом припреме извештаја генералног секретара УН о раду УНМИК, који ће бити представљен Савету безбедности у октобру.

Спреман да разговарам о закону, без скривања иза патриотизма

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је спреман да разговара о закону којим би се системски решио положај породица киднапованих и убијених на КиМ, али је истакао да то решење мора бити постављено на рационалним основама и без "скривања иза патриотизма".

Борићемо се да пронађемо све нестале

Борићемо се да пронађемо све нестале особе, а нису нестале док год их помињемо, поручио је данас председник Александар Вучић током посете Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Вучић са Стјуартом Пичом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Војном комитету НАТО, ваздухопловним маршалом Стјуартом Пичом и том приликом изразио задовољство изграђеним међусобним поверењем и добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Хотел Наис значајан, налази се на раскршћу важних путева

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је вечерас отварању реновираног хотела Наис и рекао да тај хотел значајан за нашу земљу јер се налази на раскршћу важних путева.

Зашто сте жртвовали најлојалнијег савезника?

Председник Србије Александар Вучић запитао је данас Сједињене Државе зашто су жртвовали најлојалнијег савезника кроз историју, Србију, а ми ћемо, каже, морати да размислимо како смо, после величанственог савезништва у Првом и Другом светском рату, успели од Американаца, великих пријатеља, да направимо непријатеља.

Са поносом ћемо да носимо српско име

Срби су пружили огромну помоћ савезничким пилотима у операцији "Халијард", подизали устанке током Другог светског рата, а Србија платила цену у борби против фашизма, и зато никада нећемо прихватити ревизионизам историје, ни промену прошлости у којем би напаћени српски народ био проглашен за агресора на овим просторима.

Ви сте ешалон слободе и суверенитета Србије

Ви сте ешалон слободе и суверенитета Србије, поручио је данас председник Србије Александар Вучић најмлађим официрима Војске Србије, на свечаности њихове промоције и истакао да они, у временима покушаја ревизије историје, истовремено бране и прошлост и будућност своје земље.

Вучић телефоном честитао рођендан Медведеву

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевом и честитао му рођендан, пожелевши му добро здравље, личну срећу, као и много успеха на одговорној дужности, на добробит Руске Федерације и братског руског народа, као и добрих односа наших двеју земаља.

Не дамо никоме да изврће историју, поносни на прошлост

Последњих година сви око нас покушавају да умање српске жртве и да нас прогласе агресорима и кривцима за све што се збивало, али никоме нећемо да дозволимо да изврће историју и да од жртве прави џелата, а од српског народа кривца за оно за шта никад није био крив, поручио је вечерас у Дрвару председник Србије Александар Вучић.

Милион евра за Дрвар од Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је по доласку у Дрвар да је данас за тај град из Србије пребачено милион евра за улагање у најважније пројекте од интереса за грађане, укључујући водовод, те за измиривање дуговања која општина није могла да покрије.