Поносим се добрим односима са Русијом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас од амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка акредитивна писма, којим га председник Владимир Путин именује за изванредног и опуномоћеног амбасадора у Републици Србији.

Венци на спомен обележје Опсада Београда

Председници Србије и Мађарске, Александар Вучић и Јанош Адер, положили су данас на Kалемегдану венце на спомен обележје у знак сећања на турску опсаду Београда 1456. године, на месту где су 22. јула 1456. године браниоци Београда, на челу са Сибињанин Јанком, извојевали велику победу над Турцима.

Мађарска и Србија данас живе сан Јанка Сибињанина

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Мађарска и Србија данас живе сан Јанка Сибињанина, а то је да имамо заједничку политику, да се боримо за заједничке вредности и интересе Србије и Мађарске, српског и мађарског народа.

Нема разлога за радост и еуфорију

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом оставке Рамуша Харадинаја, да на то Србија мора да одреагује смирено, одмерено, трезвено и без било какве еуфорије.

Kомуникација Војске Србије и KФОР кључ за стабилност

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас врховног команданта НАТО снага за Европу и команданта европске команде америчких снага генерала Тода Волтерса и изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Унапређење политичког дијалога и економске сарадње Србије и Јапана

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Јапана Ђунићија Марујаму и још једном пожелео јапанском народу да им Реива ера, која је почела ступањем цара Нарухита на царски престо, донесе мир, срећу, хармонију и благостање.

Вучић са Фабрицијем о европском путу Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије, проблемима у дијалогу Београда и Приштине, спровођењу политичких и економских реформи.

Хоћемо заједно да побеђујемо у будућности

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија захвална председнику Француске Емануелу Макрону што је поручио да му је наша земља у срцу и да је својом искреношћу придобио срца грађана Србије.

Замолио сам Макрона за помоћ на ЕУ путу и решавању кризе на KиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је француског председника Емануела Макрона замолио за помоћ и подршку Србији на европском путу и у решавању косовско-метохијске кризе.

Обнова пријатељства не би успела без Макронове упорности

Много тога очекујемо у будућности, рекао је данас председник Србије Александар Вучић председнику Француске Емануелу Макрону на дочеку, на београдском аеродрому и истакао да обнова пријатељства између две земље не би успела без Макронове упорности, енергије и жеље Француске да се врати у овај регион.

Покушавају да ми забране да мислим, да говорим истину

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је изненађен хајком на њега због ауторског текста у "Политици", којим је, каже, само поставио огледало испред оних који већ 30 година соле памет друштву и гађају каменом сваког ко покуша нешто да уради, а њега покушавају петицијом да ућуткају.