Унапређење билатералних односа са Ираном

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Исламске Републике Иран Хосеина Амира Абдолахиана и том приликом изразио захвалност на чврстој и принципијелној позицији Ирана о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Борим се за свој народ

У присуству председника Републике Србије Александра Вучића и европског комесара за суседство и проширење Оливером Вархељијем потписано је три споразума између Републике Србије и Европске уније.

Косово и Метохија су највећа светиња

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се вечерас јавности након одлуке Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице, као и срамне реакције Европске уније на тај потез.

Односи Београда и Пекинга улазе у нову фазу развоја

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са замеником министра међународног одељења Централног комитета Комунистичке партије Кине Ћијеном Хонгшаном, са којим је разговарао о бројним аспектима стратешког партнерства са Народном Републиком Кином.

Направљени су контакти који ће нам бити важни у будућности

Председник Републике Србије Александар Вучић налази се у званичној посети Норвешкој. У оквиру посете јутрос је посетио Норвешки универзитет науке и технологије (НТНУ) у Трондхајму, где се састао са српским студентима.

Енергетика постаје највиши интерес сваког грађанина

Председник Републике Србије Александар Вучић налази се у званичној посети Краљевини Норвешкој, где је, у оквиру дводневне посете Ослу, започео састанке са највишим званичницима и прво посетио норвешки парламент.

Постоји огромна заинтересованост за решавање енергетског проблема

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас у Ослу да је са норвешким домаћинима разговарао о Косову и Метохији, али и приоритетно о билатералним односима, пре свега у енергетици, у којој, каже, морамо да остваримо значајан напредак, у чему могу да нам помогну партнери из Норвешке.

Са тугом сам примио вест о смрти песника Рајка Петрова Нога

Са тугом сам примио вест о смрти песника Рајка Петрова Нога, члана Удружења књижевника Србије и Академије наука и уметности Републике Српске, човека и патриоте који је на трагу Дучића и Кочића исписао неке од најлепших и најупечатљивијих стихова у опису нашег националног духа и страдања.

Односи Србије и Француске интензивно се развијају

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Сената Републике Француске Жераром Ларшеом, са којим је разговарао о унапређењу српско-француске сарадње, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Република Српска у Србији увек има ослонац и помоћ

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће народ и руководство у Републици Српској у Србији увек имати некога на кога могу да се ослоне, у кога могу имати поверење, и ко ће увек помоћи колико може на сваки могући начин.