Србија посвећена компромису

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас на панелу посвећеном односима Београда и Приштине, у оквиру Београдског безбедносног форума, да је Србија спремна да разговара о суштинским и великим питањима, али да компромис мора бити управо то - компромис, а не наметање Србији било чега, јер није решење.

Србија и Русија имају добру сарадњу на свим пољима

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације, председником Сверуске политичке странке "Јединствена Русија" Дмитријем Медведевом.

Држава ће победити мафију

Председник Србије Александар Вучић поручује да ће држава победити мафију и истиче да то гарантује без обзира на личне, политичке и било које друге последице.

Вучић честитао Дан БИА

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас шефу и припадницима Безбедносно-информативне агенције њихов дан 17. октобар.

Верујем да ћемо успоставити поверење Срба и Хрвата

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, на свечаности отварања куће бана Јосипа Јелачића у Новом Саду, да је жеља Србије била да покаже, на најконкретнији начин, да може да решава проблеме хрватске заједнице и да пошаље јасну поруку да су припадници хрватске нације грађани наше земље.

Договорен наставак дијалога, Србија посвећена

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да је у разговору са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком договорен наставак дијалога и потврђена посвећеност Србије наставку тог процеса и жељи да се дође до компромисног решења.

Односи Србије и Хрватске значајни за цео регион

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Хрватске Хидајета Бишчевића, са којим је разговарао о потреби да се две земље посвете развоју добросуседских односа и јачању сарадње, јер су односи Србије и Хрватске од значаја за цео регион.

Вучић и Харченко о актуелним питањима српско-руских односа

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, посебно о реализацији конкретних договора и заједничких пројеката у области енергетике.

Вучић са Човићем и Додиком о европским интеграцијама Србије и Босне и Херцеговине

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком и замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др. Драганом Човићем, који je данас боравиo у посети Републици Србији.