Вучић упутио саучешће породици поводом смрти Сузане Рађен Тодорић

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће породици, пријатељима и колегама поводом смрти Сузане Рађен Тодорић, уреднице БН ТВ. У саучешћу се каже:

Три пута размислите до 30. септембра

Председник Александар Вучић поручио је вечерас, поводом одлуке институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана.

Србија и Црна Гора изградиће велики напредак у будућим односима

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да је са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем имао добре и корисне разговоре о различитим питањима и изразио уверење да ће Србија и Црна Гора изградити велики напредак у будућим међусобним односима.

Видовдан важан за опстанак наше државе и будућност наше нације

На Видовдан су наши преци на Косову пољу бранили цивилизацију и културу, исконске, данас би рекли европске, а свакако српске вредности, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић, и додао да је Видовдан и наша голгота, и васкрснуће, морално и духовно.

Србија пружа одлично и стабилно окружење за стране инвеститоре

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама Србије, као и о дијалогу Београда и Приштине и другим актуелним питањима.

Градимо стабилну, модерну и богату Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, на отварању аеродрома Росуље код Крушевца, да тај аеродром има најмодернију писту и хангаре за мале авионе и најавио да ће годину или годину и по дана моћи да га користе и већи авиони типа АТР 72.

Србија ће наставити да гради и ради на важним пројектима

Председник Републике Србије Александар Вучић започео је посету Расинском округу и обишао радове на изградњи Моравског коридора, ауто-пута Појате-Прељина који ће повезати путне коридоре 10 и 11.

Србија опредељена за дијалог као једини начин решавања отворених питања

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са помоћницом државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију Карен Донфрид, а у разговору су учествовали и специјални изасланик америчке администрације за Западни Балкан Габријел Ескобар и амбасадор те земље у Србији Кристофер Хил.

Србија опредељена да иде ка Европској унији

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Бриселу, након Самита ЕУ-Западни Балкан, да је Србија опредељена да иде ка ЕУ, као и да се наша земља залаже за што брже отпочињање преговора о чланству за Северну Македонију и Албанију.

Прошла су времена да се независне државе уцењују притисцима

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Бриселу, долазећи на Самит ЕУ-Западни Балкан, да је дошао да разговара са европским пријатељима о будућности Србије и региона.

Италија је међу водећим страним инвеститорима у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова и међународне сарадње Републике Италије Луиђијем ди Мајом, са којим је разговарао о даљем развоју билатералне сарадње, евроинтеграцијама Србије, геополитичким приликама и регионалним односима.

Одлука о заједничком одласку на самит

У данашњем разговору председника Републике Србије Александра Вучића, председника Владе Републике Албаније Едија Раме и председника Владе Републике Северне Македоније Димитра Ковачевског, размотрене су околности везане за учешће на предстојећем самиту ЕУ-Западни Балкан, који ће се одржати у Бриселу 23. јуна 2022. године.

Јачање економске сарадње са Саудијском Арабијом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра туризма Краљевине Саудијске Арабије и председавајућег Саудијском фонду за развој Ахмеда Бин Акила ел Хатиба са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа и јачању економске сарадње.