Приходи у буџету већи, други у Европи по расту

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су приходи за јул у буџету неочекивано виши од најбољих пројекција које је имала Влада и нагласио да је Србија у другом кварталу ове године друга у Европи по стопи раста БДП-а.

Ниче модерна болница, не препуштамо ствари случају

Kовид болница, чија изградња данас почиње у Београду, биће завршена до 1. децембра, опремљена најмодернијом опремом, и спасиће животе грађана, поручио је данас председник Александар Вучић.

Скупштина наредних дана, влада крајем августа

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће у наредних неколико дана, у складу са Уставом и Пословником о раду, бити верификовани мандати народних посланика и ући ће се у поступак избора председника скупштине, секретара и других тела парламента.

Традиционална пријатељства увек заслужују поштовање

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског амбасадора Мухамеда Набхана, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

Вучић честитао Kурбан Бајрам

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Курбан Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду еф. Насуфовићу и председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији др Мевлуду еф. Дудићу као и припадницима исламске заједнице. У честитки се каже:

Србија веома цени подршку Румуније у процесу придруживања ЕУ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Румуније Оану Кристину Попу и захвалио јој на значајном доприносу развоју српско-румунских односа током дипломатског мандата у Београду.

Политика Србије је очување мира и стабилности за своје грађане и цео регион

Политика Србије је очување мира и стабилности за своје грађане и цео регион и зато смо прихватили да суштински учествујемо у дијалогу под покровитељством ЕУ, о нашим односима са Приштином, како би се решили вишевековни проблеми, у најбољем интересу Срба и Албанаца, поручио је данас председник Александар Вучић.

Не би требало да потцењујемо сопствене снаге

Дубоко смо захвални на финансијској подршци Европске уније, али то не сме да буде оправдање да ми сами не допринесемо више јачању наших економија, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, на видео самиту лидера Западног Балкана, у организацији вашингтонског Атлантског савета.

Вучић разговарао са амбасадорком Народне Републике Kине Чен Бо

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо и поново изразио захвалност за подршку коју Србија добија од Кине и председника Си Ђинпинга, посебно за помоћ током епидемије корона вируса.

Стални напредак дијалога и сарадње Србије и Израела

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Државе Израел Алону Фишер Кам и захвалио јој на свему што је током дипломатског мандата у Београду учинила за односе двеју земаља.

Своји на своме, улажемо највише досад у одбрамбену индустрију

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да Србија жели да сачува војну неутралност, сигурност, стабилност и мир, али и у сигурну одбрану земље, ако затреба, те најавио додатна, до сада највећа финансијска средства у одбрамбену индустрију.

Србију неће више сврставати међу светске негативце

Председник Србије Александар Вучић дао је ексклузиван интервјуу за вашингтонски портал Павловић Тудеј и истакао да више неће дозволити да Србију сврставају међу светске негативце.