Вучић и Иконен очекују интензивнију економску сарадњу

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Финске Пертијем Иконеном, који завршава дипломатски мандат у нашој земљи, и захвалио му на значајном доприносу развоју српско-финских односа и сарадње.

Спремили смо мере против Приштине, следе после Париза

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спремио мере против Приштине, која је пре девет месеци увела таксе, и нагласио да ће се са њима ићи после састанка у Паризу.

Ово је ваша кућа

Деца српског порекла из дијаспоре посетила су данас зграду Председништва Србије, где их је угостио председник Александар Вучић уз поруку да буду најбољи амбасадори српског народа и државе и да увек имају на уму да је Србија њихова отаџбина и да чувају српски језик и културу.

Вучић честитао Модију победу на парламентарним изборима

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Владе Републике Индије Нарендри Модију поводом победе на парламентарним изборима. У честитки се каже:

Вучић и Шредер о геополитичким питањима

На конференцији "WORLD MINDS", која је данас окупља у Београду водеће светске иноваторе, научнке, бизнис лидере и уметнике, и току је разговор председника Србије Александра Вучића и бившег немачког канцелара Герхарда Шредера о геополитичким питањима и бомбардовању Србије.

Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Шпаније Мигела Фуертеса Суареса, коме је захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа Србије и Шпаније.

Поносан сам на полицију и ватрогасце

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је поносан на нашу полицију и ватрогасце, као и на рад МУП-а, пошто је у Србији у 2018. забележена најнижа стопа извршења кривичних дела у последњих 20 година.

Вучић и Слуцки о даљем развоју српско-руске сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Леонида Слуцког, председника Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у свим областима.

Успели смо да изградимо оно што генерације нису могле

Ниједна земља није успела оволико да се изгради и промени као што је то учинила Србија у претходних неколико година, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић на спектакуларној свечаности отварања последње деонице ауто-пута на јужном краку Коридора 10, у дужини од 26,3 километра у Грделичкој клисури.