У УН сам говорио из главе и срца

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да ће имати изузетно важан састанак са потпредседником Европске комисије Марошом Шефчовичом о учешћу Србије у заједничком приступу ЕУ у политици према сировинама и заштити животне средине.

Фокус Србије на грађењу мостова са целим светом

Председник Републике Србије Александар Вучић гостовао је у јутарњем програму "Wake Up America" на америчкој телевизији "NEWSMAX", где је, како је навео, још једном истакао да је фокус Србије на грађењу мостова, не само са земљама региона већ и са целим светом.

Сачуваћемо нашу земљу и наш народ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Њујорку да се плаши да ситуација на КиМ полако измиче контроли, али да ћемо се борити да заштитимо своју земљу и народ.

Наш посао је заштита интереса нашег народа

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да се воде интензивни разговори са међународним представницима о КиМ због последњих догађаја у јужној српској покрајини, због новог хапшења тројице Срба.

Политика Србије је политика одговорности

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је јуче и данас имао много састанака у Њујорку са готово свим европским лидерима, укључујући и немачког канцелара Олафа Шолца, као и председника Европског савета Шарла Мишела.

Поносни смо на своју слободу и празник који светкујемо

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је на централној манифестацији "Дан српског јединства, слободе и националне заставе" која је одржана у Нишу, да је Србија поносна на своју слободу и да неће туђин никада одлучивати у Србији.

Мендес да Силва Пина допринела јачању односа

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Републике Португалије Марију Виржинију Мендес да Силва Пину и захвалио joj што је својим дипломатским радом допринела јачању односа двеју земаља.

Немачка је значајан економски партнер Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је специјалног изасланика Савезне владе СР Немачке за државе Западног Балкана Мануела Зарацина, са којим је разговарао о ситуацији у региону, те, између осталог, о исходу јучерашњег састанка у Бриселу и, овом приликом, навео да Београд остаје посвећен дијалогу са Приштином.