Писмо председнику Европске народне партије (ЕПП) Жозефу Долу

Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић упутио је писмо председнику Европске народне партије (ЕПП) Жозефу Долу у којем га је обавестио да неће ићи у Загреб где ће се 20. и 21. новембра одржати конгрес ЕПП-а. У писму се наводи:

Јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас генералног директора за политичка питања у Министарству за спољне послове и послове Комонвелта Уједињеног Краљевства Ричарда Мура, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Kосово ни данас, ни идуће године не може у Унеско

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је Србија успела да направи добру основу за сигурну позицију Србије у Унеско и да Kосово ни данас, ни идуће године неће моћи постати чланица те међународне организације.

Српском наслеђу на КиМ потребна заштита

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, у обраћању на 40. заседању Генералне конференције Унеска у Паризу, да и даље постоје притисци да се српско наслеђе на Косову и Метохији преда неком другом и да му је неопходна заштита.

Макрон доживљава Србију као веома важног партнера

Председник Александар Вучић изјавио је данас да француски председник Емануел Макрон доживљава Србију као веома важног партнера у контексту европске безбедности, и да јој, као највећој и најзначајнијој земљи Западног Балкана, придаје посебан значај у европским интеграцијама.

Укидање такси, па дијалог, Макрон показује посвећеност ЕУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је француски председник Емануел Макрон данашњим састанком са њим и Тачијем желео да покаже посвећеност Европске уније Kосову као проблему на европском тлу, те да је он поновио став Србије да дијалог може бити настављен ако Приштина укине таксе.

Вечеру сам искористио као добру прилику

Председник Вучић састао се са Емануелом Макроном после вечере коју је приредио француски председник и домаћин Другог Париског форума о миру, након чега је изјавио да је најпре био на свечаној вечери на којој су били готово сви из региона.

Вучић на вечери с Макроном и учесницима Париског форума

Председник Србије Александар Вучић вечерас у Паризу присуствује вечери коју је председник Француске Емануел Макрон приредио за шефове држава, влада и представнике међународних организација.

Урадили смо огромну ствар

Урадили смо велику, огромну ствар, рекао је данас председник Србије Александар Вучић после састанка у Охриду и истакао да је изузетно важно да се у региону направи амбијент нормалности, а не амбијент сукоба и мржње.

Добри састанци и одлуке у Охриду, очекујем нападе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос да су са Северном Македонијом и Албанијом договорене веома добре и важне ствари које ће значајно унапредити инвестициони амбијент и нагласио да су он и премијери друге две земље одлучни да "гурају" напред оно што је добро за грађане без обзира на притиске.

То је оно што смо желели, и нећемо стати

Овај пут и километри путева који су до сада изграђени управо су оно што смо желели кад смо почели да мењамо земљу, да мењамо себе, рекао је данас председник Александар Вучић на отварању источног крака Коридора 10 и поручио да "неће стати".

Сада ће сви пролазити кроз Србију

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас задовољство завршетком Коридора 10, уочи отварања последње деонице на Источном краку тог коридора, према бугарској граници.