Чланство у Европској унији приоритетни циљ Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем, са којим је разговарао о кључним краткорочним и дугорочним приоритетним радњама у вези са владавином права и демократским управљањем.

Борићемо се и имаћемо вакцине

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом великог интересовања за вакцинисањем, да ће се држава борити да добије што више вакцина и да ће их обезбедити, те да је циљ да се до краја маја вакцинише половина пунолетног становништва у Србији.

Фабрика Нидека за развој Новог Сада и целе Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је долазак јапанске групације Нидек, која ће у Новом Саду изградити фабрику погонских мотора за електрична возила, велики дан за Србију јер ће допринети развоју тог града и целе земље, као и да верује да је то само почетак већег доласка јапанских инвеститора у Србију.

Вучић са представницима Савета ромске националне мањине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима националног Савета ромске националне мањине и том приликом честитао Светски дан Рома и педесету годишњицу од првог Светског конгреса Рома.

Изјава о изборима је била лапсус

Председник Александар Вучић рекао је данас да је његова изјава о томе да ли је било избора 2020. године, која је изазвала пажњу јавности, била лапсус, те да је мислио на 2019. годину, што је, како каже, јасно и његовим политичким противницима.

Петља има велики значај за грађане Батајнице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након отварања петље Батајница којом становници тог насеља добијају директан излаз на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем, да је то велики дан за Батајницу и да ће та петља не само смањити саобраћајне гужве већ и привући нове инвеститоре.

Вучић примио акредитивна писма новоименованих амбасадора

Председнику Републике Србије Александру Вучићу су данас акредитивна писма предали новоименовани амбасадори Сједињених Мексичких Држава, Краљевине Холандије, Републике Турске и Републике Бугарске.

Желео сам да се вакцинишем када и народ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, након вакцинације у Рудној Глави, да је примио вакцину, негде у средини процеса вакцинације, јер је његов став и политика да треба да се вакцинише када и народ.

Поручено нам је из ЕУ да будемо понизнији

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да му је поручено из ЕУ да Србија мора да буде понизнија и скромнија и да не сме да црта свима колико је успешна у вакцинацији и стопи привредног раста.

Србија брине и о интересима пријатеља

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са шеиком Насером бин Хамадом бин Исом Ал Калифом, изаслаником краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност.

Континуирани политички дијалог Србије и Грчке

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Републике Грчке Никосом Дендијасом, са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа, процесу евроинтеграција Србије, економској сарадњи, ситуацији везаној за пандемију ковид-19, као и о другим регионалним питањима.

Висок степен међусобног разумевања Србије и Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша, са којим се сагласио да је прошлонедељна посета шефа српске дипломатије Николе Селаковића Риму потврдила блискост двеју земаља и висок степен међусобног разумевања.