Са Континенталом Србија улази у вишу лигу

Најновије
Извор: Танјуг

Србија са Континенталом улази у "вишу лигу", изјавио је данас премијер Алекснадар Вучић у компанији Континентал у Новом Саду, где се између осталог разговарало о плановима за развој софтверског истраживачког центра, који ће запослити, за почетак, 500 инжењера, а чије ће бруто примања бити око 2.300 евра.


Како је рекао, причамо о компанији највишег квалитета, што је од невероватног значаја за Србију.

"То је до сада најбољи немачки инвестициони пројекат, и истовремено то је сигнал и за све велике компаније да дођу у Србију", рекао је премијер.

Подсетио је да је Континентал хтео пре три године да дође у Србију, да је и тада тражио одобрење од централе у Немачкој, али да је тада менаџмент из Немачке сматрао да економски услови нису били одговарајући.

"Данас је економска ситуација другачија, имамо пуну финансијску стабилност, поверење у све договоре које смо направили и зато један такав гигант попут Континентала долази у Србију", рекао је Вучић.

Додајући да кроз различите компаније Континентал запошљава у Србији 1.030 радника, ово сада је "другачија прича, и то је спејс шатл у односу на све друго".

Вучић је истакао да Србија доласком немачке компаније више није место за производњу најниже вредности, већ да постаје атрактивно место за развој, науку и истраживање.

"Србија је до сада производила аутомобилске делове које су други развијали, а од данас Србија почиње да развија делове које ће она да производи, али и неки други широм света да производе", рекао је Вучић.

Како је додао, српски универзитети постају место развоја технологије.

"То смо чекали и то је од кључног значаја. Тек када наше школе и факултети буду радили са привредом и индустријом моћи ћемо брже да тржимо и приближавамо се Немачкој, Аустрији и Швајцарској", сматра Вучић.

Иако би Континтенал требало да запосли, како је рекао Вучић, десетоструко мањи број људи од смедеревске Железаре, долазак те компије је на нивоу значаја за државу баш као и Железара.

"Долазак Континентала у Нови Сад је показатељ и другим инвеститорима", рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

"Србија је ушла у вишу лигу и то је доказ да смо оправдали поверење једног таквог гиганта софтверско-научно-истраживачке енергије, који долази у Србију", рекао је Вучић.

Очекује се да ова компанија запосли више од 500 инжењера.

"Припада ми велика част да пред крај свог мандата с поносом објавим грађанима Србије да Континентал долази у Нови Сад. Запослиће, у складу са нашим договором, 500 инжењера. Бруто плата ће износити око 2.300 евра. Ово ће нам омогућити значајан развој за Техничке факултете. Србија је овим ушла у вишу лигу, рекао је премијер Србије.

Он се захвалио свима који су помогли да овај софтврерски гигант дође у нашу земљу.

"Захвалио бих се и Акселу Дитману који је увек помагао да немачке компаније долазе овде. Србија више није место за производњу најниже вредности. Она постаје атрактивно место за развој, науку и истраживања. Србија почиње да развија делове које ће да производи, а и који ће други да производе", рекао је Вучић.

Контитнент ће од 1. јула ове године у овом граду почети развој софтверских и иновационих решења за мобилност.

Технолошка компанија Континентал инвестира више милиона евра у свој развојни центар у Новом Саду. Компанија ће Центар за истраживање и развој отворити 1. јула, до краја 2017. године биће запослено 100 људи, а током наредне две година Континентал ће запослити још 400 људи.

Компанија Континентал развија пионирске техниологије и услуге за одрживу и повезану мобилност људи и њихових производа. Основана је 1871. године и та технолошка компанија нуди безбедна, ефикасна и приступачна решења за возила, машине, саобраћај и транспорт.

Центар ће реализовати пројекте који су у надлежности одељења ентеријера. Одељење ентеријера иначе запошљава више од 43.000 људи широм света и у 2016. години је остварило продају од 8,3 милиона евра.

У Новом Саду са радом ће почети две пословне јединице, каросерија и безбедност и комерцијална возила и пост продаја.

Компанија ће започети сарадњу са новосадаским универзитетима како би развила успешне партнерске моделе.

У 2016. години је остварила продају од 40,5 милијарди евра, а тренутно запошљава више од 227.000 људи у 56 земаља.

Извор: Танјуг

Остале вести