Жене су разумније, мушкарци би само да показују мишиће

Најновије
Извор: Танјуг

Председнички кандидат и лидер СНС Александар Вучић у разговару је са Београђанкама у спортском центру "Шумице" изразио уверење да ће у будућности бити више жена у власти.

Жене, поручио је, неће убудуће бити на позицијама само због "кључа", односно нико неће смети да спречи било кога да буде на руководећем месту само зато што је жена.

Жене, приметио је, за разлику од мушкараца, који увек гледају у прошлост, воле да осећају садашњост, а мало више гледају у будућност, бринући о деци и о томе шта ће доћи сутра...

"Жене, не по лепоти, већ по одговорности, препознају ко њихову земљу на бољи начин води. Увредљиво је било говорити да жене гласају за неког зато што је леп, мислим да то чине због других особина, онога што уме да ради", уверен је.

Извор: Танјуг


Жене, рекао је још, много боље од мушкараца разумеју поруку, на којој, како је рекао, инсистира, а то је порука мира и стабилности.

"Мир и стабилност су за нас најважнији и тек ако имамо мир и стабилност наша деца имају сигурну будућости, може да се размишља шта можемо да урадимо даље. Мушкарци, када нам је вода изнад главе, и успемо само мало да се дигнемо, ми бисмо опет да показујемо мишиће и правимо неодговорне потезе, а жене су много разумније и одговорније, гледају у будућност", навео је.

Извор: Танјуг


Рекао је да се влада претходних година трудила да уради нешто за права жена, али да никада није довољно шта год да се уради.

Посебно је поменуо законско решење којим од 1. јуна онај ко нападне жену одмах иде у затвор и то без посебног доказног поступка.

"Жена је заштићена законом и дошли смо до тога да нико не сме да се буни против тога. Немаш право да дирнеш ниједну жену на свету, па ни своју", појаснио је.

Извор: Српска напредна странка


Зна, додао је, да мушкарце не интересује много што ћемо март завршити без минуса у државној каси, али жене, приметио је, знају да то значи веће плате и пензије.

Такође, приметио је, каже, да се жене, кад се отвори ново предузеће, снажно боре да оно добро ради, због чега је обећао да ће држава подржати женско предузетништво.

Извор: Танјуг


У разговору је неколико жена изнело личне проблеме, због чега их је Вучић позвао да дођу у владу, те обећао да ће покушати да их реши.

Извор: Српска напредна странка


Рекао им је и да воли да чита Достојевског и Мешу Селимовића, као и да воли да добија књиге на поклон, али и да их купује, те да углавном чита књиге из области прва, политике и историје.

"У свим градовима обиђем и књижаре. И у Бриселу, где ми је мучно око преговора, кад стигнем радо одем у књижару", рекао је Вучић.

Извор: Танјуг


Иначе, "поверио се", марљиве и вредне жене увек су му биле инспирација.

"Ја сам обичан мушкарац који је био заинтересован за жене у сваком погледу. Али сам био увек фасциниран нечим другим. Ту се помало разликујем од министра Александра Вулина. Ја сам био фасциниран женама које су посвећене свом послу, које тешко и марљиво раде", навео је, те додао да је окружен таквим женама и да зна и жене домаћице које су биле невероватно вредне, као и оне које су на послу много ефикасније, марљивије и боље од мушкараца.

Те вас жене увек инспиришу, приметио је, и онда можете да се упитате да ли сте у стању да пратите тај темпо.

Извор: Српска напредна странка


"Жене када воде предузеће боре се снажније и јаче него мушкарци", казао је Вучић и шалећи се додао да жене у његовом окружењу воде главну реч, а он им је "потрчко".

"То добро иде, и не смета ми за сада", казао је Вучић.

У разговору су учествовали и познати певачи који подржавају Вучића, па је тако Жељко Самарџић рекао да без размишљања одлучио да га подржи, а са њим и цела породица. Светлана Цеца Ражнатовић подржаће га јер га дуго познаје и зна да у његовој породици има много љубави, разумевања и подршке, као што је случај у њеној породици...

Извор: Танјуг


Вучић је у разговору са женама у спортској хали Шумице рекао и да ће се и даље свим срцем и свом снагом борити за њих, те захвалио на подршци уз обећање да ће, уколико победи на изборима, радити марљиво и вредно, поштено.

Извор: Српска напредна странка


Женама је захвалио пре свега на подршци и љубави коју пружају својој деци и дају Србији, а четворогодишњој Ради на цртежу који му је поклонила, а затим испричао да, када год му је тешко и лоше, "дотрчи" до његове ћерке Милице и онда му је све лакше.

Разговору су присуствовали још председница Скупштине Маја Гојковић, министри Нела Кубуровић и Александар Вулин, те градски менаџер Горан Весић.

Остале вести