НАЈНОВИЈЕ

Са Орбаном висок степен сагласности

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас, у Анкари, где борави поводом инаугурације председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, имао билатерални састанак са мађарским премијером Виктором Орбаном са којим је постигао висок степен сагласности.

Извор: Танјуг

"Разговарали смо о ситуцији у Европи, о односима који владају данас у Европи, о стратешком путу Србије и промишљању на стратешки начин где Србија и Мађарска виде своје место у будућности, како да оснажимо снаге у централној Европи и како да ојачамо нашу сарадњу, да повећамо мађарске инвестиције и присуство у услужном и банкарском сектору, али и како даље да оснажимо Србију", објаснио је он.

Вучић је подсетио да мађарски званичници на сваком месту говоре добро о Србији и позивају ЕУ да прихвате Србију као своју прву нову чланицу.

"На томе сам завалан мађарском премијеру, влади и председнику. Са Мађарима, као што је Орбан рекао, имамо најбоље односе у савременој историји, што је веома важно имајући у виду број Мађара који живе код нас. Желим да ти људи осећају и виде колико поштујемо не само Мађаре у Мађарској, већ колико поштујемо и Мађаре који живе у Србији", нагласио је он.

Kазао је да је током боравка у Анкари имао и прилику за више билатералних сусрета, међу којима су били председник Бугарске Румен Радев, председник Македоније Ђорђе Иванов, мађарски премијер Виктор Орбан, албански премијер Еди Рама, као и са председавајућим Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем и многим другима.

"Ово је била добра прилика где можете много за своју земљу да урадите", закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести