НАЈНОВИЈЕ

Немачка за нас кључна земља, хвала на подршци

Немачка је кључна земља за Србију, истакао је данас председник Александар Вучић, наводећи да је само трговинска размена с покрајином Баден Виртенберг, чији је премијер Винфрид Kречман данас његов гост, достигла прошле године 602,4 милиона евра, што је повећање од 12,6 одсто.

Извор: Танјуг

Овде су велике компаније из те покрајине, попут Боша, али у Панчево долази ЦТФ, уложиће 160 милиона евра, рекао је Вучић на прес конференцији с Kречманом, уз опаску да нама исто тако требају и стотине малих фирми из Немачке које би улагале у Србију, те да због тога морамо даље да радимо на томе да услови за улагаче буду што повољнији.

Вучић је захвалио Kречману што је у Београд довео делегацију од сто људи, што, како је рекао, говори о подршци коју пружају Србији, али и о њиховој заинтересованости за будућност Србије.

Извор: Танјуг

Хвала на искреној подршци евро путу Србије, радићемо да постигнемо те стандарде, говорили смо и о свим другим питањима која Србија мора да решава на европском путу.

Премијер немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг Винфрид Kречман посетио је данас Београд са око 100 привредника из те покрајине и поручио да тиме желе да отворе простор за нове инвестиције у нашој земљи.

Да би предузећа показала већи интерес за нашу земљу морамо да смањујемо бирократију, да обезбедимо лакше оснивање фирми, већу подршку за инфаструктурне пројекте, рекао је председник Србије.

Извор: Танјуг

Kако је навео посебно су разговарали о дуалном образовању, а без дуалног образовања не можемо да размишљамо о новим инвеститорима.

"Хоћу да се захвалим Kречману на подршци европском путу, радићемо посвећено и борићемо се да достигнемо стандарде ЕУ, зато смо и говорили о свим питањима које Србија мора да покрене" додао је Вучић.

Извор: Танјуг

Kако је рекао очекује да ове године достигнемо пет милијарди евра трговинске размене и навео да ће Немачка бити за три године партнер са којим ће Србија остваривати 20 одсто укупне трговинске размене са светом.

Додао је да немачке фирме запошљавају 44,619 радника и да очекује да ће их бити и више од 50.000.

Извор: Танјуг

"Јасно да је Немачка буквално кључна земља за Србију" рекао је председник Србије и додао да бројке о томе говоре.

У том смислу је указао и да расте број туриста из Немачке, да их је претходне године било 78.300, што је повећање од 12,3 одсто, од којих је 23.000 дошло бродом.

Извор: Танјуг

Он је истакао да верује да та цифра ове године може премашити и 100.000 немачких туриста.

Вучић је рекао да су разговарали и о пројектима везаним за Дунавску стратегију, заштити животне средине, и рекао да у тој области прилично заостајемо, али смо имали обавезу да земљу прво спасавамо од банкротства.

Извор: Танјуг

Председник Србије је указао да три године за редом имамо суфицит у буџету, чиме се не могу похвалити многе европске земље, али и подвукао да имамо много тога да научимо од немачке покрајине Баден Виртемберг.

"Не стидимо се да кажемо да смо спремни да учимо од вас" казао је Вучић и пожелео гостима из Немачке добродошлицу уз позив да долазе чешће и да се осећају као код своје куће.

Извор: Танјуг

Извор: Пинк тв

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести