Нема санкција, не мењамо политику према Русији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поновио је вечерас да Србија неће уводити санкције Русији и изразио наду да ће у Европској унији имати разумевања за то.

"Ја сам веома прецизан човек и људи у Србији, и они који ме воле и који ме не воле, знају да када нешто кажем, то је тако. Србија неће мењати политику према Русији", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара на заједничкој прес конференцији са руским министром спољних послова Сергејом Лавровом.

Kако је истакао, то је говорио раније и на сваком месту, у Москви, Вашингтону и Бриселу.

Посебно је подвукао да Србија никада није ништа учинила на штету Руске Федерације, као што ни Русија није никада ништа учинила против интереса Србије.

Шта више, Русија доследно, подсетио је председник, подржава позицију Србије по питању Kосова и Метохије, а у складу са међународним правом.

КЗН ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

Вучић је указао да је у Стратегији за Западни Балкан по први пут стављено да би Србија морала да изврши потпуну хармонизацију и усаглашавање са европском политиком пре потпуног приступања у Унију, док је раније било да тај процес мора да се заврши приступањем ЕУ.

У односима међу земљама, међутим, постоји и морална обавеза, коју морате да поштујете, а коју су народи Србије и Русије градили, не само у протеклих 180 година, већ и пре тога, указао је председник.

КЗН ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

Србија ће, наставио је, наставити да поштује своју политику, постулате своје политике, уз наду да ћемо наићи на разумевање у ЕУ и да ће они добро разумети специфичност наших односа са Русијом.

"Верујем у то, а ако не буде случај, као што сам рекао, Србија је независна и слободна земља", назначио је председник Србије.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести