Вучић и Лавров у вили "Мир" у Београду

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејoм Лавровом у Вили "Мир" у Београду.

Kако је најављено, после састанка председник Србије и министар спољних послова Русије обратиће се медијима.

Лавров је допутовао поподне у Београд, а на Аеродрому "Никола Тесла" дочекали су га српски колега Ивица Дачић и амбасадор РФ у Београду Александар Чепурин.

Вучић и Лавров ће присуствовати сутра презентацији мозаика централне куполе Храма Светог Саве у Београду.

Свечаности ће присуствовати председник Србије, министар иностраних послова Русије, председник РС Милорад Додик, патријарх српски Јиринеј и Митрополит волоколамски Иларион.

Шеф руске дипломатије сутра ће се састати и са председницом владе Србије Аном Брнабић, а уручиће и Орден пријатељства Ивици Дачићу.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

Повод за посету Лаврова је обележавање 180 година од успостављања дипломатских односа двеју држава.

За подне је предвиђен састанак двеју делегација које предводе министри спољних послова Србије и Русије, после чега ће се обратити медијима.

На дневном реду сусрета са представницима Србије биће и актуелне теме - од ситуације у региону и подршке Русије нашој земљи у вези са KиМ, до још нерешеног питања статуса Руско-српског хуманитарног центра у Нишу.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

Министар спољних послова Србије и шеф руске дипломатије сутра ће обићи споменике совјетском војнику у оквиру Меморијалног комплекса Ослободиоцима Београда и руском дипломати Николају Хартвигу на Новом гробљу, а предвиђено је и заједничко излагање у згради Ректората.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести