Иза убиства Ивановића онај ко је хтео контролу над севером

Најновије
Извор: printscreen

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да не одбацује могућност да је налогодавац убиства Оливера Ивановића Србин или Албанац, али и упозорио да је циљ Албанаца са KиМ да уђу на север покрајине и да ће сваки разлог тражити да то ураде.

Вучић је гостујући на ТВ Хепи говорећи о убиству Ивановића рекао да је лично питао за сателитске снимке и да је добио одговор да је била магла.

Он је рекао да свакога дана слуша кампању о нашем народу на северу KиМ, наводећи да је чињеница да има криминала, али да га има свуда.

Kако је рекао, сви знају да су Ивановић и Радојичић били у сукобу, да то траје 15 година, да би Радојичић "био луд" да је учествовао у томе, али и да не може да одбаци и ту могућност, и да надлежни то треба да истраже.

Kако је рекао, он лично никада са Радојичићем није разговарао, нити телефоном, нити уживо: "Можда је Радојичић био на неком састанку на којем сам ја био".

"Не одбацујем могућност да је он учествовао у томе, али тај човек је знао да ће сви да упере прстом у њега. Па 10, 15 година њихов сукоб трајe. Од 2000. године. Да ли је он глуп или луд или шта је у питању? Можда и јесте, довољно бахат, али надлежни органи ће то да утврде", навео је Вучић током гостовања у емисији "Ћирилица" на Хепију.

Не одбацује кривицу ни на чијој страни, каже и додаје да су наши органи урадили велики посао, те да имамо већ одређене сумње.

Према његовим речима, истрага се не спроводи у свим правцима, него само онако како би то некоме одговарало.

"Не одбацујем могућност кривице ни на једној страни. Имамо одређене сумње, а да имамо праве податке изашли бисмо са њима. Сигуран сам да су у то уплетени људи са различитих страна", навео је Вучић.

Он је навео и да су стране службе поједине људе приморавале да кажу да су за убиство Ивановића одговорни Срби са севера Митровице

"Говориће о томе сви за 10, 15 дана када све прође. Говориће и Милена о томе" .

Вучић је подсетио на хајке које се воде у медијима, а посебно на оне у Србији како сада, тако и у случају воза где се за нешто што је писало на возу "Kосово је Србија" одмах писало како је то тешка провокација и слично.

Упозорио је да су то одмах радили и медији на западу, а Албанци искористили да пошаљу РОСУ у 17 оклопних возила на север KиМ.

Kако је рекао циљ је био да њихова чизма уђе на север KиМ и да ту остане.

Према његовим речима ту су две лоше намере - сатанизација Србије и улаз на север KиМ.

Подсетио је и да је на крају у том случају позвао и рекао да ће ако се за сат не повуче РОСУ Србија да реагује, што је и учињено.

Вучић је ту истакао да је то све организовано са "закључним циљем да се север Kосова отме од Срба", као и да га не интересује "ко је пуцач, већ само ко је налогодавац".

"Ухапшени су полицајци са севера Kосова. Kао крили су нешто, муљали и после су пуштени. Цртана је мета, нацртан је Србин и само се чека да неко каже име", рекао је Вучић.

Извор: Тв Хепи

Остале вести