Застава је светиња, биле су узавреле страсти

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је државна застава светиња, а да је до инцидента испред Хашког трибунала дошло због узаврелих страсти.

"За нас је застава светиња, али да верујем да су пред судом били чланови породица жртава, али и Младићеве породице, те да су вероватно страсти биле узавреле, што је довело до инцидента", рекао је Вучић упитан да прокоментарише инцидент испред зграде суда у Хагу, где су жене из Сребренице "напале" мушкарца који је дошао са српском заставом пред изрицање пресуде Ратку Младићу.

Пред почетак изрицања првостепене испред суда је дошло до инцидента између мушкарца који је држао српску заставу и чланова Удружења БиХ.

Како је пренела Н1 телевизија, Бакира Хасечић, председница Удружења "Жена-жртва рата" покушала је да отме заставу непознатом мушкарцу.

Младић, чије име није саопштено, у почетку није хтео да одговори на питања новинара и окупљених зашто је овде и одакле долази, а током инцидента више пута је поновио "пустите моју заставу" и "ви смете да стојите, ја не смем".

Он је на крају ипак одговорио новинарима: Ништа погрешно нисам урадио, ја сам дошао овде да дам подршку Ратку Младићу, њихово је да покажу своје, могу и ја моје".

Интервенисала је полиција која је смирила ситуацију.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести