Присаједињење Војводине најважнији датум за Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Нема значајнијег и важнијег дана од оног кад је Војводина присаједињена Србији, поручио је данас у Новом Саду председник Србије Александар Вучић.

Он је, говорећи у том догађају, о чему је разговарао с руководством Покрајине, рекао да ћемо стогодишњицу тог датума славити наредне године достојанствено и свечано, а да ће централна прослава бити у Београду.

"И на тај начин ћемо показати да за Србију нема значајнијег догађаја од оног када је Велика скупштина одлучила да се Војводина присаједини Србији", рекао је Вучић.

Показаћемо тиме, додао је, колико наше заједништво не може ничим да се сруши и колико поштујемо и волимо све оне који живе у вишенационалној Војводини, "који живе у миру и ову земљу доживљавају као домовину".

А они који су покушали да сруше ову земљу, који су палили градове и зграде, тиме су, поручио је, успели само једно - да ми постанемо чвршћи и отпорнији и да више него икада волимо слободу и независност Србије.

"Па и данас, грађани Србије, живите подигнуте главе, живите слободно у независној сувереној Србији, која никоме и никада неће дозволити да буде понижена. Обезбедиће себе и заштитити своју будућност", поручио је грађанима.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести