Макрон почетком следеће године у Србији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да му је француски председник Емануел Макрон, са којим је данас разговарао у Њујорку, рекао да планира да у првом тромесечју следеће године посети Србију.

"То ће бити велика посета за нас. Мислим да од времена посете Жака Ширака, нешто после 2000. године нисмо имали француског председника у посети Србији", рекао је Вучић, подсетивши да је као премијер примио француског премијера.

Kако је додао, Макрон му је током разговора потврдио да ће Србија имати пуну подршку Француске на европском путу.

"Рекао је: ''Александре, имаћете пуну подршку Француске на путу ка ЕУ.'' То је велики, важан сигнал за Србију", рекао је председник Србије.

Извор: Информер

Вучић и Макрон су разговарали у оквиру Пословног форума "Блумберг Глобал", а како је Вучић рекао, велика је част била и за њега и за делегацију што је Макрон прекинуо разговор са директорком ММФ Kристин Лагард и изразио жељу да разговара са њим.

"Рекао ми је да апсолутно све зна о Србији, да је доста слушао и о мени", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је то све посебна част за Србију имајући у виду нову улогу Макрона.

Према Вучићевим речима, Макрон је представљен у Њујорку као велики лидер, на Блумберговом форуму је био најзначајнији гост.

"Макрон је виђен као неко ко заједно са немачком канцеларком Ангелом Меркел носи Европу у будућности и велика је звезда овде. Срећан сам што је Србија задобила његову пажњу", закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести