Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Шпаније Мигела Фуертеса Суареса, коме је захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа Србије и Шпаније.

Поносан сам на полицију и ватрогасце

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је поносан на нашу полицију и ватрогасце, као и на рад МУП-а, пошто је у Србији у 2018. забележена најнижа стопа извршења кривичних дела у последњих 20 година.

Вучић и Слуцки о даљем развоју српско-руске сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Леонида Слуцког, председника Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у свим областима.

Успели смо да изградимо оно што генерације нису могле

Ниједна земља није успела оволико да се изгради и промени као што је то учинила Србија у претходних неколико година, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић на спектакуларној свечаности отварања последње деонице ауто-пута на јужном краку Коридора 10, у дужини од 26,3 километра у Грделичкој клисури.

Једном, кад замру политичке страсти, ово ће се памтити

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је отварање ауто-пута на Коридору 10 важно за наше самопоуздање, за будућност, позив људима да остану у овој земљи и показатељ да можемо да радимо као и они који су испред нас, и које можемо да стигнемо.

Сви амбасадори су добродошли

Вечерашњем пуштању у саобраћај деонице ауто-пута на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру присуствовао је и велики број страних амбасадора, а председник Александар Вучић је рекао да му је драго што су присутни, те да је уверен да је и њима драго што Србија иде путем развоја.

Ауто-пут кроз Грделицу симбол савладавања препрека

Ауто-пут на Коридору 10 који смо завршили данас у Грделичкој клисури показује како можемо да премостимо све тешкоће и када нико у то не верује, изјавио је председник Србије Александар Вучић на траси новоизграђеног ауто-пута код Косине 2, где се раније више пута обрушавао потпорни зид.

Стратешко партнерство Србије и Кине јача у свим областима сарадње

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са државним секретаром и министром јавне безбедности НР Кине Џао Кеџијем, чија посета, како је наглашено у разговору, представља још једну потврду да "челично пријатељство" и свеобухватно стратешко партнерство двеју земаља јача у свим областима, па тако и у домену безбедности.

Почиње градња једне од најтежих деоница, спајамо Србију и Црну Гору

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да данас почиње изградња једне од најтежих деоница ауто-пута ка Црној Гори од Прељине до Пожеге и истакао да се после 70 година испуњава сан грађана тог дела земље, као и да ће за неку годину Србија бити спојена ауто-путем са Црном Гором.