Без нуклеарне енергије нећемо бити у стању да преживимо

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србију све већа лењост по питању ископавања угља, неопходност да се одричемо фосилних горива, нуклеарне енергије, зелене енергије ставити у позицију да ће морати да мења законске норме и навике.

Извор: Танјуг

Председник Вучић је, уочи почетка Међународног самита за нуклеарну енергију у Бриселу, рекао и да ће Србија морати и да доводи људе из иностранства јер нема довољно стручњака у тој области.

"Данас је важно да ми разумемо у коликом смо заостатку и како смо погрешне одлуке доносили у претходних 35 и 40 година и значај који се придаје овом самиту нама указује на то колико ће нам струја недостајати у будућности. Да то поједноставимо - без нуклеарне енергије ми нећемо бити у стању да преживимо и долазак вештачке интелигенције, ни електричних аутомобила", рекао је председник Вучић.

Указао је и на све већи значај зелене енергије.

"Наша све већа лењост по питању ископавања откривки угља, неопходност да се одричемо фосилних горива, нуклеарне енергије, зелене енергије и све друго нас ставља у позицију да ћемо морати да мењамо наше законске норме, да ћемо морати истовремено да мењамо наше навике, али да ћемо морати и да доводимо људе наше из иностранства, јер немамо довољно број стручних људи", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ћемо морати да обезбедимо значајна финансијска средства у будућности, да бисмо све то могли да направимо.