Одговорност свих на Западном Балкану да сачувамо мир

Најновије
Извор: Twitter

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после разговора са словеначким председником Борутом Пахором, да је одговорност свих на Западном Балкану да се сачувају мир и стабилност и да ће морати да се уложи огромна енергија да не допустимо да нас политике прошлости доведу до било каквих инцидената и проблема.

Извор: СНС

Вучић, који је у радној посети Словенији, такође је изјавио да Београд и Љубљана имају одличну билатералну сарадњу и у политичким и у економским питањима, захваливши Пахору на, како је рекао, великој подршци коју пружа Србији на европском путу.

"Захвалан сам председнику Словеније, нашем пријатељу Пахору на великој подршци коју пружа Србији на европском путу. Словенија никада није тражила такозвани довољни разлог да зауставља Србију на њеном европском путу, напротив, увек је била ту да помогне", истакао је Вучић.

Odgovornost svih na zapadnom Balkanu da sacuvamo mir
Извор: Taнјуг


Данашњи сусрет има посебну вредност за Србију због тога што, како каже Вучић, са председником Пахором можемо отворено да разговарамо о свим питањима.

"Данас је, нажалост, у Европи дијалог насушна потреба, има га све мање и зато сам срећан што сам данас овде и захвалан председнику Пахору на изузетном гостопримству", рекао је српски председник.

Вучић је рекао да верује да ће и о ситуацији у Украјини разменити мишљења, од којих ће моћи да се извуку најбољи закључци у интересу Србије и Словеније.

Odgovornost svih na zapadnom Balkanu da sacuvamo mir
Извор: Taнјуг


"У праву је председник Пахор када каже да је одговорност на свима нама на Западном Балкану да сачувамо мир и стабилност и управо тако ћемо морати да се понашамо и да уложимо огромну енергију да не допустимо да нас политике прошлости доведу до било каквих инцидената и до било каквих проблема", рекао је Вучић.

Према његовим речима, Србија и Словенија имају веома добру, чак одличну билатералну сарадњу и по политичким и економским питањима.

"Желим да се свим грађанима Словеније захвалим на подршци коју су увек на европском путу пружали Србији и увек су добродошли у Србију. Ми имамо, не само изузетно добре пријатељске односе већ посебно ценимо и волимо Словенију и наше словеначке пријатеље. Добродошли у Србију", поручио је Вучић.

Остале вести