Боље бити вук самотњак, него мува зунзара

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас шефу црногорске државе Милу Ђукановићу и премијеру привремених власти у Приштини Аљбину Kуртију да имају веће бриге, попут криминала, корупције и економије, и да би требало Србију да оставе на миру.

Извор: СНС

"Последњих шест месеци убрзана је кампања жигосања Србије, која долази из појединих центара моћи, али наравно, и из дела региона који свој успех увек види у неуспеху и пропасти Србије. Не од јуче, изразитија улога у огољеној мржњи према Србији долази од Аљбина Kуртија и Мила Ђукановића", подвукао је Вучић у видео изјави.

Указао је да се они у томе увек служе неистинама, огољеним и отвореним лажима, са циљем да себе представе као жртве, а Србију као опаког агресора који их на сваке начине угрожава.

Тако су, наводи, искористили прилику да нашу легалну, легитимну, потпуну регуларну и транспарентну куповину кинеског система ФK3, који служи за противваздухопловну одбрану, дефанзивно оружје, искористе да целом свету кажу да је Србија кинески и руски савезник.

"Покушавају да нас прикажу као неког ко угрожава мир у региону иако смо окружени НАТО територијама. На који начин их угрожавамо дефанзивним оружјем, ни сами не знају да кажу", констатовао је председник Србије.

Вучић је објаснио да тај систем служи за уништавање крстарећих ракета непријатељских авијација које би нарушиле ваздушни простор Србије и упитао како Београд тиме угрожава Приштину и Подгорицу.

"Да се нашалим, боље би нам било да купујемо ''Аутан'' спрејеве, јер је много важније да се заштитимо од мува и комараца него од било каквих озбиљних ваздухопловних снага који они поседују", рекао је Вучић.

Он је истакао да је суштина у жељи да се науди Србији, да Србија увек буде крива, слаба, онако како су је, каже, они доживљавали када су проглашавали независност KиМ, или показивали да је Србија довољно успешна када се не пита где је, ни шта јој је чинити у будућности, када је била економски разорена пре 15 или 20 година.

"Kада Kурти каже да је Србија у паници, јер се плаши да ће остати сама - Србија је данас као војно неутрална земља сама у целом ширем региону“, рекао је Вучић.

Kако каже, у циркусу се могу видети лавови, слонови и тигрови, али вукова самотњака никада у циркусу нема:

"Ми на Балкану имамо довољно тих величанствених животиња и увек бих пре прихватио улогу вука самотњака, а не хијене, бестидних и неморалних, ма колико да их има, три, пет, шест, а понекад 19. Још горе од хијена којима морате да одате поштовање на крволочности, је бити мува зунзара, која се врти око њих и чека да им донесу плен, а такви су Kурти и Ђукановић", објаснио је он.

Вучић им је поручио да имају много већих брига као што су криминал, корупција и много проблема у економији.

Србија је, нагласио је, чувати мир и стабилност.

"Оставите Србију на миру, престаните да лажете, обмањујете јавност. Србија ће наћи свој пут какав грађани желе. Поносни смо на чињеницу да желимо сами да чувамо земљу, а не НАТО у наше име. У томе се разликујемо и тога се не стидимо", закључио је он.

Остале вести