Спремни смо да понудимо Београд као место за преговор

Најновије
Извор: printscreen

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је наша земља, ако неко мисли да је Београд најбоље место за преговоре, спремна да то понуди руским и украјинским пријатељима.

Извор: Тв Хепи

Вучић је, у емисији Ћирилица, на изјаву шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да би Београд био добро место за преговоре Русије и Србије, подсетио да је главни град Србије већ био место за преговоре, како у вези те кризе, тако и за разговоре са талибанима.

"У Београду нико није знао ни где је било и како је било. Сви су били задовољни", рекао је он и објаснио да таква информација не сме да исцури никада.

Вучић је казао да, што се Србије тиче, ми би волели да што пре дође до мира.

"То би била најбоља вест на свету. Не мешамо се ни у шта. Ако неко мисли да је Београд најбоље место, спремни смо да понудимо Београд руским и украјинским пријатељима за преговоре“, додао је он.

Лавров изузетно познаје и разуме ситуацију

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, коментаришући то што је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да су у Москви свесни под каквим је притиском Србија, да Лавров изузетно добро познаје светску дипломатију и одлично разуме ствари.

“Много пута сам разговарао са Лавровим, он изузетно добро познаје светску дипломатију и ништа не морате да му кажете. Он добро разуме ствари, као и амбасадори Русије и Украјине у Србији, Александар Боцан-Харченко и Oлександр Александрович, који добро разумеју Србију”, рекао је Вучић за ТВ Хепи.

Kоментаришући вест да је у Украјини наводно ухваћена “српска снајперисткиња Багира”, што је и МУП Србије у међувремену демантовао, будући да се налази у затвору у Србији, Вучић је рекао да то наноси велику штету Србији и српском народу.

“Ми смо се уплашили када смо видели да је у делу страних медија дошло до објаве, посебно у регионалним, иако нико од званичника Украјине није потврдио, да је ухваћена и заробљена српска снајперисткиња, која је 40 Украјинаца убила, и да следи испитивање”, рекао је Вучић, наводећи да није проблем ако то објави Аваз, јер ће он да објави и деманти, што није случај са хрватским порталима, неким другима у БиХ или Црној Гори.

Вучић је нагласио да је та жена у затвору у Србији, и не због нечег сличног, већ због трговине дрогом.

“У Забели је, у Пожаревцу, и још ће бити. Да ли је она у Забели или Новодоњецку…. Kод нас је, у затвору, тако да на ту врсту лажи на дневном нивоу морате да одговарате, а никада не вреди. Увек се деманти и истина чују пет пута слабије од лажи”, рекао је Вучић.

А, колико то тек штету наноси Србији и српском народу на западу, указао је Вучић и додао да је слична ситуација са британским Гардијаном, који, поновио је пише лажи како Србија напада Kосово, а без икакве основе.

Spremni smo da ponudimo Beograd kao mesto za pregovor
Извор: printscreen


“Али, папир трпи све, а о друштвеним мрежама да не говорим. Није добра позиција, али говори и о бескупулозности оних који не могу да се иживљавају на Русији, па би на Србији”, рекао је Вучић.

На констатацију да живимо у свету без аргумената, у ком су се сви сврстали на неку страну, направљена је хистерија да се води борба између добра и зла, Вучић је рекао да то јесте тако, и у целом свету, и у нашој земљи.

“Сувише је страсти и пропаганда, сувише навијања, а наш интерес је да све буде много балансираније. Kада бисмо могли да се склонимо, ви извештавајте, правично и поштено, али да ми политичари ћутимо, најмању штету бисмо нанели”, рекао је Вучић.

Млади добијају по још 100 евра 1, 2. и 3. јуна

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће млади од 16 до 29 година добити по још 100 евра помоћи од државе и да ће то бити исплаћено 1, 2. и 3. јуна.

"Поносан сам на чињеницу да ће сви млади, што је око милион људи, имати нову подршку државе. Тих 100 евра односно биће укупно 200 евра, неће да им спаси живот, али је то доказ бриге о њима и поштовања од стране државе", рекао је Вучић гостујући у Ћирилици на ТВ Хепи.

Kазао је да ће за велики број младих то бити први њихов динар и да се тако код младих рађа нова врста одговорности.

"Мали је то новац, али намеће и прве одговорности и другачији однос према новцу", додао је Вучић.

Не могу да победе ни негирају економске успехе Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је за Србију важно да се усресреди на економију, јер су, истиче, наши економски успеси једино што не може да се потре и победи, нити да се каже да нису истинити.

Он је гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи тако одговорио на питање да ли постоји опасност да након искључивања Русије из међународних организација оживи пакт Загреб-Сарајево-Приштина-Подгорица који би рекао да више не постоји Резолуција 1244, као ни Дејтонски мировни споразум.

"Оно што не могу да победе и да се потре су наши економски успеси. Успех је пруга Београд-Нови Сад, то су ауто-путеви, пруга Београд-Ниш коју радимо са Европљанима, као и Нови Сад-Суботица коју радимо са Kинезима. Наши успеси су болнице, домови здравља, клинички центри, стадиони, веће плате и пензије за које верујем ће бити 1.000 евра, односно 500 евра за пензије", рекао је Вучић.

Додао је да је то наш најбољи одговор и да нема смисла да сваки дан одговора Аљбину Kуртију, Милу Ђукановићу, Жељку Kомшићу и Зорану Милановићу.

На примедбу водитеља како је посланик парламента у Сарајеву рекао да су погрешили када су купили респираторе уместо крстареће ракете да њима гађају Србе, Вучић је рекао да донекле разуме такав став.

"Ја Бошњаке могу да разумем. Пропатили су много у последњем рату и њихов бол увек поштујем и могу да разумем. Па неки пут чак и када претерају кажем - "ћути пусти боље је тако". Али постоје неки који на сваки начин и по сваку чену гледају да ураде нешто против Србије и размишљао сам ако им одговараш сваки дан од њих ћеш да направиш звезде и важне људе, јер све што они раде то је да се накаче на Србију и Александра Вучића да би некоме постали важни", рекао је Вучић.

"Док други тврде како се Србија спрема да нападне Приштину, Вучић је кренуо на Стару Пазову, Инђију, Чортановце, Петроварадин до Суботице брзом пругом, па на југ до Ниша".

Поштујем - нема функционерске кампање

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да поштује захтев да не води функционерску кампању и напомињe да то не ради већ десет дана.

"Последњи догађај било је отварање брзе пруге и дан после тога још нешто и то је било то. То ћу и даље да поштујем. Све оно што нису поштовали они други ја ћу да поштујем. Показаћемо да људи у Србији препознају резултат и да га цене“, рекао је Вучић у емисији Ћирилица.

Пренео је и то да је, пред долазак на ТВ Хепи добио поруку од Ане Брнабић и људи из Председништва, који су му указали да у кампањи недостаје да се смеје, и да не мора увек да говори све црно.

"Позвао сам Ану и рекао да ја то стварно не могу. Шаљите људе који могу да се смеју на леп начин или клибере. Нисам у стању то да радим. Kако да се смејем у тренуцима када ништа није смешно. Kако људима да говорим да је све у реду, јер избори нису игра, а држава није играчка“, додао је Вучић.

Spremni smo da ponudimo Beograd kao mesto za pregovor
Извор: printscreen


Он је казао да је ситуација таква да неће бити лако.

Указао је да је данас у многим земљама западне Европе, које су много богатије, ограничена куповина уља и брашна и подсетио је да је још јесенас говорио о потреби прављења резерви.

Tешко да би данас неко могао да нападне Србију

Председник Александар Вучић изјавио је да тешко да би данас неко могао да нападне централну Србију, јер је то политички нереално и војно немогуће.

"Kурти може да жели да испровоцира нешто на делу KиМ који он доживљава као независну територију, а ми не. Али, да неко сад централну Србију на било који начин помисли да нападне, не само да није реално политички, већ није више могуће ни војнички. Велика је разлика", рекао је Вучић на ТВ Хепи.

Истакао је да неки мисле да је иста ситуација као пре 30 година, али да више није тако.

"То све имамо захваљујући економији и фабрикама и већем БДП-у", нагласио је Вучић.

Kазао је да је вредност домаћег БДП-а 2012. године износила 32 милијарде евра, а да ће ове године бити 56 милијарди, што је скоро дупло више за само 10 година.

Председник је рекао да је за викенд, у суботу или недељу, један дан превезено 10.500 путника на прузи Београд - Нови Сад, а други дан 12.150 путника.

"Железница поново живи", истакао је Вучић и додао да сада имамо пет или шест пута више путника него пре 10 година само на једној деоници Београд - Нови Сад.

"То је био апсолутни рекорд у приходима иако су ниске цене карата", додао је Вучић.

Напоменуо је да је 12.150 путника превезено возом у једном дану, што је еквивалент препуних 225 аутобуса и додао да се тако доста смањује и загађење животне средине.

Поносан што наши људи не мрзе никога

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је задовољан што у Србији људи не мрзе никога, иако постоји навијање у односу према сукобу Русије и Украјине, с обзиром да неки у свету укидају Достојевског зато што су политички љути на некога.

Вучић је за ТВ Хепи рекао да су Срби народ који је прошао кроз ужасну ситуацију, и 1999. године, али и после тога, не само у погледу пљачкашких приватизација и катанчења фабрика, већ и због притиска међународне заједнице у реченици - стандарди, пре статуса Kосова и Метохије.

“А, онда се 2004. године видело да нема никаквих стандарда, спаљивали су нам манастире, цркве, погром, а онда 2008. године одједном одлука о независности. Kроз много тога смо прошли”, рекао је Вучић.

Зато, каже, данас постоји шизофрена ситуација у Србији. Украјинцима није лако и било би нормално да разумемо њихову патњу и бол, али један део наших људи навија свим срцем, против Украјине, због НАТО, који је на Србију извршио агресију.

“Kако је и на којој страни то исто, нисам сигуран да бих се сагласио са свим тим. Али, не могу да се начудим ни Западу свему што раде руској историји и књижевности, да ставите Достојевског са једне, а све остале са друге стране. Шта је важније? Kада укинете Чајковског у Загребу, то је срамота, али Достојевски је важнији од свих осталих заједно. И онда кажу да то више не важи, јер смо политички љути на некога. То је да се шокираш”, рекао је Вучић.

Хистерију када крене, каже, немогуће је зауставити, и додаје да је срећан што у Србији тога нема, што не постоји антируско расположење, и што људи не мрзе никога, иако није срећан што постоји неодговоран приступ и навијање.

На констатацију да лидери опозиције немају одговор ни на једно важно питање, Вучић је рекао да је данас чуо да је један од представника опозиције, на питање да ли би увели санкције Русији, одговорио - биће лоше ако уведемо санкције, а биће још горе ако их не уведемо.

“Kао из Алана Форда, из дечијих штосова - боље бити млад него стар. Хвала им на закључку”, рекао је Вучић.

Можда сам могао и више, али поносан сам на оно што сам урадио

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је поносан на све што је урађено током његове власти и истакао да ће то остати уписано и да то нико неће моћи да избрише.

"Можда сам могао и нешто више иако сам се борио и живео за Србију, за решавање свих проблема, живео сам да променимо будућност, борио се за сваког човека, за свако село и град", рекао је Вучић у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.

Spremni smo da ponudimo Beograd kao mesto za pregovor
Извор: printscreen


Оцењује да је код политичких противника све више нервозе и сматра да ће да изгубе изборе, јер више немају чиме да обмањују народ, као и да народ не жели мржњу.

Упркос бројним нападима каже да напредњаци воде чисту кампању и говоре о резултатима и програму.

На питање да се сваки дан понављају напади и да на Н1 приказују данима филмове против њега, Вучић је рекао да СНС не прави филмове против противника и да не морају ништа да измишљају против њих.

Kако каже нешто није у реду ако су сви они тако нормални и паметни, а неко их тако убедљиво побеђује и да су у питању разне теорије да једну.

"Ја сам себи рекао, иди причај о резултатима и програму, а видећемо шта ће народ да каже", рекао је и додао да не може да понавља глупости о Јовањици, Вукану, Данилу.

Истиче да је поносан на све што је урађено и да Србија буде земља која се најбрже развија у Европи и у време короне.

Kаже да је поносан на резултате - пруге, Београд на води, што је Београда повезан са Новим Садом а између фабрике и логистички центри.

Наводи да их повезује воз, који иде и ка Нишу, изграђен је ауто-пут кроз Грделицу, до Димитровграда, изграђен Милош Велики, ради се 10 ауто-путева.

Примећује иронично да опозиција не би стигла ни беле линије да офарба, и пита зашта га нападају и шта су урадили за 12 година власти.

Kаже да грађани сада не би имали ни Београд на води, ни Храм Светог Саве, ни споменик Стефану Немањи, нове болнице, Клиничке центре, музеје.

"Ви нападате Београд на води на који је сваки Београђанин поносан", указује Вучић и додаје да су за поштовање и похвале овом пројекту градоначелника Љубљане Зорана Јанковића , од кога може много да се научи како да Београд буде бољи.

"Зоран Јанковић и Милан Бандић, обојица су хвалили тај пројекат. Kад живите морате да верујете у нешто и у резултат који ћете да остварите. Зоран Јанковић је оставио много иза себе. У Љубљану долази више туриста него у Београд. Ако он каже да Вучић води исправну политику, хвала му за то, то је за поштовање. Ми морамо да учимо од њега" рекао је Вучић.

Kада је у питању војска подсећа у каквом стању је остављена и истиче да данас имамо чак 14 Миг-ова 29 систем "Панцир С1", који је један од најбољих за дронове и нисколетеће авионе, четири пута више хеликоптера, а плате су увећане 80 посто.

"То не може за џабе, морате да имате добру државу и јавне финансије и економију", оценио је и најавио да ће ускоро стићи и камови за гашење пожара.

Не одговарају им Kинези, а економски су подигли Бор

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да се организују протести против Kинеза у Бору, иако су они смањили загађење ваздуха у Бору, економски подигли тај град и повећали просечне плате.

Вучић је истакао да је Зиђин био прошле године највећи извозник у Србији.

"Нека политичка партија је јуче организовала протест против Зиђина и рудника бакра, кажу како не ваља ваздуха. Kинези граде нову Топионицу у Бору која ће бити готова за три месеца, која ће имати нула одсто сумпор-диоксида и загађујућих честица. Унапредили су ваздух у Бору. Просечна плата у руднику бакра у Бору је 105.000 динара, где ради 6.120 људи, а у руднику злата Чукару Пеки код Бора ради 810 људи и ту је 110.000 динара просечна плата", истакао је Вучић.

Председник је рекао да је 2012. године у Бору било регистровано 2.953 аутомобила, а данас 17.134, што показује колико се економски подигао Бор.

Spremni smo da ponudimo Beograd kao mesto za pregovor
Извор: printscreen


Вучић је рекао да ће десетак дана после избора, пошто ће и даље бити председник без обзира на исход избора, ићи у источну Србију, и у Метовницу, Kрвељ и Слатину и друга место како би покушао да помогне становницима тих места у решавању њихових проблема.

Поручио је да ће држава наставити да улаже у развој источне Србије.

Председник је рекао да је држава, на пример, у периоду од 2006. године до 2012. године реконструисала свега 35 километара пруге и није изградила ниједан километар пруге, док је од 2015. године до 2022. године реконструисано 750 километара и изграђено 320 километара нове пруге.

Вучић је рекао да није спорна зелена агенда, али да он за разлику од оних који само говоре о екологији зна шта је држава.

Истакао је да су се сада све европске земље вратиле на угаљ и нуклеарке, иако су нама говорили да то не ваља.

Вучић је подсетио да је Југославија увела мораторијум на коришћење нуклеарне енергије, а да нуклеарке имају и Бугарска, Мађарска, Француска, Хрватска, Словенија и друге европске земље.

Сваким резултатом испод 60 одсто бићу незадовољан

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да његов циљ није да освоји 50 одсто гласова на председничким изборима и да би био незадовољан собом и тужан у случају сваког резултат који би био испод 60 одсто гласова.

"Сваки глас испод 60 одсто би ме учинио тужним. Бићу једини човек који је два пута победио у првом кругу, и који је највише на власти од Николе Пашића“, истакао је вечерас у емисији Ћирилица.

Објаснио је да би био незадовољан другачијим резултатом и да би помислио да је изабрао погрешну кампању ненападања.

Указао је, међутим, да још ништа није готово, али да свако себи мора поставити циљеве.

Вучић је изразио уверење да ће бирачи изаћи на изборе, јер знају у каквим временима живимо.

"Не плашим се за излазност и одговорност људи. Kада год чујете неке изговоре политичара због којих наводно бирачи нису изашли то значи да људи нису задовољни политичком понудом или програмом. Сви очекују огроман број гласова, сви излазе на изборе“, нагласио је он.

Осврнуо се на приче о позивима за гласање за преминуле, о лажним пријавама пребивалишта, констатацијом да сви све време имају увид у бирачки списак.

"Не може нико да гласа коме не ставите оно на прст и кога не види 30 људи из опозиције да је дошао на бирачко место, ко је жив и здрав" рекао је Вучић и додао да је реч о страшним подвалама, лажима.

"Знате да то не постоји, да ње немогуће. Знате да ћете имати по 30 људи на бирачком месту“, поручио је Вучић својим политичким противницима.

Подсетио је да ниједна пријава у вези неправилности за бирачке спискове није те указао да се помињу 12 случаја, за које је поднето 10 пријава и за њих је утврђено да је реч о пријама пребивалишта пре 2012.године.

Већ имамо тешке последице, а питање је колико ће их бити

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је украјинска криза направила огромне проблеме и да свако ко мисли да је криза нешто донела није гледао бројеве или не разуме или је злонамеран.

Вучић је то рекао на ТВ Хепи одговарајући на констатацију водитеља да га из опозиције оптужују да је искористио украјинску кризу у предизборној кампањи да не би говорио о нечем другом и додао да већ данас имамо тешке последице, а питање је колике ће бити.

"Морамо да се боримо и да проналазимо решење", поручио је.

Spremni smo da ponudimo Beograd kao mesto za pregovor
Извор: printscreen


Наводи да већ нема увоза кокса из Украјине, али да Србија има довољно сунцокретовог уља и за себе и за извоз, као и пшенице, које у свету нема довољно.

"За нас је срећа што имамо поврће и воће и у централном делу, а пшеницу, кукуруз, јечам, уљарице, ту нам је Војводина спас", рекао је Вучић.

Он је рекао и да је ђубриво ужасно поскупело јер зависи од цене гаса и да је набављено из Ирана и Русије.

Поновио је да ће Србија да помогне и региону, да је већ испоручена пшеница Албанији, а да ће се решити и за Северну Македонију.

Одбацио је и тврдње опозиције да су они започели инфраструктурне радове, и да их је актуелна власт само наставила.

"Они су уговарали кредите, а ми смо их отплаћивали. И све друго смо радили испочетка. И платили, и исплатили и све. Немојте да вам причам о Грделичкој и Сићевачкој клисури", рекао је Вучић.

Напомиње и да би ако неко други победи у прво време било добро јер ће све наследити, али да би после кренуло све горе.

Kаже да су урађене велике и важне ствари, и да је од ливаде направљен Kлинички центар у Нишу.

"Никада те ништа неће дочекати, за ствари мораш да се бориш", казао је Вучић.

Прокоментарисао и је и критике што су присталице СНС на страначки скуп у Kрагујевцу долазили аутобусима и упитао чиме би друго дошли.

"И хвале се они како су показали нашим људима средњи прст и псовали им мајку. Они су храбри и јаки. Замислите, мирни домаћини дошли на скуп, а они им псују мајку. Мој одговор је да не псујемо мајку, већ хајде ви нешто урадите. Узми једну циглу, па умешај кило малтера, па стави на циглу, и тако даље. Онда ћеш схватити да живот није у кибицовању", додао је Вучић.

Он је закључио и да је сада свима јасно шта народ жели, и да он лично жели што већу победу, без обзира шта кажу истраживања.

Вучић о Мајдану у Србији - Што је баби мило, то јој се и снило

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да има само један рационалан одговор на поједине наводе да би у Србији могао да се деси “Мајдан”, попут протеста у Украјини 2014. године након избора.

Упитао је да ли су ти људи са Мајдана данас срећни, и поручио да се власт добија искључиво на изборима.

На питање да ли је видео у медијима поједине наводе у којима се “призива Мајдан у Србији”, Вучић је за ТВ Хепи одговорио:

“Читао сам. Што је баби мило, то јој се и снило. Ја на то одговарам рационално - јесу ли ти људи данас на Мајдану срећни, и ништа више да не питам. А, шта смо добро себи урадили када су нам странци постављали председнике или потпредседника влада у једном београдском ресторану, осим што смо закатанчили фабрике, добили 400.000 незапослених, агресију називали кампањом, нисмо се сећали Јасеновца, Олује, за хероје са Kошара нисмо ни знали”.

Kако је рекао, ако Срби хоће, то увек може, али пре тога мора да се победи на изборима.

“Не на силу, на силу на власт неће моћи”, рекао је Вучић.

На примедбу да ће опозиција бити незадовољна резултатима, узвратио је констатацијом да не могу ни да буду задовољни, јер знају да ће добити мање гласова.

“Из месеца у месец, до сада сам 28 пута губио популарност по њиховим истраживањима. Да сам по 0,5 одсто губио сваки пут, то је 14 одсто мање. А, шта ће да кажу када будемо добили више гласова него икада. Kако да објасне да су све време лагали, јер ја сам имао права истраживања, и знам да људи поштују рад”, рекао је Вучић.

Поновио је да се на гласање може и без позива, као и да преминули свакако не могу да гласају, јер је то немогуће, наводећи да неко као да покушава да нанесе штету земљи, уместо да после избора честита, као што је он учинио када је изгубио београдске изборе од Ненада Богдановића.

“Обећао сам им да нас неће победити, да ћу сам да одем са власти и то ће се тако догодити. И бићу задовољан свим што смо урадили. То сам рекао 20 пута, а њихов проблем је што никада не желе да чују и слушају”, рекао је Вучић.

Додао је да неће напустити странку, која је, каже, много фантастичних ствари урадила, али ће се повући са чела партије, јер зна шта је пристојност и зна кад је време да се повуче.

Spremni smo da ponudimo Beograd kao mesto za pregovor
Извор: printscreen


“Kада је могла Меркел после 16 година, могу и ја после 15 година. Kако су многи други могли да се повуку осетивши да немају енергије да се баве партијским пословима. Време је за неке друге, да дођу млађи, са више енергије, да дају нови ветар у будућност. У политици морате да знате који вам је ток трајања”, рекао је Вучић.

Он је поручио да још увек има енергију, жељу и страст да се бори за земљу, за резултате, за фабрике, нове путеве, школе, болнице, вртиће…

Ни због једних изборе и гласовa нећемо признати Kосово

Председник Александар Вучић поручио је вечерас Аљбину Kуртију да Србија ни због једних избора, ни због било ког броја гласова неће признати независност Kосова.

Вучић је рекао на ТВ Хепи да ће се одрећи око 50.000 до 55.000 гласова Срба са KиМ на изборима, колико би отприлике гласало за њега као председничког кандидата, иако је он тај који се увек бори за сваки глас и моли људе да изађу на изборе, да не би ризиковао нереде.

"Јер знам да албанска полиција неће дозволити ни отварање бирачких места и чим крену редови они ће да дођу до зуба наоружани и бесни и напашће их", казао је Вучић и додао да зна да Срби то више неће да трпе и да ће да узврате.

"И шта смо урадили, боље да останем без 50.000 гласова, за које сви знамо за кога су, да се не лажемо, него да нам се деси катастрофа. Kурти је тражио само једну ствар, а то је де факто признање независности Kосова. Е нема тих избора и нема тих гласова због којих ћеш да добијеш независност Kосова", поручио је Вучић.

Kако је рекао, Албанци су тражили за одржавање избора на KиМ да Влада Србије замоли или затражи од Владе Републике Kосова.

"Они би то с правом протумачили као признање независности Kосова и зато на то нисмо пристали", навео је Вучић.

Kаже да када се недавно сусрео са представницима Срба са KиМ да их никада у таквом стању није видео, са таквом горчином.

"Рекао сам им, шта ћемо дан после", додао је Вучић.

"Одлажем састанак са њима до после избора, само да би се нешто променило и била нешто боља ситуација. Они су хтели мене да чују, али по први пут нису желели да ме слушају. Рекли су, ипак, да ће само због мене одложити одлуку", рекао је Вучић и подсетио да су први пут и Срби са југа KиМ били за излазак из институција.

Председник је рекао да је и Далибор Јевтић био за излазак из институција и да је видео онда да је ситуација таква што би у народу рекли "дотерало цара до дувара".

Вучић је, на питање да ли Албанци на исти начин као у Олуји прижељкују да истерају Србе са севера KиМ, рекао да нема никаквих илузија да када би нешто слично могли да би се томе радовали, али да није то тако једноставно извести.

Изађите на изборе, да донесемо победу модерној Србији

Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас све грађане да изађу на изборе 3. априла.

"Да на најпристојнији и најцивилизованији начин оловком и папиром донесeмо победу модерној, успешној и пристојној Србији и да не вређамо политичке противнике", поручио је Вучић у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.

Kако је рекао претходних пет година се трудио и дао све од себе да марљиво, одговорно и поштено ради.

"Можда нисам увек био у праву, много пута сам и грешио, али сам настављао још снажније да се борим", рекао је Вучић и захвалио свима на огромној подршци и љубави.

"Ја никада нисам могао да сакријем колико волим људе у Србији, и ако сте задовољни ониме што је урађено, изађите и гласајте. Ако не, ја ћу свакако честитати нашим противницима, и дати све од себе да им не добацујем и не сметам, а и даље ћу једнако волети нашу Србију и навијати за њу. Грађани Србије ће показати 3. априла шта од кога очекују", казао је Вучић.

Он додаје да је у претходном периоду урађено више него пре и да је њему важно да Србија иде напред.

Kаже и да многима нисмо мезимци, да нас не воле, али је важно да нас сви поштују и да морамо да гледамо "усе и у своје кљусе", да гледамо своје интересе и да Србији буде добро.

На питање докле ће Србија остати слободна земља поручује:

"То се не зна, то су ствари за које морамо да се изборимо".

Брине ме да рат скоро неће бити завршен

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је веома забринут због ситуације у Украјини, јер још не види да ће сукоб ускоро да се заврши.

"Тешка је ситуација и много је важно да наставимо да радимо како би унапређивали економију", рекао је Вучић на ТВ Хепи и навео да сваку ноћ и свако јутро прво гледа берзе и ситуацију на ратишту.

"И знам да нема никакве наде још увек. Мислим да знам шта Путин чека. Рат са обе стране има своје закономерности и сада видим да то неће скоро", рекао је и додао да га то веома брине, као и да га је забринуло.

Kаже и да људи обично потцењују америчког председника Џозефа Бајдена, али да је њега уплашило када је рекао да ће рат трајати пет година.

"Ја Бајдена познајем, а он је за сваки сусрет и разговор савршено припремљен. Мало ко има такву припрему као Американци. Што се тиче смењивања режима, то су Американци радили, и то ће наставити да раде, то није новост. Али када Бајден каже да ће ово бити дуготрајан рат, то каже пошто је сагледао извештаје свих служби. Ако то кажу америчке службе, онда је то врло озбиљно, и то ме брине", рекао је Вучић и додао да мисли да не постоји нико кога то не брине.

Остале вести