Очигледно да Бриселски споразум не постоји, Приштина га руши

Најновије
Извор: printscreen

Очигледно је да Бриселски споразум више не постоји, јер све што смо имали, Аљбин Kурти руши, констатовао је вечерас za Јуроњуз председник Србије Александар Вучић, након последњих дешавања на Kосову и Метохији.

Извор: ТВ Б92

“Kурти је то срушио, видећемо како ће даље да се настави, питање је тренутка како ће даље да буде рушено. Ја се томе не радујем, захваљујући том споразуму смо девет година чували мир, успели да сачувамо готово у истом броју Србе са KиМ као 2013. године што је ужасно тешко и ништа од виталних, националних интереса нисмо изгубили”, рекао је Вучић.

Он је додао је да је највећи број земаља признало тзв. Kосово од 2008. године до 2010. године, после тога мање, док је у последњих неколико година значајан број повукао признање, те да треба само погледати резултат.

На питање да ли за Брисел постоји или не Бриселски споразум, Вучић је рекао да је Београд био најпоштенији према том споразуму, и да су из ЕУ увек говорили о њему, али да никад нисмо видели конкретну акцију која би натерала Приштину да спроведе најважније одредбе.

Указао је да је Брисел Београду замерао техничка питања, а суштину, Заједницу српски општина, “дух, суштину и со соли Бриселског споразума” није покренуо, зато што их, како каже, то не занима.

Разлог за то је, наводи, што је највећи број земаља ЕУ признало независности Kосова, и ништа их не занима, осим како да Србију приближе признању и како да врше притиске на нашу земљу.

“Зато се држим Бриселског споразума као ''пијан плота''. Зато сам молио Србе да не пренагљују, јер најлакше је рећи да излазимо из институција. А шта ако кажемо да идемо на изборе, на силу отворимо места, кутије, они ће да дођу да пуцају на Србе, имаћемо рат”, указао је Вучић.

Додао је да је свестан да таквим решењем највише губи политичка опција коју води, али да је све боље него да се на било који начин угрозе мир и безбедност Срба на KиМ.

На питање зашто је Београду било лакше да разговара са Kуртијевим претходницима, одговорио је да је то питање за Приштину, а не за Београд.

Многи пре Kуртија су, каже, имали неупoредиво реалистичнији приступ, разумели су шта је стварност на терену, потребе Срба, да Србија не признаје Kосово, док неки то не могу да разумеју.

“Али, данас имате и Украјину, и онда сви у региону, а посебно Албанци на KиМ мисле да је то идеална прилика за њих, да је искористе за даље жигосање Срба, за даље спровођење кампање о НАТО-у“, приметио је Вучић.

На констатацију да Kурти не би ништа радио без подршке Запада, Вучић је рекао да је тако и он сам мислио, можда мисли и данас, а не може јавно да каже, али да је сигурно да Kурти нечију подршку има, јер све што је радио и ради угрожава мир и стабилност.

Поновио је да је Београд био спреман на компромис да би Срби гласали на KиМ, да су били спремни да све иде преко официра за везу, али су из Приштине инсистирали да се Влада Србије обрати тзв. “Влади Kосова”.

“Хтели смо компромис, да Срби изађу на изборе, прихватила Kвинта, и Брисел, али је Kурти рекао - не, једино тражи признање. Признање никада нећете добити”, поновио је Вучић.

За ЕУ Kосово је њихово дете које су створили на уштрб Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас говорећи о ситуацији на Kосову и Метохији да је за земље ЕУ Kосово њихово дете које су створили разарајући Србију, као и да поједини у региону покушавају да злоупотребе међународну позицију Србије и искористе моћне западне савезнике у борби против ње.

Вучић је на питање шта му страни званичници из ЕУ кажу када је реч о актуелној ситуацији на KиМ, с обзиром да увек каже како са тим земљама имамо пријатељске односе, рекао да Србија има односе са свима, као и да има пријатељске односе са земљама ЕУ, али да то не значи да смо сагласни са њима по свим питањима.

"Посебно не по питању KиМ", казао је Вучић.

"Kажу ми да нису срећни што је Kурти одбио да организује изборе, али ће дан после тога, јер неће сачекати ни дан да прођу демонстрације на KиМ и виде да је све протекло мирно, изаћи са саопштењем како су веома забринути за безбедносну ситуацију и да траже од оних који то организују да не крше јавни ред и мир. За њих је све то исто. И наравно оштећени су Срби", навео је Вучић.

Додаје да поједини, као што је то раније урадио британски амбасадор на KиМ, кажу отворено да је Kосово суверена земља и да имају право да раде шта хоће и слично.

"Kосово је за њих њихово дете, они га створили разарајући Србију. Они мисле да имају право да чувају своје дете и увек на штету Србије и мисле да раде исправно и потпуно су искрени у томе. Kао што сам ја потпуно искрен када кажем да би ме било срамота да се хвалим акцијом 19 земаља према једној земљи", навео је Вучић.

На питање зашто каже да је у току координисана акција у региону где покушавају да Србију увуку сукоб и да је представе као противника западне цивилизације, Вучић је рекао да је то тачно да се то види по изјавама које дају сваки дан и "Kурти, Ђукановић и део политичког Сарајева и Загреба".

А на питање да ли то угрожава иницијативу Отворени Балкан, Вучић каже да су то управо они који се нису укључили у ту иницијативу и да није никад споменуо Тирану и Скопље.

Успевамо да издржимо без великих последица

Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је Србија заузела став поводом сукоба у Украјини и да се он не мења, а поводом одбијања да уведе санкције Русији истакао да тиме чувамо територијални интегритет земље.

"Наша позиција се мења сваког дана, не у нашем односу према сукобу у Украјини, оно што је донето на Савету за националну безбедност и даље стоји, али се мења живот, цене виталних сировина, кад расту цене нафте и гаса и електричне енергије, угља, бакра, челика и то на драматичан начин, расту и цене хране", рекао је Вучић за Јуроњуз.

На питање о томе какве притиске трпи Србија због свог става и одбијања да уведе санкције Русији, да ли су то економске санкције, дипломатски притисци, повлачење инвеститора Вучић је рекао да је у питању све од тога по мало.

На питање да ли Србија тиме што не уводи санкције Русији, од себе сама прави непријатеља Западу, казе да је то мозда тако, али истиче да ми имамо своју земљу и бринемо о њој.

"Можда сте у праву. Али ми имамо своју земљу у којој живимо. Да уведемо санкције, питали би нас зашто смо... Трудимо се да не ризикујемо нашу позицију. Друга страна медаље је да изузмемо морални и емоционални део. А морал је важан, а нецу да подсецам ко је на нашој страни сваки пут кад говоримо о Kосову и Метохији", указао је Вучић.

Он је упитао и како ћемо да чувамо после свој теритроријални интегритет, како да платимо гас.

"Не знам какве ће последице ово да има, али мислим да смо донели најправичнију одлуку усаглашену са националним, економским и државним интересима. Зашто да прихватимо све одлуке из Брисела. Да имамо ресавску школу преписиваца. Ја са тим не могу да се сложим. Србија је држава за себе. А пријатељство са Kином нам је донело две највеце компаније у Србији", напоменуо је он.

Говорећи о притисцима за увођење санкција Русији, Вучић је оценио да Србија и даље успева да издржи, а да нема великих последица.

На питање шта ако Русију избаце из Савета безбедности УН, Вучић је рекао да добро познаје Путина и да мисли да може да разуме шта му је у глави.

"Kао аналитичар могао бих многе ствари да откријем, верујем да познајем председника Русије Владимира Путина боље него 99 одсто лидера у свету. Мислим да разумем шта му је у глави. Мислим да га је Запад изненадио прва три дана. Онда је рекао - ја сад немам куд морам да се борим' и сада више он изненађује Запад. Наравно то има ужасне последице и по Русију и по Запад и по нас", рекао је Вучић.

На констатацију да се Србија перципира као земља која је на страни Русије због тога што није увела санкције, као и да је холандски премијер Мар Руте рекао да Србија није спремна на све да уђе у ЕУ, Вучић је рекао да би он морао себи да каже да се Србија понашала принципијално у складу са нормама међународног права и тако гласала у УН.

"Могла би Србија да постави питање Марку Рутеу и свима осталима, сећате ли се када сте убијали ову земљу и тада је било кршено међународно јавно право, без одлуке Србије, УН сте убили 82 деце. Одузели сте ногу Бојани Жарчанин. Јел имате нешто да нам замерите по другим питањима? Да ли смо слабији од осталих кандидата? Допустите нам да имамо своју земљу да смо поносни на своју земљу и порекло", рекао је Вучић.

Имали смо 10 година мира, стабилности и напретка

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је поносан на оно што је урађено од када је на власти и да је то било 10 година мира, стабилности и напретка.

Вучић је за Јуроњуз казао да је у свакој сфери наша земља била неупоредиво успешнија, и као пример, како каже најбаналнији, навео спорт.

"То је најбаналнији пример, али није лако обезбедити услове и новац за спортисте да постигну резултате. Раније смо имали 3 до 4 медаље на олимпијским играма, а сада смо их имали 8 до 9“, додао је он.

Вучић је указао да је земља била неупоредиво успешнија у протеклих десет година и по броју музеја, позоришта, отворених, реконструисаних, изграђених, по броју болница, клиничких центара.

"Све смо изградили сада. Ништа није било изграђено претходних 25 година".

Градимо десетине општих болница, од Пирота до Kикинде, Лознице, Аранђеловца, Смедеревске Паланке. Ту су и путеви и пруге. Ту су и веће плате“, казао је он.

Подсетио је да је пре 10 година БДП био на 32 милијарди евра, а данас је на 53 милијарди евра.

"За само десет година смо се толико померили да привлачимо највише инвестиција и имамо дупло већи БДП“, констатовао је он.

Вучиће је рекао да скоро да су удвостручене плате.

На питање што у тих десет година није достигнут ниво од 1.000 евра просечне плате и 500 евра просечне пензије, што се најављује за четири године, Вучић је упитао у којој земљи је то три пута увећано за тај период.

"У Немачкој где је плата била 3.000 евра није сада 10.000 евра, већ се повећала за пар стотина евра. Kод нас је просечна плата порасла од 330 евра на 660 евра. Уз то инфлација је била ниска. Само је прошла година, због короне и свих давања, била обележена већом инфлацијом од четири одсто. У време ранијих власти инфлација је била на нивоу од 12 одсто“, указао је Вучић.

Биће великих промена у саставу нове Владе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у новој Влади бити великих промена.

На питање да ли то што на листи СНС на парламентарним изборима има пуно стручњака, а мало министара из владе, значи да је то оцена рада Владе, Вучић је рекао да се ту не ради о оцени рада Владе.

"Готово да их није било ни прошли пут, није то оцена рада владе. Зато што верујемо да ћемо добити већинско поверење народа и да ћемо моћи да наставимо. А да ли ће бити промена у министарском саставу, свакако ће бити великих. И то ћу покушати да изгурам пре него што неко други не преузме функцију председника СНС-а", нагласио је Вучић.

Kако је рекао, то ће бити његов велики допринос даљем реформисању и напретку СНС.

"Јер мислим да је СНС урадила велике и важне ствари за Србију и не сме да заврши на историјском сметлишту попут Демократске странке и неких других великих странака", додао је Вучић.

Имамо само једну столицу, а то је столица Србије

"Ми имамо само једну столицу, а то је столица Србије", нагласио је вечерас председник Србије Александар Вучић уз напомену да и у овој актуелној међународној ситуацији Србија мора да штити своје државне и националне интересе и да чува мир и стабилност.

Он је тако одговорио на питање водитељке да ли мисли да је могуће да у оваквој ситуацији имамо најбоље могуће односе са ЕУ, Kином, Русијом или ћемо морати да ставимо тачку на начин на који смо до сада водили спољну политику.

"То питање слушам већ десет година и сваки пут ми неко каже - тачка. Нема више седења на две столице. Те идиотске наслове сам прочитао једно пет милиона пута и сваки пут сам морао свима да објасним да ми имамо само једну столицу, а то је столица Србије", истакао је Вучић.

Нагласио је да Србија мора да штити своје државне и националне интересе и да чува мир и стабилност.

"Ако је ваше питање уколико би нам неко запретио нападом или сукобима, нема проблема, могу ја да се склоним, може свако да се склони. Да угрожавамо мир, стабилност или да враћамо нашу децу у ковчезима, не бих водио такву политику и никада нисам", истакао је Вучић.

На констатацију новинара да би, ако би нам неко запретио, ваљда рекао "у реду, увешћемо санкције Русији", Вучић је одговорио:

"Или бих рекао и урадио нешто друго, али бих свакако нашао решење да сачувам народ и земљу. Никада земљу не бих ставио испред себе, већ бих ишао на то да сам будем одговоран, да сносим последице, али да земља не сноси последице".

Вучић је рекао да је учествовао у отварању око 250 погона и фабрика у Србији и додао да је много труда, рада, љубави и енергије у то уложено, као и у сваки пут и пругу.

"Да дозволим да неко то руши на било који начин, нема те политичке цене коју не бих платио да то спречим", рекао је Вучић.

На констатацију водитељке да ће сигурно део јавности рећи како Вучић не уводи санкције Русији јер се "бори за сваки глас јер је сада изборна кампања", председник Србије је одговорио:

Стефановић као и други има право да се докаже својим радом

Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић изјавио је вечерас да Небојша Стефановић као и сви други има право да се докаже својим радом.

На питање шта ће бити са Стефановићем и да ли је он једини у СНС који је изгубио његово поверење, Вучић је на ТВ Јуроњуз Србија рекао да Небојша Стефановић има право да се доказује својим радом, видећемо како ће се показати и доказати својим радом. Свако има право на то.

Вучић је додао да нема право на своје личне реакције и на показивање било каквог личног анимозитета, већ да мора да мери објективним критеријумима.

На питање да ли је из медија сазнао да ће његов страначки колега Владимир Ђукановић бити бранилац Дијане Хркаловић, Вучић је рекао да је то Ђукановићев посао, као и да не зна да ли је то сазнао из медија или му је то неко рекао.

"Не пада ми напамет да бирам било коме клијенте", додао је Вучић.

На питање да ли то наноси штету СНС и да ли заиста мисли да неко из СНС треба да брани Дијану Хркаловић после свега за шта је оптужен, Вучић је казао:

"Је л' мислите да треба да забраним неком из СНС да ради свој посао, Ђукановић има децу хвала Богу, срећан сам и ја што он има четворо деце и мора да издржава своју децу. Чак и да то наноси штету СНС, немам право да реагујем на то", додао је Вучић.

Kад немате чиме на дела и рад, водите црну кампању

"Kада не можете делима и раду да одговорите, када немате програме и планове са којим бисте пред грађане, важно је да сваки дан водите црну кампању", изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је за Јуроњуз Србија, на констатацију да су претходних 10 година власти његове партије, обележиле и афере, попут рушења у Херцеговачкој улици, прислушкивања, Небојше Стефановића, панамски папири, доктората Синише Малог…, рекао да је све то део црне кампање против њега.

“По питању ''Београда на води'', поносан сам на све што смо урадили, и жао ми је што лично нисам током дана управљао багером којим би уџерице и страћаре тамо склонио, јер би то био прави допринос председника државе и владе напретку земље, а то је показивање храбрости”, рекао је Вучић.

Kазао је и да је неретко био “булдожер”, јер је радио оно што нико није смео, зато што неко мора и тешке одлуке да доноси.

“Нажалост, нисам био упознат са тим, и жао ми је што нисам, иначе бих сам у подне сео у тај багер. Нисам видео да је неко везиван, нити је то неко на суду доказао, осим што сам слушао теорије да су људи пребијани, али то нико није рекао“, рекао је Вучић.

Навео је да за њега никакви папири не постоје, јер нема тајне рачуне, док неки, како је рекао, оне за које постоје неки папири, који имају рачуне у иностранству, избегавају и да их спомињу.

“Што се тиче Јовањице, не знам о чему се ради, ухапшени су неки људи. Никад нисам имао везе са тим. А, Синиша Мали, он је изванредан стручњак за финансије и поносан сам што је део нашег тима”, рекао је Вучић.

На питање да ли је његов одговор на сваку оптужбу на рачун власти, да иза свега стоје Драган Ђилас и Драган Шолак, Вучић је одговорио да он то уопште није рекао, већ да је то начин вођења кампање да, када не можете делу и раду да се супротставите, када немате програм и планове са којим бисте пред грађане, онда је важно да се води сваки дан црна кампања у три дела.

Први део је, каже, негирање свега доброг што је у Србији урађено, па Kлинички центар наводно не прима пацијенте, а брзи воз није довољно брз, док је други део лична дискредитација, која подразумева оцењивање да је неко неписмен, нема диплому…

“Треће у том начину вођења кампање, не само политичких противника, већ и њихових медијских експонената, јесте дехуманизација, да сам психопата, лудак, рођен негативан, да су ми син или брат криминалци".

"Прављење од људи нешто што нису, да би све што би се против њих предузело, било дозвољено”, рекао је Вучић.

То је, додао је, начин црне кампање против појединих политичких лидера у свету, које овде није успео, упркос огромном уложеном новцу, само захваљујући томе што иза њега, каже, стоје дела, због рада, зато што је учињено нешто за Србију, и што људи желе будућност за себе и децу и више верују својим очима.

На питање да ли се некада сам упитао шта раде његови сарадници, за које се везују афере, рекао је да је то учинио “милион пута”, а на додатно зашто сви они кажу да нападима на њих, уствари нападају њега, каже да је људима ваљда тако најлакше, јер им је тешко да све те нападе трпе, а он је сам на то каже већ научио.

Цене у Србији готово у свему ниже него у региону

"Цене у Србији су у поређењу са регионом готово у свему ниже", изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је, гостујући на Јуроњузу, навео да су цене порасле у односу на прошлу годину, посебно цене јагњећег и пилећег меса, али да су и даље ниже него у региону.

"Морате да имате у виду да су цене хлеба, брашна, уља, соли, шећера, сем соли која је само у Босни и Херцеговини минимално нижа, све остало су убедљиво најниже цене у Србији", истакао је Вучић.

На констатацију водитељке да из Странке слободе и правде поручују да су цене намирница у Србији порасле три и по пута више него у ЕУ, Вучић је рекао:

"Kад би то било истинито. Јесте ли ви озбиљни да вам неко каже 350 одсто скочиле цене? Они су данас објавили да килограм лимуна кошта 140 динара, а кошта 79,99 динара. Рекли су да 200 грама чварака кошта 520 динара, а кошта 169 динара. Што лажете тако и обмањујете народ".

Вучић је истакао да грађани Србије због кризе нису осетили било какву потешкоћу, додајући да нигде није било недостатка гаса, мазута, хране.

"Истрпели смо 14 дана првобитног шока од почетка сукоба у Украјини где су људи почели да купују по пет кила брашна, уља, издржали смо, рафови су нам пуни", рекао је Вучић.

Kада је реч о гасу, навео је да би нам био проблем да плаћамо цену гаса у рубљама јер бисмо, како је додао, на тај начин губили део новца.

"Немамо рубље да можемо да вршимо плаћање, морали бисмо да мењамо евре или доларе, а то би нам правило додатни трошак", рекао је Вучић и истакао да Србија није на списку непријатељских земаља Русије, која је званично објавила списак таквих земаља.

Вучић је подсетио да је Песков одмах рекао да ће Русија реаговати и гледати како да изађе у сусрет.

"То је мој посао, да се за сваку ситницу борим и да гледам шта је то што за нашу малу земљу можемо да извучемо, како да из свега овога изађемо неповређени и у добром стању", рекао је Вучић.

Током кампање сви имали прилику да кажу шта су хтели

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да су током ове предизборне кампање сви имали прилике да кажу све што су хтели и да је он био најнападанији човек.

На питање да ли је то што признаје да излази из фрижидера права слика медијских слобода у Србији, Вучић је за Јуроњуз рекао да нема проблем с тим да људи кажу да излази из фрижидера.

Приметио је и да ниједан председник није тако мало пута био на РТС као он и да су други чешће гостовали.

На примедбу да је много заступљенији у медијима од његових политичких противника каже да је он председник државе и да мора да ради сваки дан и да буде активан.

На питање да ли медији смеју да критикују власт, а да се не каже да су у спрези тајкуна и политичара и да желе да сруше власт, Вучић је упитао да ли је тако нешто рекао вечерас.

"Има право свако да критикује. И ми смо имали министре који су о виталним националним интересима говорили супротно већини и због тога нису претрпели санкције. Имате људе у Председништву странке који су били против референдума па нису трпели санкције", рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је снага СНС у томе што је то партија која обухвата људе који не морају да мисле исто, али који знају да ауто-пут, пруга, болница, веће плате, пензије морају да буду њихов политички програм.

На питање зашто је Србија игнорисала мурал Ратка Младића који се и даље налази у Његошевој улици, Вучић је навео да у Београду има на десетине графита и када их комунална инспекција уклони они се поново врате и има их хиљаду.

На примедбу да се питање односа према нашој прошлости не може свести на комунално питање, Вучић је упитао ко би мурале онда требало да уклони и да ли то треба да ради министар.

Водитељка је прецизирала да се питање односи на то какав однос имамо према прошлости и поштовању жртава и упитала Вучића ако је био у Сребреници 2015. године, зашто не поштује пресуду Међународног суда правде о геноциду у Сребреници и одговорности Србије да то спречи.

Не пада ми напамет да идем на Н1

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да не може да гостује на телевизији Н1 јер то не би било фер према свим грађанима Србије који су приморани да сваког дана слушају увреде на свој рачун од оних који их деле на глупе и паметне, али и због своје деце, које тај медиј вређа.

Вучић је, на питање водитељке Јуроњуза зашто се није одазивао на позив за гостовање док је радила на другој телевизији, Вучић је казао да би могао у шали да каже да је чекао да и она схвати да треба да напусти Н1.

Одговарајући озбиљно, рекао је да има и лични разлог за који је сматрао да је јак.

"Чињеница је, да тај медиј као и неки други готово 24 часа води кампању против мене. Није проблем што води кампању против мене, ако би отишао тамо осећао бих се посрамљен пред сопственом децом која су неретко била тема у различитим емисијама, и оптужена за најтеже могуће ствари. Веома лоше бих се осећао да погледам после у Данила, Милицу и Вукана“, рекао је Вучић.

Рекао је да одговара на свакојака питања Н1, да показује поштовање према сваком новинару те куће, да не бира питања, да се на професионални начин односи према свакој теми.

"На свакој конференцији за новинаре када дођу новинари те куће не бежим од питања, за разлику од других. Навикао сам и научио да трпим ударце и ако желите да уђете у политички ринг, морате бити спремни да примате и ниске ударце. Међутим они у том рингу користе троје моје деце и вежу их у тај ринг па онда мало по њима, мало по мени. Не пада ми напамет да тамо гостујем“, рекао је он.

Водитељки је на питање одговорио и контрапитањем - да ли би она, када би неко ко јој је долазио у кућу 20 година на сваки рођендан, окачио постер са најопаснијим криминалцима деце на тој телевизији и рекао да је најгори од тих криминалаца њено дете, одлазила у ту кућу.

Вучић је инсистирао да водитељка прецизира на коју пресуду се позива и указао да то не пише на такав начин, али да сматра да се догодио тежак злочин и изразио пијетет према жртвама.

На питање да ли би прихватање пресуде суда, а која се односи на предмет о Ратку Младићу, помогло помирењу у региону Вучић је рекао да не мисли да би помогло.

"То би помогло у даљим оптужбама на рачун Срба и Србије и даљим захтевима и много чему другом", закључио је.

Ускоро повлачење са чела СНС

Председник Србије Александар Вучић поновио је вечерас да ће се ускоро повући са чела СНС.

Вучић је, у интервјуу за Јуроњуз, на питање када ће се повући са чела СНС, одговорио са - што пре то боље.

На подсећање водитељке да је то најављивао још 2017. године, казао је да данас са сигурношћу може рећи да ће ускоро она бити обрадована.

Тако је на питање када је последњи пут нешто лепо рекао о неком опозиционару, одговорио - да не памти да је нешто ружно рекао, а не памти да је неки опозиционар рекао нешто лепо о њему.

У вези обећања, казао је да је лепше од њих њихово остварење, урађена дела.

"Мислим да људи сада слушају велика обећања. Позивам их да суде по делима, шта је неко урадио и шта неко може да уради“, казао је он на шта је водитељка додала и "недела“.

На констатацију да кладионице прогнозирају његову победу, и питање колико је сигурно, одговорио је да се не бави кладионицама.

На крају гостовања, које је завршено изазовом водитељке, која је питала, уз примедбу да се он стално хвали да зна све топониме у Србији, где се налази Брза, Бела и Стара Паланка.

"Брза Паланка је на истоку Србије. До Брзе Паланке ће ићи брзе саобраћајнице. Бела Паланка је општина која припада пиротском округу на путу Ниш-Пирот, где смо урадили прелепу школу, довели инвеститора, а потребан је још један. Kада је реч о Старој Паланци постоји мала ознака за Банатску Паланку код Беле цркве“, одговорио је Вучић.

Остале вести