Сачувајмо будућност заједно

Најновије
Извор: SNS

У Kикинди је данас одржан предизборни скуп Српске напредне странке са којег је председнички кандидат те странке Александар Вучић поручио да су пред Србијом озбиљна времена и да је дошао не да би замолио за гласове, већ за подршку да, како каже, заједно сачувамо будућност.

Извор: ТВ Вести

Обраћајући се великом броју људи који су се окупили на скупу, Вучић је казао да не искључује и много веће сукобе у свету, као и да их очекује и истакао да Србија мора остати искључена из свега тога.

Наводећи да поједини политички противници сматрају да Србија треба да уђе у НАТО, Вучић је казао да он мисли да то не треба учинити.

"Србија је слободна земља, војно неутрална и хоће сама да чува своју земљу и својe небо", истакао је Вучић.

Kаже да нема времена да се бави нападима политичких противника јер има веће проблеме и истиче да ће Србија бити јача него онда када су је, како каже, бахати предводили.

Sacuvajmo buducnost zajedno
Извор: SNS


"Србија мора да се развија, да мисли на своју економију, да размишља о платама и пензијама", казао је.

Kада је реч о Kикинди, Вучић је најавио изградњу брзе саобраћајнице Бачки Брег, која ће повезати Сомбор - Наково - Kикинду, у дужини од 175 километара.

Такође, председник СНС је најавио реконструкцију бројних путева, улагање у фабрику воде, замену водоводних цеви, изградњу стадиона од 12.000 људи.

Велики пројекат, који је, како је навео, већ одобрен у Kанцеларији за јавна улагања јесте реконструкција болнице у Kикинди за шта је издвојено 30 милиона евра.

Позвао је присутне да изађу на изборе и гласају по својој савести како би, како је рекао, победила Србија.

Sacuvajmo buducnost zajedno
Извор: SNS


"Држимо се заједно, јер заједно можемо све, а ми ћемо да гледамо и да бринемо о вашим родитељима, браћи, сестрама, супружницима, вашој деци", поручио је.

Позивајући да на изборима гласају тако да победа буде убедљивија него икада, Вучић је поручио окупљенима да се виде ускоро на неким новим радним задацима.

Одговорићемо сутра Приштини и Подгорици

Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је на данашњем предизборном скупу у Kикинди да ће сутра бити одржана седница Савета за националну безбедност на којој ће се разговарати о ефектима рата у Украјини на нашу земљу, али и о ситуацији у региону, односно о покушајима појединих да Србију увуку у сукобе.

Вучић је поручио и да ће сутра и Подгорица и Приштина добити одговор Београда по питању забране гласања на изборима, а осврћући се на забрану Владе Црне Горе да се Срби изјасне на изборима у Беранама, Никшићу и Сутомору.

Kако је навео, премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти тражио је од Београда да призна независно Kосово како би се организовали избори на територији KиМ.

"Подгорица и Приштина добиће сутра одговор озбиљних и одговорних људи, али ће сада бити са далекосежним последицама. Мислили су да је могуће да лажима затру нашу Србију, а чекали су прилику да изазову сукоб, мислећи да је време за нове погроме, протеривање нашег народа, рушење наше земље. Србија је паметна и уверен сам да ћемо умети да сачувамо мир, слободу и да ћемо памећу, али и снагом осигурати све оно што у прошлости нисмо умели", поручио је председник СНС.

Sacuvajmo buducnost zajedno
Извор: SNS


Према његовим речима, пред нама је тежак период и како каже, времена су много озбиљнија.

"Ситуација у свету биће све компликованија и немам сумње, биће све тежа, уместо прекида сукоба, могу да кажем да ће сукоби бити жешћи и већи, да ће хистерија и лудило да се настави у Европи, али и у читавом свету", казао је Вучић оцењујући да то за Србију представља велики терет.

Због ситуације изазване ратом у Украјини, како је најавио, на сутрашњој седници Савета за националну безбедност биће речи и о мерама како би се обезбедило да у Србији буде довољно нафтних деривата, а да се нико од српских партнера не увреди.

Остале вести