Тојо тајерс биће један од највећих извозника из Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић истакао је данас, на церемонији полагања камена темељца за фабрику јапанског Тојо тајерса у Инђији, да је реч о инвестицији од огромног значаја, а да ће та компанија бити један од највећих извозника из Србије.

Извор: ТВ Пинк

"Извоз Тојо тајерса биће на нивоу од 240 милиона евра, и то ће бити један од најважнијих и најмоћнијих извозника са територије Србије", рекао је Вучић.

То су, каже, огромни подстицаји за развој српске економије, али још важније је, што после овог улагања, очекујемо и долазак нових јапанских компанија.

"Ово је важна ствар за Србију, од огромног значаја", нагласио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић на церемонији полагања камена темељца за фабрику Тојо тајеср из Јапана, у Инђији.
Извор: Танјуг

Прецизирао је да је реч о инвестицији од 382 милиона евра, што је највећа јапанска инвестиција до сада у Србију, због чега је захвалан свима у Јапану који су радили на томе, као и свима у нашој земљи који су, у жестокој конкуренцији, успели да се изборе за велику и моћну компанију.

"То није питање једног или два састанка, преговоре смо почели у мају 2017. године. Три и по године су трајали разговори и преговори да бисте једног гиганта довели у Србију, да имате овако важну инвестицију за Инђију, Војводину и целу Србију", рекао је Вучић.

Поручио је грађанима Инђије да је са овом фабриком "њихова будућност загарантована".


Вучић је захвалио нашој легенди Пиксију и истакао да га у Јапану веома поштују и називају јапанском легендом, као и да и по томе можемо да учимо од Јапанаца колико поштују људе који су нешто постигли.

Председник је истакао да је Пикси и наша легенда, Србије и Југославије и нагласио да морамо да поштујемо људе који су у прошлости урадили толико за насу земљу, али и због тога што и данас раде велику ствар за Србију.

"Хвала Драгане, што немате ништа од овога, а својим сте присуством увеличали овај догађај и допринели пробоју Србије у и у јапанске медије и помогли да задобијемо још већу пажњу пријатеља у Јапану од којих очекујемо још инвестиција у будућности", поручио је Вучић.

Kаже да ће у фабрици радити 560 радника и производити гуме које су веома познате у свету и да ће њени клијенти бити познати светски брендови попут мицубишија, аудија, фолксвагена и поршеа.

Нагласио је да ће та инвестиција бити значајна не само за Инђију већ и Војводину и целу Србију.

Вучић је напоменуо да је у Инђији стопа незапослености свега 3,7 одсто и да ће тај број од 1.548 људи који су незапослени бити додатно смањен.

Председник Србије Александар Вучић на полагању камена темељца за фирму Тојо тајерс у Инђији.
Извор: Танјуг

"Верујем да и у другим сремским местима тог проблема више неће ни бити. Ова инвестиција доноси нову технологију, нови приступ и велику победу Србији.

"Очекујем да и на даље успемо у привлачењу инвеститора, што није лако у време короне. Ми данас у сред трећег таласа када је најтеже успевамо да поставимо камен темељац за Тојо тајерс", истакао је Вучић.

Вучић каже да је била жестока конкуренција и да смо се само две и по године борили да се одлуче за Србију пошто нам је главни конкурент био пољски град Гдањск који има велику луку.

Председник Србије Александар Вучић на полагању камена темељца у Инђији.
Извор: Танјуг

"Успели смо захваљујући условима које дајемо, јер смо гладни инвестиција и зато што гледамо у будућност", рекао је Вучић и истакао да Србија за разлику од оног што се дешава у Европи ради на реиндустријализацији земље.

Поручио је компанији Тојо да размишља о још некој фабрици у Србији и да ће држава помоћи и тој инвестицији, као и у Инђији.

Додао је да је хтео да Тојо гради фабрику у једном сиромашнијем месту у централној Србији, али да је Инђија имала бољу понуду и била експедитивнија, као и да има одличну инфраструктуру.

"Београд и Нови Сад биће спојени са најбољом инфраструктуром у овом делу Европе. Ово је прва Тојо фабрика у Европи. Живело пријатељство Србије и Јапана", нагласио је Вучић.

Остале вести