Јачање пријатељства и партнерства Србије и Кине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Генералне управе царина Народне Републике Kине.

Председник Вучић нагласио је важност јачања пријатељства и свеобухватног стратешког партнерства двеју земаља у свим областима сарадње и изразио захвалност на принципијелном и чврстом ставу Kине по питању поштовања и очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Vucic sa upravom carine Kine
Извор: Танјуг

На састанку је истакнут неограничен потенцијал Народне Републике Kине, као једног од највећих тржишта на свету, и интерес Републике Србије да на то тржиште извози своје пољопривредне производе. Јучерашњи састанак и три потписана споразума између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Репубике Србије и Генералне управе царина НР Kине, важан је стратешки корак за Србију у области пољопривреде због отварања кинеског тржишта за свињско месо, као и млеко и млечне прерађевине из Србије.

Председник Вучић и представници кинеске делегације Генералне управе царина разговарали су и о наставку сарадње и усаглашавању процедура за извоз воћа и кукуруза.

Остале вести