Си Ђинпинг упутио Вучићу позивно писмо за Други Форум за међународну сарадњу Појас и пут

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг упутио је председнику Републике Србије Александру Вучићу позивно писмо за Други Форум за међународну сарадњу Појас и пут, који ће бити одржан у Пекингу од 25. до 27. априла 2019. године, у коме се каже:

Србија ће увек бити снажан ослонац Републици Српској

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Владе Републике Српске Радована Вишковића, коме је пожелео много успеха на одговорној дужности, уз уверење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбеди напредак и благостање.

Вучић честитао Божић и Нову годину његовој светости патријарху српском Иринеју

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је данас Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, епископима, свештенству, монаштву и верницима Божић и Нову 2019. годину по Јулијанском календару.

И српски народ саучествује у болу братског руског народа

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом трагедије у Магнитогорску. У телеграму се каже:

Економска сарадња Србије и Кине је у снажном замаху

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Кине Ли Манчанга и изразио неизмерну захвалност за све чиме је, посвећеним радом, допринео да током његовог дипломатског мандата у Београду, односи двеју земаља, уз велико међусобно поштовање и поверење, најбрже напредују и достигну највиши ниво икада.

Поносан сам што испуњавамо обећано

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислава Жигманова, са којим је размотрио реализацију иницијатива и пројеката, који доприносе бољем положају хрватске заједнице у нашој земљи.

Руско-српски односи, засновани на чврстим традицијама пријатељства

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио новогодишње и божићне честитке председника Владимира Путина и премијера Дмитрија Медведева.

Вучић са Белозјоровом о унапређењу железничке инфраструктуре

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором и председником управе Руских железница Олегом Белозјоровом са којим је разговарао о пројектима за даљи развој и унапређење железничке инфраструктуре у Србији.

Вучић честитао Божић по грегоријанском календару

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас божићну честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и другим поглаварима, свештенству, редовништву, монаштву и верницима, који Божић славе по грегоријанском календару. У честитки се каже:

Треба наставити рад на даљем унапређењу медијског амбијента

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-a у Србији Андреом Орицијем са којим је разговарао о програмским активностима Мисије које се односе на владавину права, реформу полиције, демократизацију друштва, а посебно на област медија.

Програмска платформа