Вучић и Закоњшек о саобраћајном повезивању Западног Балкана и ЕУ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас директора Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матеја Закоњшека, са којим је разговарао о развоју регионалне транспортне мреже и саобраћајном повезивању Западног Балкана са Европском унијом, које би донело бројне предности за грађане и компаније.

Вучић упутио телеграм саучешћа председнику Републике Индонезије

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председнику Републике Индонезије Џоку Видоду поводом пада путничког авиона у Јаванско море. У телеграму се каже:

Вучић честитао Путину Божић

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом Божића, писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину, у коме се, између осталог, каже:

Вучић са амбасадорком о португалском председавању Европској унији

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Републике Португалије у Србији Марију Вирџинију Мендес да Силва Пину, са којом је разговарао о приоритетима шестомесечног португалског председавања Савету Европске уније.

Вучић са Макроном о вакцини за грађане Зaпадног Балкана

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Републике Француске Емануелом Макроном и у дугом и пријатељском разговору пожелео му, пре свега, добро здравље и брз опоравак.

Србија и Италија имају стабилне пријатељске билатералне односе

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром одбране Републике Италије Лоренцом Гверинијем, са којим се сагласио да две земље имају стабилне пријатељске билатералне односе и интензивну сарадњу у свим важним областима, у складу са успостављеним стратешким партнерством.

Србија захтева да се прекине са претњама укидањем и нестанком Републике Српске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, који га је обавестио о политичким нападима на Републику Српску, као и о покушајима њеног урушавања, те је упутио јасне захтеве и молбе Републици Србији.

Пуноправно чланство Србије остаје један од кључних приоритета наше земље

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Палати Србија са амбасадорима земаља чланица ЕУ и шефом Делегације ЕУ Семом Фабрицијем, са којима је разговарао о динамици приступних преговора између Србије и ЕУ, стабилности у региону, регионалним пројектима, као и о Европском инвестиционом плану.

О'Брајан поздравио допринос Вучића миру на Западном Балкану

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са саветником за националну безбедност САД Робертом О’Брајаном о билатералним односима Србије и САД, као и о ситуацији у региону Западног Балкана.