Повећан прилив канадских инвестиција на српском тржишту

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Kанаде Kетлин Чаба и захвалио јој што је, у току свог трогодишњег дипломатског рада у Београду, допринела јачању политичког дијалога двеју земаља, као и сарадње у различитим областима, посебно на пољу економије.

Унапређене економске везе Србије и Саудијске Арабије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету Ханија бин Абдулаха бин Мохамеда Моминаха, нерезидентног амбасадора Краљевине Саудијске Арабије, са седиштем у Сарајеву.

Сарадња Србије и Јапана напредовала

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђунићија Марујаму и захвалио му на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, током којег су политички дијалог и економска сарадња двеју земаља веома напредовали.

Вучић: Oдбраном териториjалног интегритета Србиjа брани темеље УН

Председник Србиjе Aлександар Вучић поручио jе данас, поводом 75. годишњице Уjедињених нациjа, да Србиjа одбраном свог суверенитета и териториjалног интегритета брани и међународно право и темељне принципе на коjима почиваjу Уjедињене нациjе.

Србија у Бриселу за нормализацију односа

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са шефом делегације Европске уније у Србији амбасадором Семом Фабрицијем, којег је обавестио о најважнијим тачкама споразума из Вашингтона и о току разговора у Бриселу и нагласио да је улога ЕУ у посредовању у дијалогу између Београда и Приштине кључна.

Сарадња са Великом Британијом је од изузетног значаја за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Уједињеног Краљевства Шан Маклеод, коју је обавестио о разговорима у Вашингтону и току дијалога у Бриселу, као и о наредним корацима усмереним ка даљем развоју земље и региона.

Вучић примио акредитивна писма новоименованих амбасадора Израела, Данске и Анголе

Председнику Републике Србије Александру Вучићу су данас акредитивна писма предали новоименовани амбасадори Државе Израела, Краљевине Данске и Републике Анголе.

Вучић са амбасадором Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског амбасадора Мухамеда Набхана и обавестио га о разговорима које је српска делегација водила у Вашингтону и Бриселу.

Договор у Вашингтону постигнут у циљу нормализације економских односа са Приштином

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са амбасадорима држава Вишеградске групе, које је обавестио о најважнијим тачкама споразума из Вашингтона као што су реализација иницијативе мини-Шенген и отварање канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду.

Србија ће штитити принципе војне неутралности и остаће истински партнер Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином и обавестио га о разговорима у Вашингтону и Бриселу.