Чланство у Европској унији приоритетни циљ Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем, са којим је разговарао о кључним краткорочним и дугорочним приоритетним радњама у вези са владавином права и демократским управљањем.

Вучић са представницима Савета ромске националне мањине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима националног Савета ромске националне мањине и том приликом честитао Светски дан Рома и педесету годишњицу од првог Светског конгреса Рома.

Вучић примио акредитивна писма новоименованих амбасадора

Председнику Републике Србије Александру Вучићу су данас акредитивна писма предали новоименовани амбасадори Сједињених Мексичких Држава, Краљевине Холандије, Републике Турске и Републике Бугарске.

Висок степен међусобног разумевања Србије и Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша, са којим се сагласио да је прошлонедељна посета шефа српске дипломатије Николе Селаковића Риму потврдила блискост двеју земаља и висок степен међусобног разумевања.

Вучић честитао Ускрс Хочевару и верницима

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас ускршњу честитку београдском надбискупу и мeтрополиту Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који Ускрс славе по Грегоријанском календару. У честитки се каже:

Вучић и Петричек о унапређењу сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Чешке Републике Томашем Петричеком, са којим је разговарао о унапређењу билатералне, економске и парламентарне сарадње, као и о инвестицијама, повећању трговинске размене и бројним пројектима у разним областима.

Вучић и Веи Фенгхe о даљем унапређењу сарадње две земље

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром националне одбране Народне Републике Kине, генералом Веи Фенгхеом, са којим је разговарао о даљем интензивирању дијалога и унапређењу сарадње између две земље у бројним областима, као и о спремности за даље јачање свеобухватног стратешког партнерства.

Вучић и Фабрици о инфраструктурним пројектима у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Србији, амбасадором Семом Фабрицијем, у пратњи шефа представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, Алесандра Брагонција, са којима је разговарао о инфраструктурним пројектима у Србији.

Вучић захвалио Харченку за нових 100.000 вакцина

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и захвалио за нових 100.000 вакцина Спутник В, које су јуче допремљене и које доприносе да се процес вакцинације у нашој земљи несметано наставља.

Србија посвећена обезбеђивању мира и стабилности у региону

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас новоименованог специјалног представника генералног секретара Уједињених нација и шефа Канцеларије УН у Београду Мари Јамашиту и пожелео јој добродошлицу и успех у раду.

Надамо се ускоро првим вакцинама из COVAX програма

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем, са којим је разговарао о наставку борбе против пандемије КОВИД-19 и изазовима у процесу масовне вакцинације, као и о динамици приступних преговора између Србије и ЕУ и стабилности у региону.

Хвала Кини на огромној солидарности и помоћи током пандемије КОВИД-19

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, са којом је разговарао о предстојећој посети кинеског министра одбране, наставку процеса вакцинације и новој фабрици која ће у нашој земљи производити вакцину кинеске компаније "Синофарм“.

Вучић са Додиком о предстојећим посетама и подршци Србије Републици Српској

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, са којим је разговарао о значају предстојећих посета двојице државника Уједињеним Арапским Емиратима, Бахреину и Турској, као и значајнијој подршци Србије Републици Српској.