Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка

Председник Вучић је изразио задовољство што се његов веома интензиван дијалог са председником Путином наставио и почетком 2020. године.

Вучић и Борел о дијалогу Београда и Приштине

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом и још једном му честитао избор на ту одговорну дужност и пожелео успех у раду.

Традиционално пријатељство Србије и Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског министра иностраних послова и дијаспоре Ријада Ал-Малкија, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

Саучешће председнику Украјине поводом авионске несреће у Техерану

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председнику Украјине Володимиру Зеленском, председнику Ирана Хасану Роханију, генералној гувернерки Kанаде Џули Пајет и премијеру Kанаде Џастину Трудоу поводом авионске несреће код Техерана.

Руски амбасадор Вучићу уручио Путинову честитку

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је уручио писмо председника Владимира Путина, у коме се каже:

Успешно спроведене реформе у Републици Србији донеле одличне резултате

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линдом Ван Гелдер.

Вучић честитао Божић по Грегоријанском календару

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас божићну честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и другим поглаварима Католичке цркве, свештенству, редовништву, монаштву и верницима, који Божић славе по Грегоријанском календару. У честитки се каже:

Опроштајна посета амбасадора Републике Хрватске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Хрватске Гордана Бакоту и захвалио му на професионалном и коректном приступу, који је показао током дипломатског мандата у Београду.

Снажна подршка проширењу Европске уније на Западни Балкан

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром за европске послове Републике Италије Винћенцом Амендолом, који му је пренео поздраве премијера Ђузепеа Контеа.

Програмска платформа