Вучић упутио саучешће породици поводом смрти Сузане Рађен Тодорић

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће породици, пријатељима и колегама поводом смрти Сузане Рађен Тодорић, уреднице БН ТВ. У саучешћу се каже:

Србија пружа одлично и стабилно окружење за стране инвеститоре

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама Србије, као и о дијалогу Београда и Приштине и другим актуелним питањима.

Србија опредељена за дијалог као једини начин решавања отворених питања

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са помоћницом државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију Карен Донфрид, а у разговору су учествовали и специјални изасланик америчке администрације за Западни Балкан Габријел Ескобар и амбасадор те земље у Србији Кристофер Хил.

Италија је међу водећим страним инвеститорима у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова и међународне сарадње Републике Италије Луиђијем ди Мајом, са којим је разговарао о даљем развоју билатералне сарадње, евроинтеграцијама Србије, геополитичким приликама и регионалним односима.

Одлука о заједничком одласку на самит

У данашњем разговору председника Републике Србије Александра Вучића, председника Владе Републике Албаније Едија Раме и председника Владе Републике Северне Македоније Димитра Ковачевског, размотрене су околности везане за учешће на предстојећем самиту ЕУ-Западни Балкан, који ће се одржати у Бриселу 23. јуна 2022. године.

Јачање економске сарадње са Саудијском Арабијом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра туризма Краљевине Саудијске Арабије и председавајућег Саудијском фонду за развој Ахмеда Бин Акила ел Хатиба са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа и јачању економске сарадње.

Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Републике Италије Луке Горија, који му је том приликом пренео поздраве председника Серђа Матареле.

Вучић са министром спољних послова Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Републике Турске Мевлутом Чавушоглуом са којим је разговарао о билатералним односима, регионалним питањима, као и даљем унапређењу економске сарадње, с посебним акцентом на инвестиције, енергетику и инфраструктурне пројекте.

Ценимо посвећеност Аустрије убрзању европских интеграција Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са савезним министром за европске и међународне послове Републике Аустрије Александером Шаленбергом са којим је разговарао о билатералној и економској сарадњи, европским интеграцијама Србије, геополитичким питањима, као и миру и стабилности у целом региону.

Србија искрено опредељена да унапређује односе са Мађарском

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом са којим је разговарао о даљем унапређењу билатералне сарадње, регионалној ситуацији, ангажману у области енергетике, као и стратешком партнерству две земље у бројним другим областима.

Циљ нам је да наставимо сарадњу са Екваторијалном Гвинејом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са потпредседником Републике Екваторијалне Гвинеје Теодором Обијангом Нгемом Мангеом, са којим је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи, посебно у области пољопривреде, актуелној енергетској кризи, као и о горућим геополитичким питањима.