Србија настоји да увек гледа у будућност

Председник Републике Србије Александар Вучић учествовао је данас на заседању лидера Другог самита „Глас глобалног југа“, који је у дигиталном формату одржан у оквиру индијског председавања Г20. Ова јединствена иницијатива окупила је 125 земаља, а председник Вучић једини је европски лидер који је позван на сесију шефова држава.

Иштван Пастор допринео пријатељству између Србије и Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти председника Скупштине АП Војводине и лидера Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора, у којем се каже:

Ситуација на КиМ најкомпликованија и најопаснија до сада

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра иностраних послова Краљевине Данске Ларса Лекеа Расмусена са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, као и о билатералним односима и свим темама од обостраног интереса.

Србија опредељена да јача свеукупне односе са САД

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Харисом и том приликом истакао да је Србија опредељена да јача свеукупне односе са САД, чему снажан допринос даје дугогодишња успешна сарадња са Националном гардом Охаја.

Посвећени смо додатном развијању свеукупне сарадње са САД

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са конгресменом Сједињених Америчких Држава Мајклом Тарнером, са којим је разговарао o билатералним односима, европскoм путу Србије, дијалогу Београда и Приштине и свим другим актуелним регионалним и светским питањима.

Посвећеност Србије пријатељским односима са Републиком Анголом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоизабраног амбасадора Републике Анголе Емилија Мигела де Карваља Собриња и том приликом му пожелео искрену и срдачну добродошлицу, са најбољим жељама за успешан и пријатан боравак и рад у Србији.

Сарадња Србије и УК се динамично развијала

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Едварда Фергусона и пожелео му добродошлицу и успех у обављању нове дужности у Београду.

Економска сарадња Србије и Јапана добија на интензитету

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоизабраног амбасадора Јапана Акире Имамуре, којем је пожелео срдачну добродошлицу, успешан дипломатски мандат и пријатан боравак у нашој земљи.