Унапређење билатералних односа са Ираном

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Исламске Републике Иран Хосеина Амира Абдолахиана и том приликом изразио захвалност на чврстој и принципијелној позицији Ирана о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Односи Београда и Пекинга улазе у нову фазу развоја

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са замеником министра међународног одељења Централног комитета Комунистичке партије Кине Ћијеном Хонгшаном, са којим је разговарао о бројним аспектима стратешког партнерства са Народном Републиком Кином.

Са тугом сам примио вест о смрти песника Рајка Петрова Нога

Са тугом сам примио вест о смрти песника Рајка Петрова Нога, члана Удружења књижевника Србије и Академије наука и уметности Републике Српске, човека и патриоте који је на трагу Дучића и Кочића исписао неке од најлепших и најупечатљивијих стихова у опису нашег националног духа и страдања.

Односи Србије и Француске интензивно се развијају

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Сената Републике Француске Жераром Ларшеом, са којим је разговарао о унапређењу српско-француске сарадње, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Приштина својим једностраним потезима брутално крши Бриселски споразум

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг позвао је данас телефоном председника Републике Србије Александра Вучића и затражио да се све стране у споровима по питању Косова и Метохије уздрже од корака који би изазвали ескалацију, односно да се уздрже од једностраних потеза који би угрозили мир и стабилност.

Србија посвећена поштовању свих потписаних споразума

Председник Републике Србије Александар Вучић је данас, у дугом и садржајном телефонском разговору, објаснио позицију Србије амбасадору Сједињених Америчких Држава Кристоферу Хилу.

Србија остаје посвећена поштовању међународног права

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком и том приликом изразио забринутост због ситуације на Косову и Метохији изазване једностраним потезима Приштине, као и непоштовању Бриселског споразума.

Србија наставља да води одговорну политику мира и стабилности

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо како би је обавестио о најновијим дешавањима на Косову и Метохији и позицији у којој се наша земља налази.

Обострани интерес за даље унапређење економске сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министарком индустрије, трговине и туризма Краљевине Шпаније Маријом Рејес Марото Иљером, која је предводила делегацију Привредне коморе Шпаније, Удружења привредника Шпаније и представника бројних компанија.

Србија посвећена развоју пријатељских односа са Републиком Корејом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас прву потпредседницу Народне скупштине Републике Kореје Kим Јонгђу, са којом је разговарао о билатералним односима и унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Србија је увек поштовала препоруке Међународног монетарног фонда

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда, са којима је разговарао о фискалној, монетарној и енергетској стабилности.