Вучић и Ренолд о примени дуалног образовања у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Одељења за истраживање образовних система Швајцарског економског института др Урсулом Ренолд, са којом је разговарао о досадашњој примени дуалног образовања у Србији.

Tрговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра

Председник Републике Србије Александар Вучић борави данас у једнодневној посети Савезној Републици Немачкој, током које се састао са председником Владе покрајине Доња Саксонија Штефаном Вајлом.

Вучић упутио поздраве Путину

Председник Републике Србије Александар Вучић је данас, у разговору са замеником председника Савета Федерације Руске Федерације Андрејeм Турчаком, упутио поздраве председнику Владимиру Путину и истакао опредељење за даљи развој српско-руских политичких односа, као и економске сарадње, а на темељу стратешког партнерства.

Морамо доћи до компромисног решења

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је делегацију Европског савета за међународне односе, са којима је разговарао о односима Београда и Приштине, ситуацији у региону и Србији.

Вучић са министром спољних послова и рада Гренаде

Председник Републике Србије Александар Вучић је, у разговору са министром спољних послова и рада Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом, захвалио на подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Изградња коридора почиње у најкраћем року

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима конзорцијума компанија Bechtel–Enka, као и финансијских институција U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America и UK Finance, са којима је разговарао о реализацији пројекта Моравски коридор.

Вучић са Ричардом Муром о билатералним односима

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором Форин Офиса за политичка питања Ричардом Муром, са којим је разговарао о билатералним односима, који су, упркос комплексним околностима, добри, и истовремено изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње.

Вучић примио акредитивна писма амбасадора Федеративне Републике Бразил

Председник Републике Србије Александар Вучић је, примајући акредитивна писма новог амбасадора Федеративне Републике Бразил Едуарда Ботеља Барбосе, истакао да постоји вишедеценијско пријатељство двеју земаља и да нас повезују дипломатски односи, установљени пре 80 година.

Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Словеније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Словеније Изтока Јарца, који му је пренео поруку председника Борута Пахора и позив за учешће на Самиту Брдо-Бриони процеса у мају.

Став Србије ће бити одлучан, озбиљан и одговоран

Председник Републике Србије Александар Вучић је, на састанку са подсекретаром за политичка питања у Стејт Департменту Сједињених Америчких Држава Дејвидом Хејлом, рекао да је Платформа за дијалог, усвојена јуче у Приштини, у суштини одлука Приштине да прекине дијалог са Београдом.

Већи извоз српске робе на тржиште Руске Федерације

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Владе Руске Федерације и копредседником Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Републике Србије и Руске Федерације Јуријем Борисовом, са којим је разговарао о сарадњи у области енергетике, индустрије и инфраструктуре.

Србија се залаже за мир и стабилност у региону

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са гeнeрaлним дирeктoром Гeнeрaлнoг дирeктoрaтa Eврoпскe кoмисиjе зa сусeдску пoлитику и прeгoвoрe o прoширeњу Кристиjaном Дaниjeлсoном, са којим је разговарао о европским интеграцијама Србије, проблемима у дијалогу са Приштином и регионалној сарадњи.

Програмска платформа