Вучић и Оливер Вархеjи о помоћи ЕУ Србији и сузбијању корона вируса

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са комесаром Европске уније за суседску политику и проширење Оливером Вархеијем о сарадњи у сузбијању ширења корона вируса и заразне болести COVID-19, као и о помоћи ЕУ Србији и Западном Балкану да одговоре на тај изазов.

Вучић и Орбан о сарадњи и солидарности у борби против корона вируса

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Будимпешти са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном са којим је разговарао о билатералним односима, о сарадњи и солидарности у борби против корона вируса, као и плановима за подршку економском развоју двеју земаља, након завршетка пандемије.

Рачунамо на помоћ ЕУ у борби против болести

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом, пре свега о мерама које се предузимају са циљем сузбијања ширења корона вируса и заразне болести COVID-19.

Вучић упутио саучешће породици Боре Станковића

Поводом смрти Боре Станковића, легенде наше кошарке и дугогоришњег функционера ФИБА, председник Републике Србије Александар Вучић упутио је његовој породици телеграм саучешћа у којем се каже:

Вучић: Донели смо одлуке које јесу непопуларне мере, али ће значити заштиту наших људи

Од сутра пре подне, у 10 сати, у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, док је у сеоским срединама и местима са мање од 5.000 становника забрањен излазак лицима старијим од 70 година.

Отварање амбасаде у Јеревану израз пријатељства

Председник Републике Србије Александар Вучић је у разговору са председником Народне скупштине Републике Јерменије Араратом Мирзојаном нагласио да је отварање наше амбасаде у Јеревану израз искреног пријатељства и жеље да се интензивирају сви облици сарадње двеју земаља.