Вучић и Иконен очекују интензивнију економску сарадњу

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Финске Пертијем Иконеном, који завршава дипломатски мандат у нашој земљи, и захвалио му на значајном доприносу развоју српско-финских односа и сарадње.

Вучић честитао Модију победу на парламентарним изборима

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Владе Републике Индије Нарендри Модију поводом победе на парламентарним изборима. У честитки се каже:

Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Шпаније Мигела Фуертеса Суареса, коме је захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа Србије и Шпаније.

Вучић и Слуцки о даљем развоју српско-руске сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Леонида Слуцког, председника Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у свим областима.

Стратешко партнерство Србије и Кине јача у свим областима сарадње

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са државним секретаром и министром јавне безбедности НР Кине Џао Кеџијем, чија посета, како је наглашено у разговору, представља још једну потврду да "челично пријатељство" и свеобухватно стратешко партнерство двеју земаља јача у свим областима, па тако и у домену безбедности.

Вучић и Борисов о сарадњи, региону, енергетским пројектима

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

Србија ће чувати своју војну неутралност

Председник Александар Вучић састао се данас са високим представником Центра за анализу европске политике и бившим командантом Копнене војске САД за Европу генерал-потпуковником Фредериком Беном Хоџисом са којим је разговарао о безбедносној ситуацији у Југоисточној Европи и региону, као и проблемима у дијалогу са Приштином.

За јачање веза у свим областима

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас у Скопљу са председником Републике Северне Македоније Стевом Пендаровским, коме је честитао ступање на дужност, уз жеље да својим радом допринесе напретку своје земље, али и развоју билатералних односа Србије и Македоније.

Са представницима KПМГ о пројекту националног стадиона

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима компаније КПМГ, са којима је разговарао о пројекту изградње националног фудбалског стадиона, са потенцијалом за развој новог дела града Београда.

Вучић упутио честитку Путину поводом Дана победе

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину, поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, у којој се каже:

Србија без своје кривице у тешкој позицији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације Европске уније, са којима је разговарао о састанку о Западном Балкану одржаном у Берлину прошле недеље, сусрету са Федериком Могерини.

Програмска платформа