САД подржава дијалог Београд-Приштина

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота и захвалио му што је својим дипломатским умећем допринео јачању српско-америчких односа.

Присуство УН потребно као гаранција безбедности српског народа

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији Захиром Танином о ситуацији на КиМ, поводом припреме извештаја генералног секретара УН о раду УНМИК, који ће бити представљен Савету безбедности у октобру.

Вучић са Стјуартом Пичом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Војном комитету НАТО, ваздухопловним маршалом Стјуартом Пичом и том приликом изразио задовољство изграђеним међусобним поверењем и добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Вучић телефоном честитао рођендан Медведеву

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевом и честитао му рођендан, пожелевши му добро здравље, личну срећу, као и много успеха на одговорној дужности, на добробит Руске Федерације и братског руског народа, као и добрих односа наших двеју земаља.

Још један корак у ширењу сарадње Србије и Русије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о организацији обележавања 75-годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Србија цени активности УНЕСКО у заштити српског наслеђа на КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас генералну директорку Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО) Одри Азуле, са којом је разговарао о могућностима за садржајнију сарадњу.

Јачање сарадње између Србије и Свете Столице

Председник Републике Србије Александар Вучић, који борави у званичној посети Светој Столици, састао се данас са Његовом еминенцијом кардиналом Пјетром Паролином, државним секретаром Свете Столице.

Сарадња између Србије и Римокатоличке цркве врло добра

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Ватикану са Његовом светошћу папом Франциском са којим је разговарао о билатералним односима, евроинтеграцијама Србије, регионалној и међународној сарадњи.

Интензивира свестрана сарадња двеју земаља

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Оливијеа Дусопта, државног секретара у Министарству за акцију и јавне рачуне Републике Француске, изразивши задовољство што се, на темељу историјске посете председника Емануела Макрона, интензивира свестрана сарадња двеју земаља.

Вучић са Ксудонгом о сарадњи двеју земаља

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Ванг Ксудонгом, директором пекиншког Музеја Забрањени град, једним од најважнијих музеја у Кини и свету, који садржи скоро два милиона експоната.

Србија поштује међународне стандарде

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић, са којом је разговарао о бројним активностима које централна државна институција за заштиту од дискриминације спроводи у циљу достизања пуне равноправности свих наших грађана и грађанки.

Србија захвална Мугабеу

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа председнику Зимбабвеа Емерсону Мнангагви и народу пријатељског Зимбабвеа, поводом смрти некадашњег премијера и председника Роберта Мугабеа.

Односи дубоког поверења и међусобног разумевања

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Програмска платформа