Брза обнова пута Зајечар - Књажевац

Vucic Knjazevac
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је, након што је закаснио у посету Књажевцу због лошег пута, најавио хитну обнову путног правца Зајечар - Минићево - Књажевац.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је захвалио великом броју људи што су га сачекали и истакао да ће већ за неки дан почети радови на том путу, кључном за тај крај.

"Желимо још више да развијамо Стару планину као туристичко место, али и да подстичемо воћарство. Сви питају за халу која кошта три милона евра, нећу да обећавам, али покушаћемо да што пре кренемо у изградњу", рекао је Вучић.

Каже, такође, да ће држава покушати "да заврши посао око ИМТ-а и за тај простор да се добије 90 или 100 милиона".

Vucic Knjazevac
Извор: Танјуг

"Онда ће прво радници, као првог реда повериоци, да се намире, али је много важније да ће то значити да покушамо да доведемо још једног инвеститора и да имате још једну фабрику у Књажевцу и да тиме гарантујете сигурну будућност својим породицама", поручио је Вучић.

Поручио је пензионерима да ће ове године имати веће пензије, као и да ће бити повећане плате у јавном сектору и то без повећања јавног дуга.

Упозорио је да смо у Књажевцу изгубили трећину становника у последњих 20 година и да су за то криви они који су уништили фабрике.

"Зато ћемо посебно Тимочком округу да помогнемо", казао је Вучић и додао да мора и додатно да се подстакне рађање деце у том делу Србије.

Vucic Knjazevac
Извор: Танјуг

Даћемо све од себе да Књажевац изгледа много другачије и боље већ за неколико месеци, а не година, поручио је Вучић.

Председника су у Књажевцу дочекали грађани са транспарентном "Будућност Србије, будућност Књажевца" и са заставицама Србије.

Ту је био и председник општине Милан Ђокић.

Пре него што се Вучић обратио грађанима, пришао му је Верољуб Катић, бивши радник компаније ИМТ у Књажевцу, који га је питао када ће бити решен статус 68 радника те компаније који су изгубили посао када је фабрика отишла у стечај и нису прошли социјални програм.

Vucic Knjazevac
Извор: Танјуг

Катић је од председника тражио да се тим радницима повеже радни стаж који им није уплаћиван од 2004. до 2008. године.

Вучић је рекао да ће бити размотрен тај проблем и затражио да се његовом кабинету достави документација.

Вучић је затим обишао фабрику обуће Falc East и у разговору са једним од власника фирме Марчелом Амброзијем обећао да ће држава дати озбиљне субвенције уколико преселе више погона из Бразила у Књажевац.

Vucic Knjazevac
Извор: Танјуг

Председник је додао да ће добити посебне субвенције за машине.

"Пружили смо руку један другом, а то значи да је склопљен договор", рекао је Вучић, а Амброзије је рекао да му је драго због тога.

Од 2004. године, када је италијанска компанија Falc East Србија купила књажевачку "Леду", те фабрике "Тоза" у Зрењанину и "Фрушка гора" у Руми, у процесе модернизације технологије производње уложено је близу пет милиона евра.

Vucic Knjazevac
Извор: Танјуг

Данас, у погонима Falc East Србија ради више од 1.300 радника. Они годишње произведу 1.200.000 пари ципела за децу и одрасле.

У Компанији Falc East д.о.о. Књажевац произведе се сваке године око милион пари обуће за децу и одрасле.

Vucic Knjazevac
Извор: Танјуг

Готово целокупна производња извози се на тржишта Америке, Европске уније, Уједињених Арапских Емирата, Кине и Индије.

Остале вести