Сви амбасадори су добродошли

Најновије
Извор: Танјуг

Вечерашњем пуштању у саобраћај деонице ауто-пута на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру присуствовао је и велики број страних амбасадора, а председник Александар Вучић је рекао да му је драго што су присутни, те да је уверен да је и њима драго што Србија иде путем развоја.

"Никад нисмо имали толико амбасадора на некој манифестацији, захвалан сам им на томе. Овде су радиле бугарске, шпанске и грчке компаније и свакако да су амбасадори тих земаља задовољни како су њихове компаније завршиле посао. Наравно и Азербејџанци. Сви су добродошли", рекао је Вучић.

Вучић Коридор 10 Манајле 0044
Извор: Танјуг

Драго му је што се овде могу видети и руски и амерички амбасадор:

"И њима је драго што Србија иде овим путем", додао је он.

Вучић Коридор 10 Манајле 0047
Извор: Танјуг

Председник је захвалио свим амбасадорима и другим представницима дипломатског кора на присуству, а приметивши амбасадора Велике Британије Дениса Кифа са шеширом, шаљиво приметио:

"Увек знам да имамо добре вести кад су Киф и Скот са шеширом".

Вучић Денис Киф Коридор 10 Манајле 0045
Извор: Танјуг

Вучић је казао и да је захваљујући завршеној деоници ово сада "друга слика Србије, другачија земља".

"Нисмо ми у тако ужасној ситуацију како кукамо, нити у тако доброј како нам се чини", поручио је председник и додао:

"Још много труда треба да уложимо, али смо на добром и сигурном путу. Финансије су нам стабилне, привредни раст више него стабилан, ако сачувамо политичку стабилност других проблема неће бити", рекао је Вучић.

Вучић је наздравио са премијерком и члановима дипломатског кора вином из винарије "Алексић", који су им представили своје производе.

Вучић Коридор 10 Манајле 0049
Извор: Танјуг

Председник је у разговору да амбасадорима рекао да не може да каже да се наша вина могу поредити са најбољим италијанским и француским винима, али да свакако српска индустрија вина итекако расте и развија се, јер постоји веома добра технологију прераде.

Додао је и да је вино један од најлепших српских производа.

Остале вести