Наше две земље одликује вишедеценијско пријатељство

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Тару Ганди Батачарџи, унуку Махатме Гандија, и изразио велико поштовање за његову историјску улогу у борби за независност Индије.

"Наше две земље одликује вишедеценијско пријатељство и сарадња утемељенa на вредностима Покрета несврстаних земаља, без отворених питања, уз пуно међусобно уважавање и висок степен подршке у најважнијим питањима у међународним форумима“, истакао је председник Вучић.

Србија и Индија су прошле године обележиле 70 година од успостављања дипломатских односа, а политички дијалог двеју земаља је на високом нивоу. Економска сарадња, такође, напредује, а неки од индијских гиганата су већ на српском тржишту. Председник Вучић је изразио наду да ће и друге индијске компаније следити пример ових великих корпорација.

"Данас са осећањем искреног поштовања прослављамо 150 година од рођења човека који нас је подсетио на то да је ненасиље једини пут којим сви морамо да корачамо у победи без понижења“, закључили су саговорници.

Књига Таре Ганди "Сећање на једно изузетно доба“ објављена је и на српском језику. Она је истакла да јој је велика привилегија да борави у Србији, нагласивши да се осећа као код куће.

Остале вести