Помоћ за завршетак спортске хале на Сребрном језеру

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић обишао је данас спортску халу на Сребрном језеру код Великог Градишта, чија је градња почела 2017. године, а до сада је уложено око 85 милиона динара, и поручио да ће спортисти имати халу на располагању у најкраћем року.

Како је рекао, за халу ће бити издвојено 420.000 евра.

"За ову халу одмах ће држава дати новац, а ви јурите Драгана Милића, председника општине Велико Градиште, да вам заврши паркет у дворани", рекао је Вучић младим спортистима кошаркашког клуба Пожаревац, а са једним од њих је мало играо кошарку, а онда мало и "пимпловао" бубамару.

Вучић Велико Градиште 0006
Извор: Танјуг

У хали ће, како је рекао, бити два одбојкашка терена, терен за рукомет, и струњаче за џудо, опрема за карате и мали фудбал.

"Имаћете халу на располагању у најкраћем периоду. То је оно што је наша обавеза и што можемо од када смо уредили јавне финансије", рекао је председник.

Вучић Велико Градиште 0009
Извор: Танјуг

Пожелео је деци да развијају спортски дух, науче да се такмиче, да желе увек да побеђују, али да умеју да пруже руку, ако неко буде бољи од њих.

"Било ми је дивно да видим ваша насмејана лица и жељу да се бавите спортом. Желим вам много победа и осмеха у животу", поручио им је председник.

Вучић Велико Градиште 0014
Извор: Instagram

Вучић је разговарао са децом која тренирају различите спортове у Великом Градишту.

Добио је фудбалску лопту са потписима малих фудбалера и нагласио му тај поклон пуно значи пошто у њима види будуће шампионе.

Вучић Велико Градиште 0016
Извор: Instagram

"Желим вам да се успешно бавите спортом, важније је ово да јурите за лоптом него да седите на телефону цео дан. Боље било која лопта или да будете на струњачи или партеру него да само гледате јутјуб и шта је који портал објавио. Желим вам пуно успеха", поручио је Вучић.

Он је рекао и да је председник општине пред њега изашао са три захтева - да држава помогне уређење Градиштанске чаршије и трга, за шта је потребно око 1,25 милиона евра, завршетак спортске хале, за шта ће одмах бити издвојено 420.000 евра и да се уради пут ка Рамској тврђави и канализациони прстен око Сребрног језера.

Вучић Велико Градиште 0008
Извор: Танјуг

Вучић је констатовао да је за све то укупно потребно око 30 милиона евра и додао да ће бити уређена Градиштанска чаршија са тргом.

Вучић Велико Градиште 0004
Извор: Танјуг

Навео је и да ће за две године бити завршена брза саобраћајница од скретања за Пожаревац, на аутопуту до Великог Градишта и да ће тако бити много боље повезан тај део Србије са Београдом и Новим Садом и да ће тако више деце долазити на Сребрно језеро.

Од председника општине, Вучић је добио књигу о Рамској тврђави и рекао да му је Милић то намерно поклонио како би се направио пут до Рамске тврђаве.

Председника су иначе испред хале и дочекали спортисти кошаркашког клуба Пожаревац и грађани.

Остале вести