Вучић примио акредитивна писма амбасадора Федеративне Републике Бразил

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић је, примајући акредитивна писма новог амбасадора Федеративне Републике Бразил Едуарда Ботеља Барбосе, истакао да постоји вишедеценијско пријатељство двеју земаља и да нас повезују дипломатски односи, установљени пре 80 година.

Vucic primio ambasadora Brazila
Извор: Танјуг

Он је упутио поздраве председнику Жаиру Болсонару, нагласивши да је Бразил један од наших најзначајнијих политичких и економских партнера у Латинској Америци.

Председник Вучић је навео да Србија сматра Бразил истинским пријатељем, који је био уз нас и у најтежим моментима у скоријој историји, и захвалио на принципијелном ставу Бразила о подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Vucic primio akreditive ambasadora Brazila
Извор: Танјуг

Председник Вучић је констатовао да односе двеју земаља карактеришу међусобно разумевање и обострана подршка у најважнијим питањима. С  тим у вези је рекао да ће амбасадор Ботељо Барбоса у државном врху Србије имати велику помоћ, како би током његовог дипломатског мандата, политички дијалог и економска сарадња напредовали.

Амбасадор Ботељо Барбоса упознао je председника Вучића са економском ситуацијом у Бразилу, деветој привреди света, и издвојио пољопривреду и фармацеутску индустрију као области у којој две земље, упркос географској удаљености, могу да остваре најплоднију сарадњу.

Остале вести