Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Словеније

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Словеније Изтока Јарца, који му је пренео поруку председника Борута Пахора и позив за учешће на Самиту Брдо-Бриони процеса у мају.

Vucic primio ambasadora Slovenije Jarca
Извор: Танјуг

Пожелевши амбасадору Јарцу добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио уверење да ће политички дијалог и економска сарадња Србије и Словеније наставити да се развијају на обострану корист. Он је нагласио да је недавна посета председника Пахора била велики подстицај свеобухватним билатералним односима, али и регионалној сарадњи, с обзиром на активан ангажман Словеније у регионалним питањима у оквиру Брдо-Бриони процеса, као и Берлинског процеса. С тим у вези, председник Вучић је истакао опредељење Србије за очување мира и стабилности у региону.

Председник Вучић је захвалио на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије, не само политичкој, већ и експертској помоћи у конкретним преговарачким поглављима. Он је додао да би искуство амбасадора Јарца, као некадашњег министра пољопривреде, било драгоцено за развој oве области у Србији. Амбасадор Јарц је, с тим у вези, изнео идеју повезивања општина из Србије и Словеније, у којима је пољопривреда доминантна област.

Vucic primio ambasadora Jarca
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Јарц су констатовали да постоји обострани интерес за даље унапређење економских веза, а да се однедавно повећавају и инвестиције српских компанија у Словенији.

Двојица саговорника су истакли да је одржавање заједничких седница влада Србије и Словеније значајно утицало на боље разумевање и већу сарадњу двеју земаља.

Остале вести