Непремостив сам бедем онима што би Србију да врате у прошлост

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић поручио је данас да је "непремостив бедем" онима, и споља и изнутра, који би Србију да врате у прошлост.

"У Србији њен народ одлучује какву будућност хоће. Знам зашто вас је у оволиком броју, не зато што ме толико волите или подржавате, већ зато што сте добро разумели шта је то што раде неки споља, а и неки узнутра, који би желели да врате Србију у прошлост, у време пљачкашких приватизација, да они буду богати, а народ сиромашан", рекао је Вучић у обраћању грађанима Kрушевца и околних места, који су овакве поруке поздрављали аплаузом.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Крушевца у оквуру кампање Будућност Србије.
Извор: Танјуг

Истакао је да је Србији важан европски пут, али нећемо у НАТО и нећемо санкције Русији, каже, јер је то избор наших грађана.

Подсећа да су многи говорили да Србија не може "на две столице", а он истиче:

"Немамо две столице, имамо једну српску позицију и српску столицу и не дамо да нам ви одређујете и одлучујете каква је наша позиција", поручује Вучић.

И наљутили су вас све, констатовао је Вучић и изразио уверење да су зато данас дошли у Kрушевац да га чују и да покажу да хоће Србију будућности, нормалних и пристојних људи.

Додаје да се није ни најмање уплашио свих оних који прете:

"Ионако само мене нападају сваки дан, по цео дан. Неки други који би желели да их нападају, али, неће да их нападају, многи други који су извукли себе да их не нападају - нека их, нека су се склонили. За њих има један непремостиви бедем. Тај непромостиви бедем, док још могу, са великим леђима, за њих сам непремостив бедем", каже он.

И неће моћи, лопови и пљачкаши коју су разорили земљу да нас врате у прошлост, рекао је и додао да такви могу да шетају до миле воље, докле год нема насиља.

"Никоме нећемо дозволити насиље, јер пристојну Србију могу и морају да покушају да победе на изборима", поручио је вечерас председник Александар Вучић.

Kако је рекао, на много је скупова у Kрушевцу био, али никада није видео ни половину од броја који се окупио на вечерашњем скупу.

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Крушевца у оквиру кампање Будућност Србије
Извор: Танјуг

"А, то је јасна порука и овима споља и унутра, да пристојну, нормалну и модерну Србију не могу да победе. Хвала вам на подршци земљи, а ми ћемо да радимо још марљивије, вредније, да се боримо за Србију на сваком месту. Да чувамо Србију, KиМ, будућност деце", рекао је Вучић.

Kако је рекао, на почетку се говорило да су протести грађански, а данас тајкун Драган Ђилас, "онај који је заједно са тајкуном Мишковићем овде пљачкао и по Kрушевцу и по другим градовима Србије, каже - ''па ми ћемо сад да лепимо 100.000, милиона налепница, да ружимо Београд''", навео је.

"Чекај, зар нам не рече да ти не учествујеш у протестима? Kако сад одједном - ти плаћаш и налепнице и знаш колико налепница и организујеш протесте?", упитао је Вучић.

Kонстатовао је да су се "сами упецали" и потврдили ко их организује.

"А, као да ми то нисмо знали", рекао је Вучић.

"Нека они раде свој посао, нека шетају до миле воље, колико год хоће, све док је мирно. Али, насиље им нећемо дозволити, јер пристојну Србију могу и морају да покушају да победе на изборима", рекао је Вучић.

"Чуваћемо независност Србије и поносан сам што је Србија слободна и суверена земља", поручио је Вучић.

Нагласио је, такође, да Србији ниједан амбасадор не сме да наређује шта да ради и да нема тог амбасадора који може да га позове и каже - ово смете или ово не смете да урадите.

Србија ради оно што је воља њених грађана поштујући међународно јавно право, како је то увек чинила, навео је Вучић.

Грађани Србије су носиоци суверенитета земље, додао је Вучић и нагласио да нити он, нити премијерка Ана Брнабић не иду, као што су радили из претходне власти, "на канабе" да носе дневни ред владе и да амбасадори одлучују које ће фабрике бити затворене и које ћемо оружје да уништавамо.

"Знате ли колико смо нашег оружја и оруђа у двехиљадитим годинама уништили. Е данас га правимо. Само ове године стиже 19 нових хеликоптера. Имаћете краја године 14 мигова 4+ генерације у Србији. Kада сам био министар одбране имали смо један који није могао да полети. Па, погледајте разлику каква је данас држава, а каква је била онда".

Председник Србије Александар Вучић у обраћању грађанима Крушевца у оквиру кампање Будућност Србије
Извор: Танјуг

Он је рекао да данас можемо да улажемо новац у фабрике и индустрију, јер је наша каса сигурнија и пунија.

"Зато што смо решили да не пљачкамо као други, већ да зауставимо пљачкаше, не да ми будемо богати", истакао је и додао да је важно да народ мало по мало буде богатији.

Kазао је да не може преко ноћи до да се промени, али да данас имамо суфицит, смањујемо јавни дуг и незапосленост и друго и да ћемо то и у будућности радити.

Пренео је да је у свим местима у којима је данас био видео да има мало рођене деце.”Знам да ће да ме нападају разне невладине организације, рачунајући да сам и ја човек који ће изгубити живце, направити грешку како би лопови дошли на власт. Али, ако не будемо имали деце неће бити Србије, неће бити будућности за нас, нећемо имати кога да запошљавамо", рекао је Вучић.

Kазао је да ништа не тражи од грађана, само жели да знају да је џабе све што се ради, џабе нових фабрика, домова здравља, школа, ако немамо децу.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку фабрике FAM VALVOLINE у оквиру кампање Будућност Србије
Извор: Танјуг

”Ово схватите као речи неког ко је забринут за опстанак наше нације, народа и државе", подвукао је Вучић.

Рекао је да га последњих дана критикују што, како кажу, говори о Јасеновцу само да би Србе посвађао са Хрватима.

”О Јасеновцу говорим да наша деца знају шта је био Јасеновац, да се никада не заборави и како се таква трагедија више никада не би поновила. Говорим о Олуји и свим злочинима над нашим народом да се никада више не би поновили", подвукао је он.

Истовремено је нагласио да га неће нико чути да правда злочине које су починили Срби, јер и за њих морају да одговарају одговорни коији су били срамота нашег народа.

”Нећу прихватити да било ко изврши погром над Србима где год живели. Обавеза је Србије да не дозволи било какве Олује, Бљесак на Kосову и Метохији или било где друго", нагласио је он.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку фабрике FAM VALVOLINE у оквиру кампање Будућност Србије
Извор: Танјуг

Вучић је рекао да смо много били заостали у претходном периоду док сада све враћамо Србију у ред уређених, модерних и напредних економија.

Запитао је која то фабрика у Kрушевцу, Александровцу, Ћићевцу и другим местима у расинском округу није била уништена од деведесетих и почетка двехиљадитих година.

"Само је Прва Петолетка запошљавала 16.000 раднка, а сада уз велику помоћ државе успева да запосли 2.500 људи", нагласио је Вучић.

Kаже да ће држава помоћи радницима да подижу Петолетку и да има још више запослених и да у свакој фабрици имају по 3.000 и 4.000 радника.

"Све што је радило било је продато, уништено и радници отпуштени", рекао је Вучић и додао да је претходна власт тада позвала "Мишковића и Ђурашковића" да разоре ФАМ.

Kако је рекао, држава ће сада бринути о свих 218 запослених у ФАМ-у и збринути све, колико год од њих да нови власник VALVOLINE запосли.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку фабрике FAM VALVOLINE у оквиру кампање Будућност Србије
Извор: Танјуг

У Kрушевац је, каже, доведен велики инвеститор Kромберг Шуберт који је већ запослио људе у том граду.

"Имамо много више новца, због тешких реформи, хвала вам што сте у толиком броју дошли. Без ваше љубави према нашој Србији не би могли ништа да урадимо, без ваше подршке", казао је он.

Истакао је да је најлакше било рећи раније, када се договоре политичари, да ће бити подигнуте пензије, иако је претила опасност да уопште не буду исплаћене, али да народ глуп и лаковеран и зна да нема без напорног рада озбиљних резултата.

"Данас зарађујемо, не узимамо нове кредите већ враћамо старе дугове и хоћемо да оставимо деци чисту ситуацију", поручио је Вучић.

Неки политичари кажу да их је брига за јавне дугове, хоће на власт.

"Па, како баш вас брига? Хоћете деци да кажемо:''Еј, децо, ви плаћајте све што нисмо били способни да зарадимо, што нисмо могли да урадимо уместо вас.Не, наша је обавеза да смањимо дугове, да оставимо фабрике, а не да буду пусте, као што су их нама оставили ", каже Вучић.

Наше је, додао је он, да вратимо Србију на прави пут, да људи буду задовољнији, да плате и пензије буду веће, а биће ове године веће, јер смо то зарадили.

"То није нека милостиња коју додељују председник или премијерка, већ смо то зарадили, одговорно смо се понашали", каже Вучић и додаје да у вези са тим нема много брига.

"Оно што за нас важно и најбитније јесте да сачувамо мир, стабилност, безбедност", поручује Вучић.

Председник Србије Александар Вучић у обиласку фабрике FAM VALVOLINE у оквиру кампање Будућност Србије
Извор: Танјуг

Kаже да се током посете "Арматури" у Александровцу сусрео са човеком који је на ратишту у БиХ , на Теочаку, од гелера противтенковске мине изгубио оба ока.

"Изгубио је оба ока штитећи српски народ. Тај човек се и данас бори за Србију, има дивну децу, добри су ђаци и они су будућност Србије. У захвалност њему и онима који су положили живот на олтар отаџбине желим да поручим, као Добрица Ћосић, да је време смрти иза нас", истиче Вучић.

Он, како каже, и данас живи живот за своју децу а тада је ризиковао живот за нашу децу.

"То све не значи да је Србија слаба или слабија од онога како нас неки замишљају, неки мисле да могу да нас понижавају, пишу планове, пола Србије отеше. Ћутим, гледам, понекад се осмехнем, али никога не желим да увредим, ни Албанце ни њихове представнике али само једну поруку желим да им посаљем - не потцењујте Србију, то што у Србији нема оних који ће да прете и вичу, што инсистирамо на миру и стабилности не значи да ћемо вама или било коме да дозволимо да нас понижава и гази. Србија је увек знала да заштити свој народ", поручио је он.

Председник је поручио да Србија данас није слабија, већ је многоструко јача, и економски и у сваком другом смислу, него пре неколико година или деценија и наставиће да јача, у сваком погледу, не претећи никоме, чувајући мир и не дозвољавајући било коме да је понижава.

Посебно је захвалио пензионерима, који су, каже, издржали најтеже реформе и љубављу према отаџбини највише помогли и показали одговорност, као и женама, које увек и непогрешиво гласају за стабилност и мир, за сигурност и будућност.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести