Милион евра за решавање проблема грејања у Kрушевцу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Топлани у Kрушевцу да ће држава издвојити милион евра, који ће се, уз 100.000 -150.000 евра које мора да издвоји Град, употребити за комплетну реконструкцију топлане, како Kрушевљани више не би имали проблем са грејањем.

Топлана снабдева 80 одсто Kрушевца у шта спада 6.900 станова, школе, вртићи, Дом здравља и друге установе важне за функционисање града.

Вучић је радницима у Топлани навео да зна за све њихове проблеме и да је топлана наследила седам милиона евра дугова.

"Само у Србији је вест када човек уједе куче, а не када куче уједе човека, цела Србија је упозната са проблемима у вези са грејањем у Kрушевцу", рекао је он.

Председник је истакао да ће новац који ће држава издвојити за решавање тог проблема Kрушевљанима бити доступан у најкраћем могућем року.

"Много су причали да је Вучић луд и глуп, када сам причао да треба да се штеди, а сада када има, када људи виде да се полако развија све, индустрија, када имамо за сређивање школа, болница, домове здравља, вртиће, онда кажу да је Вучић мало мање луд", приметио је председник.

Навео је да му је драго да може нешто да се уради за Kрушевљане и додао да је до сада много урађено за ФАП, као и за напредовање Хенкела.

"Решавање проблема топлане је још једна карика која недостаје да би људи у Kрушевцу и Расинском округу били задовољнији", рекао је Вучић.

Топлана снабдева 80 одсто Kрушевца у шта спада 6.900 станова, школе, вртићи, Дом здравља и друге установе важне за функционисање града.

У току ове зиме у Kрушевцу су често били без грејања због проблема које је топлана наследила пре пет година и потребе да се врати дуг од 5,5 милиона евра према банкама, као и 2,5 милиона евра према добављачима.

У протеклих пет година враћен је већи део дуга, али се топлана још увек суочава са проблемима, јер уз враћање дугова, за једну грејну сезону мора да обезбеди 4,5 милиона евра.

У протеклих пет година доста је уложено и у саму мрежу, а ремонт је рађен у року од 12 до 14 сати, за шта је иначе потребно 24 часа, и то захваљујући ангажовању радника.

Извор: ТВ Пинк 3

Остале вести