Србија неће штитити злочинце, али за Битићије потребни доказ

Најновије
Извор: Тањуг

Србија неће штитити никога ко је чинио злочине, али су потребни докази да делује, рекао је данас председник Александар Вучић, поводом разговора са делегацијом америчких сенатора у Минхену који се тицао и случаја Битићи.

Он је ипак подсетио да су неки на власти били 13 или 14 година, а да ништа нису урадили по овом питању, а сада су, каже, решили да њему "ломе кичму".

Упитан да ли су амерички сенатори тражили хапшење Горана Радосављевића Гурија због случаја убиства браће Битићи, Вучић је новинарима казао да су сенатори само радили свој посао преневши му да су браћа Битићи били из њиховог "дистрикта" и да то траже њихови бирачи.

"Ја сам рекао да је у мојој Србији убијено 2.000 људи током њихове агресије и да нисам видео да је још неко испоручен Србији", пренео је Вучић додајући да је то рекао пред 20 људи.

Истакао је да је убиство браће Битићи тежак злочин, да српске власти раде на његовом испитивању, али да је за поступање неопходно имати доказе.

"Ако било ко да доказе ми ћемо деловати. Нећемо никога штитити ко је направио злочин", поновио је.

Истакао је да он, за разлику од неких других, који раније никада нису говорили о НАТО злочинима, то чини.

"Зато су се неки сенатори вратили на тему разговора са Приштином и рекли да су пријатељи Србије и да желе мир и стабилност, на чему сам им захвалан. Ја волим више отворене разговоре, него оговарања иза леђа", објаснио је Вучић.

Додао је да није полицајац, а још мање тужилац, и да не може нико од њега да тражи да неког ухапси, већ да могу да говоре о ономе шта су надања.

"Моје је да одговарам народу, У два наврата су поменули тај случај, а ја сам питао да ли имају доказе, које нисам добио", казао је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести