Морам још један погон да вам доведем

Најновије
Извор: Taнјуг

Даћу све од себе да у Вршац доведемо још једног великог инвеститора, попут ЗТФ у Панчеву, поручио је председник Србије Александар Вучић грађанима Вршца, који су га дочекали испред школског центра "Никола Тесла".

"Ауто-путеви значе долазак више инвеститора и Вршац ће бити погодније и подобније место за то. Осим Хемофарма и улагања у ИТ сектор, знам да је Вршцу потребан још један прозиводни погон, још једна фабрика и даћу све од себе да са пријатељима из света и стварајући још бољи инвестициони амбијент доведемо још једног инвеститора у Вршац. Људи морају да остану", поручио је он.

У нади да ћемо моћи да имамо још једног инвеститора попут ЗТФ, на којем нам је честитала чак и немачка канцеларка, верујем и надам се да још једну такву фабрику у јужни Банат можемо да доведемо, а једини град који може да има толико запослених као Панчево је Вршац.

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање "Будућност Србије", школски центар "Никола Тесла" у Вршцу, у који је у последњих пет година уложено 32 милиона динара.

Велики број грађана који су га дочекали носили су осим српских застава и плакате са натписом "Будућност Вршца" и "Уз Александра Вучића пристојна Србија", "Вршац је уз Вучића", "Пензионери су уз Вучића".

U okviru kampanje "Buducnost Srbije" predsednik Aleksandar Vucic obisao je skolski centar "Nikola Tesla" u Vrscu.
Извор: Taнјуг

Он је захвалио грађанима што су га у толиком броју сачекали, што су подржали и њега али и политику пристојности и нормалности коју спроводи.

Поновио је да се очекује да до краја ове године буду завршени све припреме за брзу саобраћајницу преко Вршца до румунске границе и да се потом крене са изградњом тог пута.

"Увек сам мислио да неког можете да волите или не волите, али резултати су ти који показују да ли сте успешни или не", рекао је Вучић, наводећи да је пре неколико дана обишао Грделичку клисуру где се налази део Kоридора 10, да ће ускоро бити отворен пут Обреновац-Чачак.

Такође, открио је да је донета одлука, и да ће то бити на Влади у четвртак, о враћању субвенција за гориво пољиопривредницима.

"Имаће већу подршку на наредном периоду", додао је он.

Грађанима је поручио да Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили, као ни прошлости.

"Многи су се насекирали гледајући све оне који су скочили на нашу земљу мислећи да је окрену прошлости. Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили, онима који јој нуде вешала. Србија хоће да буде земља будућности, наде, да се деца школују и запосле, имају породице и пристојно живе од своје зараде", рекао је Вучић.

U okviru kampanje "Buducnost Srbije" predsednik Aleksandar Vucic obisao je skolski centar "Nikola Tesla" u Vrscu.
Извор: Taнјуг

Грађанима је захвалио још једном на подршци и на разумевању да није увек лако водити земљу притиснуту споља разним притисцима.

"Али знам да сте поносни, као и да ти споља више поштују Србију, јер умемо да чувамо своју независност, слободу и то да ви - грађани Вршца, Србије, одлучујете каква ће политика да се води, а не стране амбасаде", истакао је Вучић.

Србија младости, фабрика победиће оне који желе да се врате у прошлост.

Школски центар "Никола Тесла" је средња стручна школа чији програм образује осам образовних профила трећег и четвртог степена у три подручја рада - машинства и обрада метала, економија, право и администрација и електротехника.

Ђаци те школе уче у савремено опремљеној згради у којој је смештено 23 одељења са око 650 ученика.

U okviru kampanje "Buducnost Srbije" predsednik Aleksandar Vucic obisao je skolski centar "Nikola Tesla" u Vrscu.
Извор: Taнјуг

Школа осим шест класичних учионица поседује и седам специјализованих учионица, 12 кабинета, две фискултурне сале и радионице за обављање практичне наставе, али и библиотеку, зборницу, просторију за друштвене активности.

У школи ради 57 наставника.

Директор школе Жељко Ивковић каже да је у последњих пет година у ту школу уложено 32 милиона динара различитим средстивима локалне самоуправе и покрајинске владе.

Наводи да школа има добру сарадњу са привредом, те да ђаци треће и четврте године одлазе на стручну праксу у италијанску компанију "Game oficira East".

Такође, сарађују и са ИТ компанијом "HITeam", коју је председник обишао данас, те да ђаци и тамо стичу знања из области ИТ-ја.

Вучић је након обиласка Опова и Банатског Новог Села, кампању "Будућност Србије" наставио у Вршцу, а затим ће посетити Белу Цркву, Kовин и Панчево.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести