Нова енергија на југу Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је да је веома задовољан што је у два дана посете Пчињском округу могао да чује од грађана и добре и лоше ствари, и поручио да ће бити настављена улагања у југ Србије, како би људи у том делу земље живели боље.

Вучић Врање 2019 0053
Извор: Танјуг

Захвалио се грађанима југа Србије на помоћи, подршци и љубави и рекао да је држава поклонила пажњу том делу земље, који је он обишао више него сви председници и премијери од 1945. године.

Вучић Трговиште 2019 0005
Извор: Танјуг

"И планирам да наставим. Много енергије, труда и рада ћемо да још да уложимо како би људи на југу Србије живели боље", поручио је Вучић у изјави новинарима. 

Вучић Бујановац 2019 0011
Извор: Танјуг

Мало је, каже, и уморан, али више задовољан, а стекао је, истиче, нову енергију "да радимо још снажније и да мотивишемо људе да остану овде".

Упитан о утисцима након два дана кампање, каже да је, пре свега захвалан на подршци на свим претходним изборима, уз обећање да ће држава учинити све што може да и даље помогне да се више улаже у овај крај, оценивши да ипак не може све да буде идеално, али да је схватио да људи то виде.

Вучић Трговиште Радовница 2019 0002
Извор: Танјуг

"Кад сам разговарао с власником винарије Алексић он је рекао да је задовољан што се држава више не задужује, што је курс стабилан, што му је тржиште све веће" рекао је Вучић и додао да је поносан и задовољан након два дана у којима је обишао Пчињски округ.

Вучић Левосоје 2019 0002
Извор: Танјуг

Сумирајући посету Пчињском округу, Вучић је новинарима у фабрици "Јумко" у Врању пренео колико је захвалан радницима и тиме како су га дочекали и испред и у самој фабрици, на чему им је захвалан.

Вучић Врање 2019 0038
Извор: Танјуг

"А, 1. марта 2014. сам био овде, када је била празна хала и вође синдиката су ме сачекивале, говорили - дајте нам посао, можемо да радимо. ''Јумко'' је био пред колапсом, деценијама се урушавало, а данас је препуна фабрика. Мале су плате, али биће 20 одсто веће ове године", рекао је Вучић.

Додао је да је у Врању посетио и Винарију Алексић, која одлично послује, као и две породичне компаније у Владичином Хану које добро раде.

Како је рекао, може још много да се уради за тај крај, што ће се и десити изградњом гасовода, што ће утицати и на Босилеград, Прешево, које овом приликом није успео да обиђе.

"То је велики помак напред, а то се већ види у Владичином Хану, на сваком кораку, у Сурдулици, види се и у Црној Трави", констатовао је он.

Вучић Владичин Хан 2019 0013
Извор: Танјуг

Председник је навео да му је значила и посета вртићу у Владичином Хану и Дому за старе у Сурдулици.

Вучић Сурдулица 2019 0013
Извор: Танјуг

Указао је да ће се наставити са изградњом вртића, јер не сме да буде листа чекања у обдаништима, а најавио је и градњу трећег објекта Дома у Сурдулици.

Вучић Владичин Хан 2019 0017
Извор: Танјуг

"Пресрећан сам због броја људи на скупу у Врању синоћ. Они су се смрзавали и слушали. Ја сам једва говорио од хладноће, а они су стајали и слушали, нико није хтео да оде", констатовао је Вучић.

Посебно је захвалио новинарима који су га пратили у овој посети.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести