Немачка снажно против такси Приштине

Најновије
Извор: Информер

Немачка је земља која се, без икакве сумње, веома снажно противи нарушавању нормалних трговинских односа на KиМ, изјавио је председник Србије Александар Вучић након разговора са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Aleksandar Vucic sastao se 23.01.2019. godine sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu
Извор: Taнјуг

На питање новинара шта му је рекла Меркел за најновије потезе Приштине, која ни под притисцима није укинула таксе, Вучић је рекао да су разговарали како то да се реши, као и о односима Београда и Приштине и наставку дијалога, те о будућности Западног Балкана.

"А, да ли су ти притисци бројни и тако снажни, као што неко жели да изгледа, или је то само пaраван за неке друге ствари, о томе не бих сад, али нема никакве сумње да је Немачка земља која је веома снажно против нарушавања нормалних трговинских односа", рекао је Вучић ТВ Пинк.

Aleksandar Vucic sastao se 23.01.2019. godine sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu
Извор: Taнјуг

Вучић је истакао да је слобода протока робе, услуга и капитала нешто на основу чега је Немачка засновала своју моћ и да не Немци не могу такве потезе да разумеју.

На констатацију новинара да га је Меркел дочекала са осмехом, те питање да ли је тај сусрет протекао баш тако оптимистично, Вучић је рекао да са Меркел има честе сусрете и да је она увек била благонаклона према нашој земљи и помагала колико је то у не тако лаким условима било могуће.

"И данас је имала пријатељски тон према Србији, што је од пресудног значаја за нашу земљу", навео је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести