Нећу да мењам политику због притиска улице

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Трстенику да неће мењати своју политику због притисака са улице.

"Ниједну одлуку нећу донети на основу притиска са улице. Ја сам за владавину народа, а народ се изјашњава само на изборима, не на улицама", подвукао је Вучић, поводом опозиционих протеста.

Додао је да је његов посао да се бори за грађане Србије, а опозиција, ако жели да мења власт, то може да ради само на миран и демократски начин - на изборима.

"Није мој посао да се додворавам било коме. Мој циљ није да срушим економију ове земље, већ да земља напредује", рекао је Вучић и подсетио да је народ на изборима изабрао оно што жели.

"То да ја, као неки други у свету, мењам политику због притиска с улице нећу никада. Нећу политику да мењам ни у изборној кампањи. Знам да је моја политика тешка, али је и одговорна и озбиљна. Ако вам се не свиђа, изаберите неког другог, а да упадате негде, да вас туку, тај филм мачку о реп да окачите", подвукао је, на идеје из опозиције о "упадању" у РТС током следећег протеста.

"Ми никога нећемо да тучемо, ни једну крваву главу нећете видети, то што гледате у Француској и САД. Свима ћемо увек да очитамо лекцију демократије, а народ ће се питати само на изборима", рекао је.

Извор: ТВ Пинк

Поновио је да је народ тај који на изборима бира оно што жели.

Указао је да је некадашња "икона опозиције" Бојан Пајтић са шест одсто три године држао власт, да није имао никакав легитимитет.

Подсетио је и да је својевремено рекао да он сам када би имао и 26 одсто не би остао на власти, а опозиција никако да дође ни до тога.

Шта год да буде у будућности, рекао је да жели да народ зна да је тачно да је ова компанија у Трстеник дошла захваљујући подршке државе.

"Не би никада имали да држава није дала 4,6 милиона евра за ову фабрику. Они су затварали фабрике у целој Србији за много мање", указао је Вучић додавши да је то било могуће само захваљујући тешким мерама које су спроведене.

Остале вести