Не подлежем притиску опозиције, могу добити само изборе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас опозицији да неће подлећи притиску са улице, али да може да им да изборе, што је најдемократскији начин за решавање проблема у једној земљи.

Вучић је, одговарајући на питање новинара да ли је близу одлуке о расписивању превремених избора, рекао да није, али да каже да, за разлику од председника Француске Емануела Макрона, није спреман да угрожава јавни дуг Србије, да се додворава било коме.

"Проводили смо тешке, озбиљне и одговорне реформе, да бих ја лагао и варао народ, само да да бих купио себи шест или 12 месеци на власти. Хоћете народе да гласате за те лопове, неспособне да било шта ураде за државу, способне само себи да пуне џепове - ево прилике гласајте за њих. Али отом потом. За нас је сада KиМ најважнија тема. Имамо још важних економских реформи битних везано за Дуинг бизнис листу да урадимо, па онда ћемо разматрати и то питање", навео је Вучић.

Он је пренео да је разговарао са страначким колегама, али и на кратко са премијерком Аном Брнабић, пре свега са људима из СНС који су му блиски како би размотрили како се ствари крећу, и ништа више од тога.

Kазао је да су људи у СНС, не рачунајући на њега, који би волео да влада има пун мандат, али не по сваку цену, листом за изборе.

Вучић је рекао да постоји сада тешка ситуација и да очекује да ће Ђиласове, Јеремићеве и Обрадовићеве листе однети победу у Лучанима, пошто су Велимир Илић и Обрадовић на претходним изборима без Ђиласа, Јеремића, 10 силоватеља и свих осталих имали 27 одсто, па је за очекивати да имају нешто мање од 45 одсто.

"Они су близу победе. Ја ћу сутра да одем у Лучане да се обратим грађанима и да покушамо да се боримо, укажемо шта смо све урадили за Гучу, Лучане, да кажемо да никада државa није више уложила у Драгачевски крај и да смо спремни да улажемо више. На људима је да одлуче", казао је Вучић.

"Они су вероватно близу победе. Не можете ни помислити какви ће потом притисци бити. Нису желели да учествују на изборима у Kули и другим местима, јер знају да ће тамо лоше проћи, немају никог. Хтели су да свима у Београду покажу, преко Лучана, да су моћни и јаки. Ми ћемо сада покушати да будемо близу, да њихова победа не буде убедљива, као што су наше биле на другим местима", рекао је Вучић.

Поручио је да притисцима неће подлећи, а да мотоком неће моћи ништа да остваре.

"То сте могли да сањате некада, то више нико неће моћи у Србији", подвукао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести