Србија најбезбеднија у Европи, желимо још боље резултате

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија најбезбеднија земља у Европи, али трудићемо се да остваримо још боље резултате на том пољу, одговарајући на питање новинара како коментарише писање медија да је број кривичних дела и убистава у земљи у порасту.

"Постоји кампања у Србији у којој би требало да се говори о ужасној небезбедности Србије. Србије је данас најбезбеднија у Европи", рекао је Вучић, наводећи званичне податке о броју извршених кривичних дела убистава.

Kако каже, најлошија у том погледу је била 2001. година када је било 215 убистава, 2009. године је било 142 убиства, док је најбоља 2017. година са 72 убиства.

Kако је рекао, ове године је било 103 убиства.

Подаци показују да је број убистава за 30 одсто нижи него пре неколико година, а за 45 одсто је мањи у односу на 2001. годину.

"Да ли може и мора да буде боље? Може и мора.Трудићемо се да Србија буде још безбеднија, да похапсимо и протерамо који уносе неспокојство. Ово су званични подаци, а питање је да ли неко жели да прави овакву или онакву атмосферу", рекао је Вучић.

Никад не можемо да будемо задовољни, увек желимо боље резултате, закључио је Вучић.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести