Нико није ухапшен због речи већ због претњи убиством

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да нико у нашој земљи није ухапшен због изговорене речи, већ само због претњи убиством.

Он додаје да је срећан што у Србији постоји слобода да свако каже оно што жели и да је то демократија.

Поводом напада на његову саветницу за медије, он за Пинк каже да се то дешава јер она не може да се брани.

"Зато је нападају, најлакше је да ударају у врећу, али ја ћу да одговарам на сва њихова генијална питања и на сва ћу да их растурим. Али, срећан сам што постоји слобода да свако каже шта хоће, то је демократија, то је Србија".

Вучић је казао да је јуче видео да је приведен неко ко је претио неким људима, као и њему и његовој породици.

"Прети нестанком, киднаповањем или убиством мени и члановима породице. Кажу да је због твита ухапшен. Овде нико није ухапшен ни због једне речи, па ни због тога што је неко рекао неком да је фукса, већ због претњи убиством", рекао је Вучић.

Истиче да су ти људи научени од адвоката како да се извуку и кажу да су то нешто урадили у емотивном растројству, да су били неурачуњиви и да иначе то никада не би урадили.

"Када прете Славиши Лекићу одмах ухапсимо када прете. Тада не говоре о твитовима и слободи речи. Али, када прете убиствима нама онда је то у реду", приметио је он.

Вучић је најавио и да ће ићи код жене, активисткиње СНС, која је нападнута у Лучанима.

"Водили су хајку против нас, јер се тобоже неки склонио јер је он фин и велики борац против Вучића. Нећу његово име да изговорим", додао је Вучић.

На екрану је био приказан твит под именом Рајице Панића.

Вучић је читао и коментарисао његов твит:

"То је било док су му усне као згажене трешње још биле добре, као и његов крављи језик који је сада још само добар за гулаш паприкаш. Од свих Муслију Вучића - ја сам ваљда Муслију пошто је моја мајка варала мога оца са неким Албанцем па сам рођен као Албанац, а не Србин".

Вучић је даље навео да је у твиту на најгори начин вређана његова шеснаестогодишња кћерка Милица.

"И за ту битангу, када је потраже на адреси, рекли су да је побегао негде. Питам, шта бисте урадили да вам неко за кћерку тако нешто каже. Је л' сам и за ту битангу ја крив и за све друге? Они да ми онда причају о насиљу - Ђилас и Трифуновић. Ђилас који је тукао људе по Сопоту и Калуђерици само зато што су били против лоповлука у граду, јер је украо 500 милиона евра, има толико на рачуну његових приватних компанија док је био на власти. Случај гаража је само доказ бахатости и безобзирности и како не поштује свој народ".

Вучић је нагласио да Ђилас њему прича нешто о поштењу и како је ПКБ-у потребан добар менаџмент, а Ђилас га је поставио да уништи ПКБ.

"Нудили сте кикирики људима у Бору, а ми смо се трудили да обезбедимо будућност за Бор. Па, ви сте затворили 5.000 фабрика у Србији. Не могу за 10 година да надокнадим оно што су они урадили за три или четири године", каже он.

Са друге стране, имамо сада најнижу незапосленост у историји, инвестиције су највише, али не сме то да се каже пошто је томе допринео Вучић, додао је председник Србије.

"Не сме да се каже да смо шампиони у директним страним инвестицијама. Вратили смо 900 милиона евра јавног дуга и спустили на 54 осто БДП. Већ у јануару ће бити јавни дуг 48 или 49 одсто БДП-а. Ја сам вам рекао још 2012. и 2013. кад је Мишковић ухапшен да ће та борба бити немогућа и борба са ветрењачама. Па није Ђилас сам радио ПКБ него са Мишковићем, па није новине имао сам него са Мишковићем".

Истиче да Вучић смета тој екипи, у којој је и Шолак, да имају 500 милона евра као некада што је имао Ђилас на рачуну док је био градоначелник.

Вучић додаје да жели да народ живи боље и да плате буду веће.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести