Немачка је један од најзначајнијих економских партнера Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Одбора за европске послове у немачком Бундестагу Гинтером Крихбаумом, са којим је разговарао о билатералним односима, дијалогу Београда и Приштине и европском путу Србије.

Председник Вучић нагласио је да су односи двеју земаља веома добри, као и да их карактерише значајна сарадња на свим пољима. Он је истакао да је стратешко опредељење Србије пуноправно чланство у ЕУ, као и да је Србија у потпуности посвећена спровођењу дугорочних реформи. Српски председник захвалио је на континуираној подршци Немачке у процесу европских интеграција Србије.

Извор: Танјуг

Председник Вучић обавестио је председника Одбора Крихбаума о једностраним потезима Приштине, који се односе на увођење таксе од десет одсто на све производе из Србије и БиХ.

Двојица саговорника сагласили су се да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду, и да је неопходно и даље радити на јачању економских односа и трговинске размене између двеју земаља.                                                                       

Председник Одбора за европске послове у немачком Бундестагу Гинтер Крихбаум честитао је председнику Вучићу на изванредним економским успесима Србије.

Остале вести