Дајем све од себе да имамо боље односе са Хрватском

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић каже да је јутрос од свих надлежних служби тражио објашњење у вези са одлуком хрватског Министарства државне имовине, које је објавило оглас којим се нуди у закуп српска имовина.

Вучић је на питање новинара како ће Србија реговати на такву одлуку Хрватске рекао да даје све од себе и као председник Републике и као лидер најодговорније странке да имамо боље односе са Хрватском и да их не разуме - зашто свака политика која се тамо води мора да буде, пре свега, уперена против Срба.

“Не разумем то”, рекао је Вучић и додао да ће озбиљније коментаре на њихову одлуку моћи да подели са јавношћу за неколико дана, када све то буде добро проучио.

Kаже да не жели да даје изјаве “тек онако” да би био популаран код једног дела народа, већ хоће да види прецизно о чему се ради, али не само када је реч о имовини попут одмаралишта већ и о пољопривредном земљишту Срба који су протерани.

Пољопривредно земљиште је, каже, још значајнија тема.

“Не видим ниједан разлог за било какав сукоб у будућности, можемо да се сукобљавамо по питању прошлости са Хрватима и мисим да је ту аргументација много више на нашој, него на њиховој страни, али морамо да саслушамо. Разумем ту врсту емоције и страсти, али, онај ко се бави политиком мора на крају да доноси рационалне одлуке”, поручио је српски председник.

Kако каже, и њему није било једноставно у Паризу, али је, додаје, морао да умири себе и да донесе најсврсисходнију одлуку у интересу Србије.

Извор: Српска напредна странка

Остале вести