Вучић с Борисовом о посети Путина, сарадњи, споразумима

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Владе Руске Федерације и копредседником Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Републике Србије и Руске Федерације Јуријем Борисовом са којим је разговарао о припреми посете председника Русије Владимира Путина

Председник Вучић истакао је постоји помак у областима железничке инфраструктуре, енергетике и војнотехничке сарадње. Он је рекао да је изузетно задовољан досадашњом реализацијом заједничких пројеката и нагласио да је Турски ток од великог значаја за Србију.

Потпредседник Борисов захвалио је на пријему са српске стране и истакао да су трговински и политички односи на високом нивоу.

Вучић
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је да постоји јак потенцијал за развој пољопривредне производње и да је уверен да ће бити све више производа који ће моћи да се пласирају на руско тржиште. Такође, он је истакао да је Србија спремна да помогне да се формирају заједничке српско-руске производне компаније, посебно у области машинске индустрије.

Саговорници су разговарали о низу докумената који ће бити потписани током посете председника Путина Србији и који ће додатно поспешити међусобну сарадњу.

Састанку су присуствовалипрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар одбране Александар Вулин, као и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Остале вести