У Француској састанци са Макроном и Меркеловом

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у Паризу, где ће у недељу учестовати у обележавању 100. годишњице од завршетка Првог светског рата, имати билатералне разговоре са председником Француске Емануелом Макроном као и немачком канцеларком Ангелом Меркел.

"То је оно што смо до сада заказали, све остало ће бити у оквиру манифестације на којој ћу са поносом носити наш цвет - Наталијину рамонду, пошто је Србија, сила победница из Првог светског рата, на жалост изгубила 1.247.000 људи", рекао је Вучић.

Додао је да ће са поносом носити тај цвет и свакоме указати да је српски народ пропорционално броју становника био једна од два најстрадалнија народа у Првом светком рату, те да заслужује посебно место у историји човечанства.

"А и да кажем свим другима који су били на супротној страни, који су учествовали у убијању Срба, да смо ми велики народ, да смо све то успели да опростимо. Једино што нећемо да заборавимо него ћемо да наставимо да издајемо књиге и да говоримо о свему томе како би наша деца знала колико су њихови дедови високу цену платили за слободу Србије. За нас више вредности од српске слободе, слободе наше земље - нема", поручио је Вучић.

На питање да ли ће бити простора за разговоре о решењима за Косово са Макроном и Меркеловом, он каже:

"Увек, кад ови реше да испуне нешто, макара из ЦЕФТА споразума, макар да то реше. Чим они то реше ми смо спремни да разговарамо увек."

Овако нема смисла да ми разговарамо, да ми испуњавамо а да они сваки дан донесу нешто ново, шта им падне напамет, додаје Вучић.

"Синуло им је - сад ћемо да шаљемо један гарнизон на север, сутра ћемо 10 одсто тарифе, што цела Европа, цео регион осуђује. Али добро, синуло им је, пало им је на памет. Супер. Е сад да вам падне на памет да урадите нешто супротно, па кад вам то падне на памет онда ћемо лепо да седнемо да разговарамо. Мислим да је логично", закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести