Уместо политике - претње, насиље

портрет
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће увек да брани медије да раде свој посао, били против њега или не, али и да ће се борити за своје право да каже шта мисли и да каже истину.

Никада никога од медија није тужио, јер, рекао је за Пинк тв, има своју главу, памет, марљивост, руке да ради и способност да одговори речима и делима.

Вучић је за ТВ Пинк рекао да су претње опозиције силовањем, вешањем, последица тога што немају своју политику, па морају да на тај начин заузимају јавни простор.

Kако је рекао, претње силовањем премијерки је порука свим женама у Србији, претња вешањем је нешто што може да ради само неко ко није сасвим урачунљив и ко носи мајицу жене која је убила и "оверила" човека, а све то само начин да се као извине због нечега.

Али, додао је, има нешто много опасније, а то је да опозиција и њен лидер траже затвор за уредника најтиражнијег дневног листа у земљи и затварање друге по гледаности Телевизије у Србији.

То раде они који су у перидоу од 2008. године до 2012. године оставили 400.000 људи без посла и довели земљу до банкротства.

"Замислите да сам ја тражио затвор за човека који другачије мисли", приметио је Вучић и побројао имена свих дневних новина, недељника и телевизија које негативно и лоше извештавају о њему, критикују, али и измишљају и лажу, те додао да "никада никога није због тога тужио".

Додао је да нико не демантује све оно што је рекао о везама Шолака и Ђиласа, али нити ко пита, нити ко демантује пет милиона евра које је добио Вук Јеремић од Патрика Хоа или 200.000 од катарске амбасаде.

Навео је да су се окупили сви они који су потекли из ДС, који су се међусобно оптуживали за крађе, малверзације, а сада направили своје странчице, и довели и ову фашистичку, и сада кажу да су нада за Србију.

Али, "то није нада за пристојну Србију" закључио је председник Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести