Очигледно Американци гурају трансформацију косовских снага

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да чека да види шта ће данас урадити у косовском парламенту са сетом три владина предлога о трансформацији косовских безбедносних снага у војску, и да ли ће то Американци да подрже.

"Очигледно је да Американци гурају ове ствари на Косову које за нас представљају озбиљан проблем", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Ми ћемо дати све од себе да сачувамо мир и стабилност и бранићемо интерес српског народа, што, како је рекао, неће нимало бити лако.

Вучић је рекао да Србија очекује и расправу о чланству Приштине у Интерполу, што је у новембру, а они су, каже, у Емирате већ послали делегацију од 80 чланова који тамо преговарају.

"Како год окренете, безброј проблема. А, оног дана када уђу у Интерпол, видећете хиљаде потерница против Срба, хапсиће их, па ће их малтретирати и тући, а онда ће их пустити.То је уобичајено, шта ћете", рекао је Вучић.

Упитан да ли опозиција схвата тежину тих проблема и да ли је лако ходати по "танкој жици" у овој ситуацији, Вучић је рекао да не може више да одговара на таква питања.

"Ви мене питате да ли то схватају људи који хоће да силују. Не схватају", рекао је Вучић и додао да му је тешко о томе да говори данас, јер је, каже, под стресом и чека шта ће да ураде "ови у Приштини и да ли ће Американци то да подржавају".

Што се опозиције тиче, додао је да он све њих добро познаје и да су сви они кукавице, али и када би се ставили сви на једну страну не би му ништа могли.

"И сви ви то знате", закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести