Слободна смо земља, Шолак и Ђилас то не могу да промене

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Србија земља у којој свако може слободно да мисли и да тај дух "ни Ђилас ни Шолак, ма колико то хтели" не могу да зауставе.

"Срећан сам што у овој земљи сме да се мисли слободно, што ми неће ни Американци ни Шолак ни Ђилас одређивати шта ћу да мислим. Зато је Србија једна од немногобројних слободних земаља и тај дух слободе не могу да зауставе ни Шолак ни Ђилас, ма колико то хтели", навео је председник.

Вучић је то рекао на конференцији за новинаре у паузи Београдског безбедносног форума, након што га је новинар телевизије Н1 замолио да ту телевизију престане да назива "Шолаковом и Ђиласовом", будући да, како је навео, Шолак јесте сувласник, али Ђилас нема никакве везе са њима.

Новинар Н1 је, такође, замолио председника да "престане да врши притисак на колеге са јавног сервиса".

Вучић је, одговарајући му, рекао да у папирима не стоји да је Ђилас власник Н1, али да је власник компаније Директ медиа и компаније у Бугарској коју је Шолак купио.

"А само је са директором Директ медиа власник и компаније на Малти, исто Ђиласове директорке. Је л то истина? Шолак и Ђилас су у свим бизнисима заједно и један од другог купују. Је ли Шолак 10 милиона евра платио зграду Драгану Ђиласу, на десет метара одавде".

Кад је реч о притисцима на РТС, Вучић је рекао да није приметио да су новинари напали Ђиласа, Обрадовића и друге представнике опозиције због притисака на РТС и РЕМ.

"Хоћете да ме натерате да не смем да кажем ништа, да питам зашто плачете над судбином једног новинара и идете у опозициони штаб, а не над судбином оног кога хоће да отерају у затвор", рекао је Вучић.

Рекао је и да поштује право новинара да раде, да могу да пишу о њему шта год хоће, али да треба да га пусте да мисли слободно и да му ни Ђилас ни Шолак неће одређивати шта ће да мисли.

Рекао је и да се трудио да се понаша професионално према Н1, за разлику од њих који, каже, никада нису били професионални, него директна политичка експозитура Драгана Ђиласа.

"Хоћете да ми забраните да мислим и да имам другачије мишљење, ко има право да ми говори шта смем да кажем или ћете да доведете комисију, па ћете да ме вешате јер не мислим као ви", упитао је Вучић новинара Н1 телевизије.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести