Опозиција неће добити изборе ни 2020. ни 2024. године

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да опозиција неће добити изборе ни 2020, ни 2024. године.

"Неће добити изборе ни 2024. За 2028. још не могу да предвидим, али моћи ћу за две године и то да кажем", рекао је Вучић новинарима у Краљеву, одговарајући на питања новинара о различиутим наводима представника опозиције.

Вучић је рекао да је опозиција у стању да критикује посланика владајуће коалиције Владимира Маринковића због изјаве о фабрици у Куршумлији, а да су у стању да говоре о силовању председнице владе и да то нико не осуди.

Не говоре ни о томе како су пред изборе 2012. године отворили фабрику у Куршумлији, која је одмах потом и затворена, каже Вучић.

Председник је рекао да нема информације о фабрици о којој је говорио Маринковић, али да зна да у том граду постоје фабрике из доба владавине актуелне опозиције, које су сада затворене.

"Маринковићева изјава није разлог за осуду, већ они који су разорили индустријско Краљево, Ниш, Трстеник, градове који су били индустријско срце Србије, а ниједну фабрику нису довели", рекао је Вучић.

Коментаришући критике СДС-а да је изјавама о телевизији "Пинк" прекршио закон и надлежности, Вучић је рекао да је само одговарао на питања новинара, јер у супротном не би ни поменуо опозицију.

"Они за мене нису интересантни, ни народу, никоме. Суштина је у томе да је један од њих био власник Пинка до пре неколико дана, десет одсто су Ђилас и Шолак били власници Пинка. Док су били власници, био је добар, док трпају у своје џепове, добар је, кад пара за њих нема, хајде да затворимо", рекао је Вучић.

Он је истакао да опозиција неће ништа гасити у Србији, да свако има право да ради и да сви новинари и њему могу да постављају питања, без озбира из којег медија долазе и да ли тај медиј води кампању против њега, као што, каже, чине Ђиласови и Шолакови медији.

Вучић је рекао и да се не плаши опозиције и да између Лутовца и Обрадовића нема никакве разлике.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести