Враћамо Kраљево на мапу индустријских центара

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на свечаности поводом изградње четврте немачке фабрике Леони, да данас почињемо да враћамо Kраљево на мапу индустријских центара Србије.

Вучић је захвалио Леонију, који је највећи послодавац у Србији, наводећи да су направили три фабрике у нашој земљи, а да сада праве највећу, на 45.000 квадратних метара производног простора и још 20.000 административног.

Председник Србије Александар Вучић у посети компаније Леони у Краљеву
Извор: Танјуг

У фабрици ће радити 5.000 радника, а Вучић је подсетио да је од 2000. године на овамо у Kраљеву 17.000 радника изгубило посао, само 11.000 у фабрици вагона и у Магнохрому.

Пре краја 2019. године у Леонију у Kраљеву биће, каже, запослено 1.000 радника, а да ће се након тога брзо запошљавати нови радници, тако да ће за неколико година бити запослено 5.000 људи.

"Исто толико породица ће живети мирније, боље и моћи да рачуна на будућност у Kраљеву", рекао је Вучић.

Он је захвалио Леонију на поверењу, истичући да нису тражили никакве субвенције ни финансијске подстицаје, већ само бољу инфраструктуру и нове километре ауто-путева, између осталог и ауто-пут Београд-Чачак, са чијом изградњом ће се кренути већ наредне године.

Председник Србије Александар Вучић у посети компаније Леони у Краљеву
Извор: Танјуг

Према председнику, аеродром Лађевци ће већ половином следеће године бити претворен и у цивилни аеродром, што ће додатно направити повољнији амбијент за Леони и друге инвеститоре.

"Мој посао и посао владе је да будемо ту када Леонију то буде потребно. Kад Леони каже, јер ће они запошљавати више од 11.000 људи у Србији, немамо никог другог ко ће толико људи запослити", рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучићу посети фирме Леони у Краљеву.
Извор: Танјуг

Указао је да ће се у Леонију правити каблови за Мерцедес, и подсетио да је та марка аутомобила у Србији симбол квалитета и успеха, бренд свих брендова и да је сигуран да ће Мерцедес, када делове аутомобила буду радиле и "вредне руке краљевачких радника" бити још поузданији, сигурнији и траженији на српском тржишту.

"Поносан сам што ће Kраљевчани да праве најбољи могући производ за Мерцедес", рекао је Вучић и додао да ће у Леонију радити добри и посвећени радници.

Вучић је рекао да зна шта је све још потребно у Србији урадити по питању изградње правне државе као и по питању инфраструктуре у нашој земљи.

"Србија добро напредује, можда и боље него што смо очекивали", рекао је Вучић.

Kаже да је као председник срећан што је у могућности да отвори фабрику у Kраљеву.

Он је рекао да што се тиче издавања дозвола за изградњу овог објекта, да је то урађено брже него за објекат исте компаније у Нишу.

Он се захвалио на сарадњи надлежнима у Kраљеву који су радили на овом пројекту и његовим саветницима Данилу Цицмилу и Јиргену Хескенсу.

"У свакодневном послу са људима у Kраљеву радио је и мој тим и Данило Цицмил и пошто ја кажем ''мој Немац Јирген Хескенс, ја сам његов Србин, да не мислите да смо ми не знам чије власништво. Дакле, ја њему кажем мој Немац, он мени мој Србине, али ми се одлично сналазимо и одлично сарађујемо".

Србија данас изгледа другачије, већ крајем године биће премрежена ауто-путевима.

"Сваке године биће све више километара ауто-путева, нових пруга, нових радних места, а највећа захвалност ми је то што сам долазећи са неколико старијих жена разговарао и оне су рекле ''сине само да видимо фабрику у Kраљеву, само да видимо да се коначно нека фабрика подиже у нашем Kраљеву. То смо чекале десетинама година".

Вучић је рекао да је отварање ове фабрике, каже, коначно прилика да људи остају "и да ништа друго не очекују него да се резултатима свога рада радују. И будућности својих породица", рекао је председник Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести