Ово није обичан дан, није обична продавница

Vucic na otvaranju Lidla
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, на отварању продавнице ланца Лидл, да ово није обичан дан и да се не ради о обичној продавници, јер је ово дан када правимо велики корак напред ка бољем и квалитетнијем животу.

"Од тренутка када је најављено да Лидл долази у Србију колико пута сам чуо од различитих људи да се прави толика бука око обичне продавнице. Ово није обична продавница, ово је нешто мало важније. Земља са таквом понудом у малопродаји грађанима пружа и избор да могу да бирају јефтино, а квалитетно“, објаснио је он.

Истовремено, много тога можемо да научимо од Лидла, посебно у организацији рада, логистици и модерном начину вођења посла, не само трговинских ланаца.

Указао је, на пример, на најсавременији Лидлов логистички центар у Новој Пазови, као и на то да Лидлове продавнице имају различите температурне зоне усклађене са врстама робе и производа.

Вучић је пренео и да је обука за рад у Лидлу трајала и до две године за неке послове.

Лидл је, каже, инвестирао у Србију 205 милиона евра, те запослио 1.553 радника.

Vucic na otvaranju Lidla
Извор: Танјуг

"Имао сам прилике да разговарам са радницима, они су насмејани и задовољни. Надају се да ће моћи да напредују, обезбеде будућност за себе и своју децу“, рекао је он.

Вучић је подсетио да су у рад Лидла укључене наше фирме, њих 200, и да ће се на полицама овог ланца широм света наћи наши најквалитетнији производи.

"У цене ће се потрошачи моћи уверити сами. Видео сам данас, а не идем често у продавницу, два производа који су урадили заједно са Немцима. Кафа са нашом ужичком компанијом и домаће пиле из Житишта. Било би лепо да ви Немци понудите то и на другим тржиштима, на пример Бугарској и Румунији“, објаснио је он.

Истакао је да ће цена наших производа сигурно бити нижа него других, а нама би значило, уврштавање производа у асортиман Лидла, отварање нових радних места.

Вучић је указао на значај немачких инвестиција, истакавши да у немачким компанијама у Србији ради око 50.000 људи.

Извор: ТВ Пинк

"Са Немачком имамо највећу трговинску размену. Захваљујући немачким инвестицијама и фабрикама имамо једну од најбржих растућих економија у Европи. Молим вас да подржите даљи долазак немачких инвеститора, а ми ћемо омогућити најбоље услове за њихов долазак и опстанак“, рекао је он. 

Посебно се обратио пензионерима, који су, каже, најбројнији купци у јутарњи часовима, те поручио да ће ускоро уз увећане пензије, које ће из године у годину бити све веће, моћи својим унуцима да остављају новац за џепарац и добру чоколаду, и у Лидлу и на сваком другом месту.

"Уредили смо државну касу, спровели смо неопходне реформе, направили оно што деценијама нисмо. Данас динар држимо чврсто под контролом и данас можете да планирате шта ћете да урадите сутра", рекао је Вучић на свечаном отварању малопродајног објекта Лидла у Београду.

Vucic na otvaranju Lidla
Извор: Танјуг

Остале вести